"Zlobení" u jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lulje píše:crazymisha píše:Moje reakce nebyla určena tobě, ale spíš zakladatelce a těm, kteří si stěžují, že jim dítě dělá blbsti u jídla a musí se zabavovat při jídle něčí jiným. Reagovala a souhlasila jsem s LenouF Normálě se tady bavíme. Nikdo ti neradí, co máš dělat. Píšu, jak to chodí u nás, a co se nám osvědčilo. Nebuď vztahovačná. NIKDO ti tady nic neradí a nevnucuje. Mně je srdečně jedno, jak to doma máte vy. A když jsi takto spokojená, tak jedině dobře, ne?lulje píše:Nepsala jsem sem kvůli tomu, aby mi někdo radil, že už by měla malá jíst v roce a půl sama. Vážně nepotřebuju, aby mi někdo radil, jak vychovat dítě. Malá je šikovná na spoustu jiných věcí a co se týče zabavování u jídla - proč by ne?? Naučila se u toho krásně povídat a aspoň se v klidu nají, než abych se rozčilovala s tím, že neposedí u jídla.Lena F. píše:Přesně tak!crazymisha píše:Myslím že dítě musí mit možnost se naučit jist samo, tomu patlacímu treninku stejně neuníkneš. Ale když má skutečny hlad tak se nají nejlip a víc toho sní samo, a u toho mužeš přikrmovat. Myslím že u jídla je dobré se věnovat jen jidlu, žádna knižka, žadná telka. Když se jí, tak se jí, nechceš - odchod.
Mojí dceři bude za týden 18 měsíců a taky zlobí u jídla. Ne teda vždycky, už se s ní dá domluvit, řeknu, že jdeme dát ňami, ona mě chytne za prst, jdeme do kuchyně, tam jí posadím na židličku (má dětskou plastovou židličku a stoleček) a abych jí u toho jídla udržela, tak jí musím dát něco, co si může prohlížet - knížky, časopisy… Takhle jí u jídla zabavuju už asi od jejích 10 měsíců, prohlížíme dětské knížky, povídáme si, co tam je a ještě se u toho naučila říkat zvuky zvířátekKdyby měla u jídla jen sedět, tak mi nesní ani jednu lžičku. Jo a sama ještě nebaští, už jsme to několikrát zkoušeli, ale dopadlo to tak, že jídlo bylo všude, jen ne v pusince
Vašemu je 13 měsíců? To už naše malá jedla úplně sama! jasně, že se to neobešlo bez karambolu, ale chtělo to trpělivost! V roce a půl si pamatuju, že zvládala nádherně i vývary bez toho, aby něco vylila
Jasně, že nejdřív bude se lžící dělat všechno, jen ne jíst, ale nejvyšší čas učit, k čemu slouží příbor
(Tady už aby se člověk bál otevřít hubu
)
Já se tu nehodlám dohadovat, kdo co a jak myslel! Mě to tu spíš přijde tak, že se tu některé maminky povyšují nad ty ostatní tím, že se předhánějí co už jejich děti umí a co už by teda děti umět měly a tak.. Zakladatelka chtěla poradit a nebo vědět, jestli to tak taky někdo má a kdy to „přešlo“, tak jsem to napsala a pak mi tady na to někdo reaguje tím, že by už v tomhle věku mělo dítě samo jíst a že by se nemělo nijak zabavovat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky máme doma to samé 2roky madam se nechá krmit, dělá u toho vyloženě hovadiny a děsně ji baví jak já jsem z toho neštastná.. no co jsou to jen děti…
jinak dneska seděla ukázkově a snědla skoro celou porci.. celé dopoledne jsme lítali po městě, takženeměla na nic moc čas… ke svačině ohlodala jablko a oběd do ní zahučel rychlostí blesku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crazymisho, (pominu-li, že jsem poprvé vůbec nereagovala na tebe), tak jestli ti to udělá radost, hlásím, že moje dokonalé 2,5 leté dítě už třetí den nic nežere (pardon, ale jsem po dnešku vytočená)
. Krmit odmítám - na to je stará dost, a sama trucuje, odbíhá, nebo sedí a dělá uraženou. Ale nebojím se, že by mi hlady umřela - jak už tady někdo psal - nad plným stolem ještě nikdo hlady nepošel. Tak jsem zvědavá, jak dlouho hodlá jídlo bojkotovat.
Ještěže našemu malému dokonalému miminku chutná. To jí za dva. ![]()
Ale to už je úplně mimo zakladatelčino téma. Tak pardon.
Jen za čím si teda stojím, je to, že u stolu se při jídle prostě jí. Na hraní, čtení a učení se řeči zvířátek apod. máme zbytek dne. Vyhovuje nám to tak, tak jsem si dovolila to sem napsat. Pokud se s tímto někdo neztotožňuje, může to sem v klidu napsat ( a dodat třeba důvody a výsledky - třeba jako že se při prohlížení knížky líp naučí jíst příborem
), ale nemusí se kvůli tomu hned urážet a vyjíždět
Já jsem jen psala, jak je to u nás.
Pokud mi někdo napíše, že se staví na hlavu, aby mu ratolest pěkně papala, tak to ráda zkusím, až budeme v koncích. Zatím stačí odnést talíř se slovy: „Když nechceš, nedostaneš.“ (Což dneska poprvé taky nezabralo, tak jsem zvědavá, co bude dál
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje no na to já jsem měkkejš.. prostě pro ni dělám první a poslední a potvora to ví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mofiz píše:
lulje no na to já jsem měkkejš.. prostě pro ni dělám první a poslední a potvora to ví
Tak to já taky, neboj
U nás je jídlo za odměnu (jako
). Takže zabírá: „Budeš jíst tu polévku? Ne? Tak nevadí. Dáme ji …(třeba Lucince). A pokud budeš dělat u jídla blbosti, nepůjdeš poo spinkat.“ Tvářím se u toho děsně vážně, a naše malá, protože teď má období, kdy musí jakýkoli můj výrok negovat, hlásí: „Neodneseš mi jídlo. Půjdu spinkat!“ A tváří se stejně důležitě jako já. Prostě takové divadýlko, při kterém si ona myslí, jak nade mnou vyzrála, a já si mnu ruce nad tím, jak jsem dosáhla svého ![]()
Jinak já zastávám názor, že jídlo se nesmí nutit. Takže když už třetí den nejí, tak má asi důvod. taky mívám období, kdy nemám na nic chuť. A ne že by neměla z čeho vybírat (vývar, který miluje, maso, zelenina, rýže, brambory…). Dneska ráno nechtěla ani své oblíbené kakao. Tak buď na ni něco leze, nebo to fakt prostě nechce. Nenutím. Však ona si řekne, až jí vyhládne. Rozhodně ji ale nebudu prosit nebo dávat „aspoň sušenky, aby něco snědla“ - tak to dělá kamoška. Tohle je proti mému přesvědčení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše:
Crazymisho, (pominu-li, že jsem poprvé vůbec nereagovala na tebe), tak jestli ti to udělá radost, hlásím, že moje dokonalé 2,5 leté dítě už třetí den nic nežere (pardon, ale jsem po dnešku vytočená). Krmit odmítám - na to je stará dost, a sama trucuje, odbíhá, nebo sedí a dělá uraženou. Ale nebojím se, že by mi hlady umřela - jak už tady někdo psal - nad plným stolem ještě nikdo hlady nepošel. Tak jsem zvědavá, jak dlouho hodlá jídlo bojkotovat.
Ještěže našemu malému dokonalému miminku chutná. To jí za dva.
Ale to už je úplně mimo zakladatelčino téma. Tak pardon.Jen za čím si teda stojím, je to, že u stolu se při jídle prostě jí. Na hraní, čtení a učení se řeči zvířátek apod. máme zbytek dne. Vyhovuje nám to tak, tak jsem si dovolila to sem napsat. Pokud se s tímto někdo neztotožňuje, může to sem v klidu napsat ( a dodat třeba důvody a výsledky - třeba jako že se při prohlížení knížky líp naučí jíst příborem), ale nemusí se kvůli tomu hned urážet a vyjíždět
Já jsem jen psala, jak je to u nás.
Pokud mi někdo napíše, že se staví na hlavu, aby mu ratolest pěkně papala, tak to ráda zkusím, až budeme v koncích. Zatím stačí odnést talíř se slovy: „Když nechceš, nedostaneš.“ (Což dneska poprvé taky nezabralo, tak jsem zvědavá, co bude dál)
Já se nebudu hádat, nemám zapotřebí se hádat s někým, koho neznám, na diskuzi na netu.
Jsem spokojená se způsobem, jakým svojí dceru krmím nebo vychovávám a jen jsem psala zakladatelce, že v tom není sama. Víc to nebudu řešit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vvero píše:Aliik píše:Taky si myslím, že by to u nás takto dopadlo.
Hmmm, tak kdybych to nechala na Zuzi, tak celej den neji vubec nic, a ta flaska mlika pred kazdym spanim ji staciAkorat bych pak vstavala 3-4 krat za noc, bo by se po 3-4 hodinach budila hlady a vycucla celou flasku (vyzkouseno, takhle to u nas je, kdyz je teplota ci nemoc)
![]()
![]()
Jinak děkuju všem maminkám za cenné rady, dneska jsem zkoušela co se dalo a co některé radily a nakonec jsme docela snědli, takže jste nám určitě pomohly![]()
Ahoj, ještě jsem si uvědomila, že občas krmíme (samozřejmě jako) i nějakou oblíbenou hračku, medvídka nebo pejska a tak, jako se dělí a baští krásně taky. Prostě naberu, dám jako např. pejskovi a pak hned malé a slupne to. Když už fakt nechce, tak se odvrací a teď se krásně naučila říkat „ne“, tak to hojně používá ![]()
Tak hodně trpělivosti a pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit