Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To myslíš vážně, že řešíš u 3měsíčního miminka, jestli je jeho uřvanost a ufňukanost povaha nebo to přestane? ![]()
Je to MIMINKO. To miminka dělávají, že hodně pláčou a fňukají.
První dítě na toto u nás bylo expert dost brzo, druhé tak od 7 měsíců.
A nedělej si iluze, že když dítě začne mluvit, tak přestane fňukat a řvát. Fňukat a řvát bude klidně i v 5 letech.
Jezis, jeste se milionkrat zmeni. Cim budes nervnejsi, tim vic to jeste budes zhorsovat. To chce klidek.
@Tarjei klídek,to řekne/napíše jen člověk, co měl mimčo, které plakalo jen hlady, nebo potřebou se chovat/mazlit. Moje dítě řve celou dobu co je vzhůru a to mi normální nepřijde a když ji jsou 3 měsícd, přijde mi to dost. Děti kolem tolik jako ona nebrečí, proto se ptám.
@pet p
@Anonymní píše:
@Tarjei klídek,to řekne/napíše jen člověk, co měl mimčo, které plakalo jen hlady, nebo potřebou se chovat/mazlit. Moje dítě řve celou dobu co je vzhůru a to mi normální nepřijde a když ji jsou 3 měsícd, přijde mi to dost. Děti kolem tolik jako ona nebrečí, proto se ptám.
@pet p
Mam tri deti, tak nevim no..nosila jsem je, furt
spaly u me..trpely na prdy. Asi bych se oznacila za vcelku zkusenou matku. Navic prostredni je tezce mentalne postizenej, ja jsem vcelku mistr zenu, co se enervujicich situaci tyka a zazila jsem toho dost.
Pokud je dite vysetreny lekarem, kterej rekl, ze je drazdivy, tak je to jen nervovou soustavou a az vyroste z kojeneckyho veku, zlepsi se to. S povahou to nema nic spolecnyho.
Mám srpnový dítě a bylo příšerný mimino, takže asi horoskop
a příšerný je furt, i ve skoro 15 letech ![]()
Mám dvě děti. Dcera nebrecela moc ani jako mimino, synovi je teď osm měsíců a tak do čtyř měsíců hrůza. Brečel mnohem víc, některý dny pořád. Teď je z něj slunce jasné, skoro nebrečí. Akorát se pro změnu zhoršilo spaní a uprostřed noci pořádá párty. Ale je u toho veselej. Takže jo, může to přejít.
Já mám 4 kousky a to, co předváděla třetí snad až do školy byl mazec… Prostě každé dítě je jiné a hroutit se z toho ve 3 měsících mi nepřijde úplně zralé… Jo, a bude hůř, přijdou zuby a separačka. ![]()
Proplakala celý dny i noci, skoro nespala. Dvacet minut a šlus, na další 4 hodiny byla vyspaná
střídali jsme se s mužem po 4 hodinách.
A to fakt neutesitelne rve 1.5 hod.? Furt, co je vzhuru? A kojeny je? Kiss syndrom - fyzio jste radeji resili?
Ja to u deti neznam, obe rvou jak silenci, ale pricinu jsem celkem znala od mala. I kdyz je fakt, ze dcera mela obdobi, kdy jsem fakt netusila…zpetne si myslim, ze nejspis kombinace unavy a to, ze se ji nedarilo usnout.
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald i v noci? Máte můj respect
V noci nespala skoro vůbec, až tak ve 2 letech se to obrátilo, i tak nebyla žádnej spáč. Noční spánek se upravil na obstojný az tak ve 4 letech.
@Zmatka no,u nás to nejdřív byly prdy. Prděla, kopala, kroutila se a tlačila. Teď je prostě přebalená, nakrmená, odkrknutá, pochovaná a hrajeme si a najednou bum a řev. Pak se na chvíli uklidní a zase. Řve i v náruči. Neřve jako v kuse, ale prostě na chvilku je klid a pak zase. Buď se nudí, nebo nevim co. Zkoušeli jsme všechno a já prostě nechápu, že když ji chovám a věnuji se ji, tak brečí. Jsme z toho na hlavu. Na osteodynamice řekli, že má pár menších blokád, ale odstranili je a lepší to nebylo.
Ahoj,
mám dceru narozenou 1.9.2023. Už od porodnice je to velmi málo spavé a hodně uřvané miminko. Přes den spí několikrát 30-45minut, noci jsou super. Ale hrajeme si, směje se a najednou začne řvát. Nevydrží moc dlouho jen tak koukat, hrát si, povídat si a to ani v náruči. Trápili ji koliky, ale ty jsou pryč. Je mrzutá, ukňouraná a můžu dělat cokoliv. Přijde mi, že se to nelepší a bude brečet navždy. Nedělám si naděje, že to se 4tým měsícem přestane. Teď měla asi 3 dny za sebou, co se jen smála a ani nebrečela. Myslela jsem, že se to zlomilo, ale teď jsou ty dny opět katastrofa. Doktor mi řekl, že je asi trochu dráždivá a budu muset počkat, až dozraje nervová soustava. Ale kamarádka měla dráždivé dítě a to nemělo klidné dny, malá jich měla sice málo, ale měla. Snažím se ji po hodině a půl bdění ukládat, takže snad přetažená není. V noci spí většinou od 20:00 do 7-8 ráno (budí se jen na jídlo max 3×).
Máte někdo s takovým mimčem zkušenost? Četla jsem jen případy, kdy pomohla náruč. U nás ne. Prostě z ničeho nic začne pofňukávat, řvát a je to tak celý den a to kolem ni pořád skáču.
Jak s takovým mimčem zacházet? Bude už fňukat dokud nebude mluvit? Prosím o vaše zkušenosti:) vůbec nevím, co mám čekat do budoucna. Zda bude náročná, nebo přestane časem jak už někdo psal. Ale dochází mi síly.