Zlaté cihličky "jako spoření pro dítě"
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Moniseeek píše:
Ted jste mi dali teda všichni brouka do hlavya vůbec nevím co ted teda vymyslet
aby to mělo aspon nějakou vyhodu, zisk
co by jste teda poradili? Ono to spoření není moc výhodné, moc dobrý urok tam nedávají
Já ted hodně slyším v okolí, že se vyplatí koupit pozemek
ale nevím jestli máte možnost až takové investice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kruel tak to opravdu nemame… Sami jsme právě pred rokem dostaveli dum a platíme hypotéku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kruel píše:
Já ted hodně slyším v okolí, že se vyplatí koupit pozemekale nevím jestli máte možnost až takové investice.
Zalezi jaky pozemek, ta cena ted za posledni dobu vyletela uplne nehorazne, ale nemyslim si, ze by mela nejak spadnout. Ale je potreba fakt trefit, mne se treba podarilo par let zpazky koupit stavebni pozemek uplne za par susni a ted ma celkem vysokou hodnotu, ale to byl proste kup, co se povede jednou za zivot. A taky ne kazdy je v takove situaci, ze muze skupovat pozemky jako sporeni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já považuji zlato a stříbro za nejdůležitější část portfolia. Proto ho kupuji- pravidelně. Protože drží hodnotu. Stříbro je navíc podhodnoceno. Hezký příměr je v porovnání dvou bankovek z různých období. Za stovku s Gottwaldem pořídil člověk solidní nákup- v době kdy platila. Pokud jsi tuto stovku dal do spoření (životní pojištění, vkladní knížka, bankovní účet…) vrátí ti stát (banka, pojišťovna…) stovku s Karlem IV. Za tu koupíš… prd. Copak asi koupí naše děti za stovku, kterou jim teď usporime? V lepším případě něco málo. V horším případě třeba chleba. No a v nejhorším případě ukrojí třeba měnová reforma pár nul…a bude vymalované.
- Citovat
- Upravit
Můj manžel začal kupovat mince a slitky už před cca 3 lety. U stříbrných mincí byla cena poloviční oproti dnešku. U zlata je dneska vyšší o cca 30%. Máme jak klasické investiční mince, tak nějaké cihličky, tak sběratelské záležitosti (použijeme za x let třeba jako dar, nebo najdeme sběratele). Máme něco pro každé dítě (máme čtyři).
Pozemek máme (čekáme na změnu územního plánu, zvýší se tím zásadně hodnota), máme byt v OV, a podíly na dalších nemovitostech (prarodiče), máme i klasické stavebko, máme i nějaké volné peníze na účtech pro okamžitou potřebu (nebudu prodávat akutně mince když se pokazí spotřebič pochopitelně, máme to jako investici na desítky let) ![]()
Anonym z důvodu detailů o rodinných financích, díky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Můj manžel začal kupovat mince a slitky už před cca 3 lety. U stříbrných mincí byla cena poloviční oproti dnešku. U zlata je dneska vyšší o cca 30%. Máme jak klasické investiční mince, tak nějaké cihličky, tak sběratelské záležitosti (použijeme za x let třeba jako dar, nebo najdeme sběratele). Máme něco pro každé dítě (máme čtyři).
Pozemek máme (čekáme na změnu územního plánu, zvýší se tím zásadně hodnota), máme byt v OV, a podíly na dalších nemovitostech (prarodiče), máme i klasické stavebko, máme i nějaké volné peníze na účtech pro okamžitou potřebu (nebudu prodávat akutně mince když se pokazí spotřebič pochopitelně, máme to jako investici na desítky let)
Anonym z důvodu detailů o rodinných financích, díky
Koukám že naši muži by si rozuměli. Krom stavebka máme to samé. Navíc nějaké to virtuálno… aktuálně zhodnocení cca 30% - ale jsme opatrní. Jen tolik kolik můžeme postrádat…
- Citovat
- Upravit
My jsme mince také zvažovali, ale nakonec do toho nepůjdeme. smysluplnější mi přijde nemovitost/pozemek, tak se díváme na nějaký byt na pronájem ve městě a snažíme se co nejdřív splatit hypotéku, aby se to případně sloučilo a dosáhli jsme na obojí. Reálné to už je, ale chybí byt
nikde nic
spořit peníze mi přijde jako úplně největší nesmysl, ta hodnota za 15let bude „kdovíkde“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zajimava otazka..take jsme nad tim uvazovali. Nakonec jsme pro dite vybrali klasiku stavebko, je pro nas lepsi prispivat pravidelne..v podstate tak muzem nasporit vic, nez koupit ted za nejakou sumu zlato, navic, kdyby to bylo treba 300000, tak uz by to clovek musel i nekam bezpecne ulozit..neumim si predstavit, ze v 18ti dam dceri investicni zlato..pak bych stejne musela resit jeho prodej, kdyby si ho nechtela na dalsich 20 let schovat.. spis jsme uvazovali o stribre pro sebe, jako moznost, kam vlozit nadbytecnou hotovost, ale s tim, ze kdyz to nebude nezbytne nutne, tak ho leta a leta neprodame, jinak nejake mince dcera dostala od rodiny, ty ma u nas schovane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Koukám že naši muži by si rozuměli. Krom stavebka máme to samé. Navíc nějaké to virtuálno… aktuálně zhodnocení cca 30% - ale jsme opatrní. Jen tolik kolik můžeme postrádat…
Jo no. Manžel to nechtěl nechat jen tak ležet, a na větší investici by to zas bylo málo. Počítáme, že to máme uložené tak na 30 let, na „důchod“.
Pár mincí mají i děti, jakože svůj „poklad“. Dostávají totiž peníze k narozeninám, k vánocům od jedné části rodiny, a já jim to neberu, ale nechávám. Neutrácejí moc, spíš si šetří. Tak část mají uloženou ve stříbrňácích (kupované v době, kdy stály kolem 400, ne teď když stojí přes 900).
- Citovat
- Upravit
@bublifucekk my bychom též rádi ještě jinak pořešili bydlení, ale není vhodná doba na to.
- Citovat
- Upravit
@Moniseeek píše:
Zdravím, chci se zeptat kupujete někdo zlaté cihličky a schovávate je pro své dítě at ma do budoucna nějakou rezervu? Chci malému něco naspořit a napadá mě tahle varianta. Je to dobrý nápad? Nějaké spoření nebo účet atd mě nepřijde nijak motivační a výhodné. Uvažovala jsem o zlaté mincovne. Děkuji za rady 😊
Do zlatých mincí průběžně a dle možností investujeme už poměrně dost let - ovšem nebereme to jako „spoření pro dítě“, ale čistě jako jednu z variant ukládání volných finančních prostředků.
Až přijde čas, kdy naše děti budou potřebovat finanční podporu, poskytneme ji podle konkrétní situace ze zdrojů, odkud to bude v ten okamžik nejrozumnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem - nesporime pro děti. Volné prostředky se snažíme uchovat tak, aby neztratily hodnotu. Ano, slitky kupujeme dle počtu dětí, ale ne s úmyslem a vidinou odevzdání hodnoty úderem svatby… především se snažíme o zajištění své nezávislosti. Jsem ročník 79, manžel 75. Neděláme si iluze o starobním důchodu… penzijka, stavebka…to vše je postaveno na dluhopisech a dlouhodobě neudržitelné. Mimochodem, spořit se dá i do toho zlata, malá částka- až máš naspořené tak si odneses slitek. stačí si založit účet…
Dětem v případě potřeby pomohu, ale ne za cenu vlastního holého zadku.
- Citovat
- Upravit
Zkus bitcoin, ten je tedko moderni a jestli se to rozbehne tak hodnota jeste poleti nahoru. Inflace u nej nehrozi.
Nebo jine, ty znamejsi kryptomeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je vhodná doba na nákup zlatých slitků? Kolik je „dobrá cena“ za 1g zlata?
Vloženo anonymně z osobních důvodů-uvažujeme o investice do zlatých slitků.
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!