Změna práce – Jsem učitelka a chci dělat něco jiného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
1. Ani se nedivím a na jednu stranu to chápu.
2. Na druhou stranu takové peníze za odpracované hodiny těžko kde dostaneš. Navíc krom toho svého vystudovaného oboru nemáš co nabidnout. Od práce s dětmi odcházejí hlavně ty, které si toho moc naložily. Vyhovět vedení. Veřejnosti. Rodičům. V neposlední řadě svěřeným dětem. Mít klidné svědomí, že jsem udělala maximum. Být učitelkou, která to dělat nechce, není pro žádného zaměstnavatele vůbec terno. Otázka je, jak dlouho jsi to dělala, že už dál nemůžeš. Možná jsi trochu měla změnit priority, přístup. To, že budeš dřít na 120 procent, naprosto nikdo neocení a ty to odneseš na zdraví a penězích. Stojí ti výše uvedení zato? Toho, kdo na sebe naloží nezvládnutelné, si stejně nikdo neváží. To máš stejné, jako doma. Můžeš mít perfektně uklizeno a denně čerstvě navařeno. Za pár let zjistíš, že ses jen honila zbytečně. Že si toho rodina neváží, doma dělá jen binec a má tě za služku. Budeš za to šťastná a spokojená? Těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš vědět, co by tě bavilo. Mám v okolí dvě učitelky, které už to nechtěly dělat. Jedna je tedy speciální pedagožka, ta si otevřela svou soukromou poradnu a je spokojená. Druhá šla do podnikání malého obchůdku. Upřímně, pokud chceš být zaměstnanec, tak abys pak nebyla překvapená, že máš daleko horší podmínky, než ve školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Víte, že to není vaše práce ale studovala jste pedagogickou školu tak to asi vaše cesta je…
jen asi nějak jinak za jiných podmínek… zkusit něco změnit, ubrat.
Přemýšlela bych i nad tím co vám to zaměstnávání dává pozitivního…:)
Určitě se něco najde a na to se soustředit ![]()
Výsledky nejsou bohužel vidět ve školství hned, je to dřina.
Možná bych i zkusila popřemýšlet, jestli vám nechybí v zaměstnání podpora od kolegů a změnit to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepatří to do tohoto tématu úplně, ale co je potřeba, abych mohla učit? Asi na základce. Nebo aspoň vést nějaké kroužky po škole třeba? Musím na to studovat pedagogiku? Mohla bych dálkově, ale zas jestli to bude trvat pět let, tak to je fakt hodně. Vystudovanou VŠ mám, ale technického směru (Ing.)
- Citovat
- Upravit
@IcePlanet7 píše: Více
Hrozně by mě zajímalo, co děláš za práci. Moje představa je, že buď jaderná elektrárna, nebo BISka. Řečnická otázka, je mi jasný, že to tu nebudeš ventilovat. Ale píšeš o tom zajímavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela technicky zaměřeneho Bc. a mohla jsem navázat s dvouletym studiem matematika-fyzika.
Měly jsme tam i celoživotní studenty. Pro ne to byly 3 semestry, aby mohli učit. Někteří byli i PhD.
- Citovat
- Upravit
Dvě moje kamarádky učitelky šly do korporátu, ale obě umí plynně anglicky a k tomu další jazyk. Jsou spokojeně, plat i benefity nadstandardní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea Co za články jsi prosím psala a jak ses od nich dostala k práci pro eshop? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud znáš Aj případně další jazyk, umis pracovat s Pc word, Excel, Outlook, Teams, doplnit vzdělání, protože jsi vůbec nenapsala co umíš nebo co učíš, ale třeba mzdová účetní, případně si doplnit rekvalifikaci kadeřnice, kosmetička, vizážistka atd.
Vůbec nepočítej s volným letem, 14 dni dovolené v kuse je spíše za trest, za odpracovany čas budeš mít i méně peněz, protože nebudeš mit dostatek zkušeností, ale to se můžete časem změnit.
V okamžiku kdy se vrátíš po dovolené případné nemoci se z toho poděláš, páč to za tebe nikdo neudělá.
Počítej i s tlaky na výkon.
Odpovědnost za práci a stres je v každém odvětví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Přesně tak. V každé práci je něco. V mém okolí se spíš snaží ženský do toho školství dostat na jakoukoliv pozici. Každopádně já zakladatelce ke změně hrozně fandím a je skvělé, že si to umí přiznat. U nás ve škole je vyhořelá každá druhá učitelka a stejně se v práci drží, i když by jim změna prospěla a dětem taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je tak 30 let zpátky, ne? Dneska si neumím představit, že by učitel nebyl digitálně zdatný.. Všude digi tabule, práce s online platformami, padlety, povinná školení. Mám v rodině několik i předdůchodových učitelů a všechno zvládají dokonce i oni, Word úplně na pohodu, protože s tím tahle generace pracuje od cca třiceti.
Tak pochybuju, že by měl problém někdo mladší. Dovolená - hele, 25 dní dneska není žádné terno, hodně firem navyšuje dovolenou samo od sebe, bych i řekla, že průměr u bílých límečků je spíš těch 30 dní, takže tak. ![]()
Jinak - pokud nemá tazatelka nějakou speciální odbornost, tak pořád je dost admin pozic, kde člověk nic extra vystudované mít nemusí - nábory, HR, CSR, PR, atd… Nebo pak sektory, kde je menší konkurence - nezisk (ale půjde s penězmi dolů), sociální práce, úřady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie zarazilo mě to samé co tebe. Učitel, který neumí ve Wordu a Excelu, tak určitě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem vystudovaná učitelka. Dělám laborantku a jsem momentálně celkem spokojená. Když jsem chodila na pohovory, některé náborářky mi řekly, že mají vystudované učitelství, případně i nějakou dobu učily, ale chtěly prostě změnu.
Trochu mě mrzí, že se na učitele pohlizi jako na lidi, co nic neumí, přitom jsou to normální pracovití lidi, kteří jsou ochotni se rychle zaučit, umí jazyky, práci s wordem, excelem, powerpointem, teamsem, umí komunikovat, předávat informace…
Prostě si projdi jobsy a třeba natrefis na práci, která by tě oslovila. Já jsem hledala práci v laboratoři, administrativě nebo logistice a nakonec to vyšlo.
- Citovat
- Upravit
Takže se to dá za 3 semestry? Denního studia nebo dálkově? Děkuji.
- Citovat
- Upravit
@Nevšední… Co je NDA asi vies… Nepracoval som pre ziaden statny podnik (nastastie), ale casto som s nimi musel spolupracovat. Viac k tomu nemozem povedat.
Nie kazdemu by sa to pacilo, pripravilo ma to o moznost zalozit rodinu, ale inak to bol skutocny DREAM JOB vo vsetkych zmysloch slova. O niecom takom som snival odkedy som sa vzdal profesionalnej sportovej kariery a splnilo sa mi to!
Doteraz ked mozem tak sa u byvalich kolegov/sefov zastavim a pokecam ako sa im dari co maju nove…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit