Reklama

Zle po cukru

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ivulineček
Zasloužilá kecalka 681 příspěvků 21.08.18 15:07
Zle po cukru

Par dni si hlidam sacharidy, pak ujedu a je me zle. Zaludek boli, v hube jak v polepsovne a jsem unavena…
Reseni by samozrejme bylo cukr vynechat uz naporad, ale na to nemam vuli.
Byla jsem na Ketodiet a super, pak jsem zprasila a bylo me strasne zle.to same i bez Ketodiety pouze s minimem sach. :think:


Reklama

Reakce:
 
1mila2
Kecalka 318 příspěvků 21.08.18 15:20

Ptas se na co?
Mam to uplne stejne :lol: jak ja rikam: sjedu se cukrem a jsem KO :mrgreen:
Bud se hlidej porad, nebo se na to vykasly. Nejhorsi je, ze mame pekne slabou vuli a kdyz uz jdeme po tom cukru, tak vime, ze nam bude zle, ale i tak si ho dame, co? :hug:

 
Murka
Ukecaná baba ;) 1506 příspěvků 21.08.18 16:57

Tak začni pomalu, když to nejde najednou. Jez normálně a vynech mlsání (sušenky, čokošky, chipsy…), místo toho mlsej třeba oříšky, semínka nebo i ovoce. Až si na to zvykneš, vynech např. pečivo, později přílohy atd. až budeš vlastně na nízkosacharidové stravě. Jako poslední si nech ovoce, jen sniž jeho množství na nutné minimum a postupně ho vyměň za méně sladké druhy - jahody, borůvky, rybíz…, zařazuj postupně víc tuků, hodně pij vodu. Za čas zjistíš, že jsi sacharidy úplně vynechala a ani to nebolelo. Ne každý je schopný skokové změny a ne každý je schopný být úplně bez sacharidů. Já mám třeba období kdy sacharidy držím bez problémů pod dvacet gramů a období, kdy jich potřebuju trochu víc a pohybuju se do padesáti gramů, tělo si řekne.

 
Lenka_Hal
Závislačka 4819 příspěvků 21.08.18 18:13

Zkousela jsi nekdy zmerit si glykemku, jestli ta tvoje nevolnost nesouvisi s tim??? :think:
Jinak ja nemela sacharidy pres sest let, myslim zadne pecivo, pizzu, norm mouku…o sladkostech ani nemluvim. Po tech letech mi to ani neprijde. Muzu koukat na reklamu na krasnou pizzu, hranolky a ja nevim co jeste, sedet vedle lidi, co to jedi, ani tuk, naznak chuti si dat taky. Ne ze bych nemela chut na „sladkou“ chut, ale na to mam sve keto dezerty. Neni duvod „prasit“. Muzes si pochutnat a pritom se sacharidum vyhybat. Dulezite je se netrapit, to ti totiz vezme vuli, drive ci pozdeji…
Jinak souhlas s @Murka , obcas lehke navyseni neva, to pod tech 50g bych videla jako idealni. Ja mivam takove chute, kdyz mam treba intenzivni sport, PMS atd…miva to sve duvody. U mne to je treba nejaka vic sacharidova zelenina, vic orechu, kesu maji treba vic, atd…veci jako chipsy, nejake levne komercni sladkosti to fakt nehrozi, kdyz to nekdo prinese, tak nastesti mame slepice, ty ten sajrajt premeni na vajicka :jazyk:

 
Verun83
Echt Kelišová 8677 příspěvků 33 inzerátů 21.08.18 18:23

Ja zacala pozvolna, prestala jsem sladit caje, stavy vymenila za vodu, nejim susenky. Snazim se jist vic zeleniny. Ke svacine radsi protein. Vim, ze nemuzu vyradit uplne sacharidy. To je mi pak zle, klesne mi tlak. Jinak jestli ti je takhle po cukru zle, tak to vynech. Vymen sladke za orechy, hrst bobulovin. Cukr je jed. Doslova.

 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.08.18 20:55

@ivulineček Jestli je ti po cukru zle, možná by to mohlo souviset s inzulínovou rezistencí resp. prediabetem nebo dokonce diabetem. Zdravý metabolismus, pokud přijde nával cukru, to ustojí víceméně normálně. Pokud už je ale metabolismus cukrů nějak narušený, tj. máš inzulínovou rezistenci, musí se ti po snědení potravin s vysokým glykemickým indexem (cukr, bílá mouka) vyplavit o hodně více inzulínu (protože buňky už jsou vůči inzulínu částečně rezistentní) a kvůli tomu, že je pak v krvi hooodně inzulínu, tak postupem času dojde v důsledku toho k hypoglykémii, tj. cukr v krvi klesne až moc. To se může projevovat různě - nejčastěji pocity únavy, ale i nevolnost atd.
Takže je otázka, jestli nemáš náběh na toto. Senzitivita buněk vůči inzulínu jde zvýšit, a to hlavně stravou (nejíst potraviny s vysokým glykemickým indexem a nepřejídat se - přejedení má totiž podobný efekt, i když se přejíš třeba něčím, co vysoký glykemický index nemá), dále sportem (aspoň 30 min denně - už po týdnu se prý začne zvyšovat senzitivita buněk na inzulín) a nebýt ve stresu (nedostatek spánku je taky stres, takže spát dostatečně).

 
Lenka_Hal
Závislačka 4819 příspěvků 21.08.18 21:19
@Anonymní píše:
@ivulineček Jestli je ti po cukru zle, možná by to mohlo souviset s inzulínovou rezistencí resp. prediabetem nebo dokonce diabetem. Zdravý metabolismus, pokud přijde nával cukru, to ustojí víceméně normálně. Pokud už je ale metabolismus cukrů nějak narušený, tj. máš inzulínovou rezistenci, musí se ti po snědení potravin s vysokým glykemickým indexem (cukr, bílá mouka) vyplavit o hodně více inzulínu (protože buňky už jsou vůči inzulínu částečně rezistentní) a kvůli tomu, že je pak v krvi hooodně inzulínu, tak postupem času dojde v důsledku toho k hypoglykémii, tj. cukr v krvi klesne až moc. To se může projevovat různě - nejčastěji pocity únavy, ale i nevolnost atd.
Takže je otázka, jestli nemáš náběh na toto. Senzitivita buněk vůči inzulínu jde zvýšit, a to hlavně stravou (nejíst potraviny s vysokým glykemickým indexem a nepřejídat se - přejedení má totiž podobný efekt, i když se přejíš třeba něčím, co vysoký glykemický index nemá), dále sportem (aspoň 30 min denně - už po týdnu se prý začne zvyšovat senzitivita buněk na inzulín) a nebýt ve stresu (nedostatek spánku je taky stres, takže spát dostatečně).

Prave to jsem mela na mysli :D , jen jsem spis myslela na hyperglykemii, co dela tu paseku, alespon podle priznaku. Ale to je jedno, v kazdem pripade pokud to tak je, prvnim krokem je prave ty sacharidy nejist…

 
ivulineček
Zasloužilá kecalka 681 příspěvků 22.08.18 08:01

Dekuju!cukrovku u nas mame v rodine dedicnou,ale nahodne testy u me neprokazaly nic :nevim:
Naposledy pred pul rokem a taky v poradku

 
ivulineček
Zasloužilá kecalka 681 příspěvků 22.08.18 08:03
@Anonymní píše:
@ivulineček Jestli je ti po cukru zle, možná by to mohlo souviset s inzulínovou rezistencí resp. prediabetem nebo dokonce diabetem. Zdravý metabolismus, pokud přijde nával cukru, to ustojí víceméně normálně. Pokud už je ale metabolismus cukrů nějak narušený, tj. máš inzulínovou rezistenci, musí se ti po snědení potravin s vysokým glykemickým indexem (cukr, bílá mouka) vyplavit o hodně více inzulínu (protože buňky už jsou vůči inzulínu částečně rezistentní) a kvůli tomu, že je pak v krvi hooodně inzulínu, tak postupem času dojde v důsledku toho k hypoglykémii, tj. cukr v krvi klesne až moc. To se může projevovat různě - nejčastěji pocity únavy, ale i nevolnost atd.
Takže je otázka, jestli nemáš náběh na toto. Senzitivita buněk vůči inzulínu jde zvýšit, a to hlavně stravou (nejíst potraviny s vysokým glykemickým indexem a nepřejídat se - přejedení má totiž podobný efekt, i když se přejíš třeba něčím, co vysoký glykemický index nemá), dále sportem (aspoň 30 min denně - už po týdnu se prý začne zvyšovat senzitivita buněk na inzulín) a nebýt ve stresu (nedostatek spánku je taky stres, takže spát dostatečně).

Vcera jsem mela Radlera,ktery je plny sach.a nic. A pak si dam kousek babovky a je po me…
Delam na smeny a mam fyz.narocnejsi konicek,takze mozna to vsechno souvisi se vsim…

 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.18 12:43

@ivulineček Jestli máte cukrovku v rodině, tak to k ní máš asi nejspíš také predispozice. Tzn. že máš větší sklon k tomu mít poruchu metabolismu cukrů. Nechej si otestovat nejen glykemii na lačno (to je v podstatě nicneříkající hodnota), ale také si nechej otestovat glykovaný hemoglobin (HbA1c) - ten ukazuje PRŮMĚR cukru za posledních několik x týdnů. Je to daleko víc vypovídající hodnota ohledně toho, jak moc je tvé tělo „zaneseno“ cukrem. No a také si můžeš nechat změřit hodnotu inzulinu a nechat udělat lipidový profil. Z tohoto všeho by měl být lékař schopen zhodnotit, jak na tom ohledně metabolismu cukrů jsi. Anebo se na toto všechno můžeš vykašlat, nejíst žádný cukr a výrazně omezit jednoduché sacharidy.
Nevím, čím je slazený Radler, ale jestli fruktozou, tak to by vysvětlovalo, proč jsi po něm OK, ale po bábovce (bílá mouka s vysokým GI + klasický cukr) je ti špatně.
Ale nenech se svést na scestí, že fruktoza je v pořádku. Není. Resp. je v pořádku v ovoci, které celé sníš (vláknina, vitamíny, minerály) a sníš ho třeba 1-2 kousky za den. Ale není v pořádku jako sladidlo, tj. v koncentrova­nější formě.

 
Lenka_Hal
Závislačka 4819 příspěvků 22.08.18 14:55

Radler je pivo, ne? To zas tolik sacharidu nema, ac GI je vysoky, babovka ma sice hodne, ale stejne zalezi na porci. Vse komplikovano faktem, ze zalezi hodne na fyzicke aktivite, v dobe kdy jsi to vse jedla/pila. Ten glykovany by byl fajn, ale zase pokud jsi ted byla delsi dobu (reflektuje tak tri mesice, s vetsim durazem na posledni tydny) na LC, tak bude hodnota zkreslena. Ale to vsechno by Dr mela vedet, ja bych se za ni vydala a nechala si testy udelat…


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Novak Djokovič je v Praze! Na rozlučku Štěpánka si přivezl manželku Jelenu

Legendární český tenista Radek Štěpánek sice kariéru ukončil už loni v... číst dále >

Syn Špinarové: Chci novou sochu, ve hře je právník. Úřad: Sochař peníze vracet nebude

Sochař David Moješčík možná pro Ostravu udělal velkou kulturní službu, když... číst dále >

Články z Ona Dnes

Superpotravina mák v hlavní roli. Upečte si bábovku, makovník či závin

Česká republika je makovou velmocí a mák je jednou z nejtradičnějších surovin... číst dále >

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let... číst dále >