Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych poradit, malému rok a půl žlutnou nehty ne nohou - ruce ne.. DOcela se potí, dom akdyž mu vyzuji papučku má ponožky vlhké, jinak má těsné papučky,což chceme už řešit, ale všimli jsme si toho teď tak nevíme, jestli to může být z toho, že má málo místo v obuvi a potí se mu nohy, děkuji
Ahoj, ja resila u syna to same, zacaly mu nehty na nohou zloutnout tak v 15ti mesicich. Take se mu docela poti nohy. Byla jsem kvuli tomu i u doktora, bala jsem se, jestli to neni nejaka plisen, synovy se ty nehty totiz i trochu krouti. Doktor rekl, ze je to prave z tech spocenych nohou. U nas trochu pomohlo kazdy den peclive umyt mydlem a poradne vysusit (ne, ze bysme mu predtim nohy nemyli, ale zacali jsme se na to vic soustredit), obcas nechat behat bez backor, nakoupila jsem pouze ciste bavlnene a vlnene ponozky a menim je i 2× za den a nejlepsi ted asi je, ze uz je tepleji, takze venku nosi sandalky.
Žloutnou-li nehty, může to být plíseň - samozřejmě nemusí, ale jako laik to nepoznáš, takže já bych s návštěvou doktorky neváhala…
Pokud by to nějaká plísnička byla, otálením si to leda tak roznesete na ostatní členy rodiny.
Kupte mu na doma sandálky nebo nějaké otevřené bačkůrky, ať se mu tolik nepotí noha.
Ahoj možná to bude fakt plísen.Malej taky trpěl větším pocení nohou .Jdi sním za včasu na kožní.Těžko se toho potom zbaví.Doporučuji koupele nohou v octové vodě.Prát ponožky taktéž v octové vodě.Plísně nemají rády kyselé prostředí a někdy je to to jediné co zabere.
Podle mě je to plíseň nebo kvasinky, takže určitě větrat a poradit se na kožním zda něco aplikovat.