Změnit práci na úkor rodinné pohody?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Pardon, ale tohle je dle mého úplně mimo. My jsme se s mužem takhle domluvili, oba jsme s tím v naprosté pohodě. Žádnou smlouvu na to nemáme. Jsme dva normálně smýšlející lidé, kteří se rozhodli mít společně rodinu, kdy jeden z rodičů pracuje víc a druhý míň. Já jsem nijak ekonomicky netratila…
Vůbec jsi nepochopila fakta a důsledky svého počínání. Mimo to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše:
Souhlasím. Mě tohle vždy šokuje a nechápu, že na to ty ženy přistoupí.
Proboha, vzdyt vy jste o dost horší než co kritizujete. Člověk by měl mít možnost dělat cokoliv chce, a když to je žena v domácnosti, tak přeci super! Po case zjistila, ze už ji to nestačí, a chce to změnit. Její muž na to reaguje pozitivně, přesně jak by měl. Ale epipiny musí soudit, protože zakladatelka nechtěla kariéru 🤦♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
@xtonda píše:
Jako že bys v té nové práci na plný úvazek měla jen o pár tisíc víc než v Lidlu za půl úvazku? To zase moc smysl nedává.
Každopádně nepíše co za super job to je, jestli tam bude aspoň nějaká možnost home office nebo flexibilní pracovní doba, takže těžko soudit.
Já si v tom,,lidlu" (já reálně v Lidlu nedělám, uvedla jsem to jen jako příklad
) vydělám díky příplatkům za víkendy a nepravidelné nástupy (ranní od 5, odpolední do 22, směnný provoz). Tady v té nové práci bych chodila jen pondělí až pátek. Ale jak jsem už i psala, má i dost výhod ta nová práce, právě ta flexibilní pracovní doba - jeden den bych tam mohla být déle, druhý bych mohla jít dřív domů a mohla bych to uzpůsobit dětem, blízkost manželovi kanceláře, takže by nám stačilo jen jedno auto, pár dní volna v měsíci navíc…
- Citovat
- Upravit
Šla bych do změny… Škoda, že nepíšeš konkrétně, dalo by se poradit možná lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
@Lily-of-the-valley píše:
Proboha, vzdyt vy jste o dost horší než co kritizujete. Člověk by měl mít možnost dělat cokoliv chce, a když to je žena v domácnosti, tak přeci super! Po case zjistila, ze už ji to nestačí, a chce to změnit. Její muž na to reaguje pozitivně, přesně jak by měl. Ale epipiny musí soudit, protože zakladatelka nechtěla kariéru 🤦♀️
Ano, přesně takhle to jí vnímám. Ono je opravdu rozdíl, když se dva rodiče honí v práci na plný úvazek, mají 2 děti, hypotéku a vydělává každý třeba 30 tisíc, než když má jeden možnost vydělat těch 60 najednou, ale má s tím samozřejmě víc práce. Ale ten druhý teda může zůstat doma a zajišťovat chod domácnosti.
Jenže, já to co dělám nyní na ten 1/2 úvazek, nechci dělat 40 let až do důchodu. A ta nabídka, která se naskytla teď může přijít za dalších 5 let zase a nebo taky nemusí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já si v tom,,lidlu" (já reálně v Lidlu nedělám, uvedla jsem to jen jako příklad) vydělám díky příplatkům za víkendy a nepravidelné nástupy (ranní od 5, odpolední do 22, směnný provoz). Tady v té nové práci bych chodila jen pondělí až pátek. Ale jak jsem už i psala, má i dost výhod ta nová práce, právě ta flexibilní pracovní doba - jeden den bych tam mohla být déle, druhý bych mohla jít dřív domů a mohla bych to uzpůsobit dětem, blízkost manželovi kanceláře, takže by nám stačilo jen jedno auto, pár dní volna v měsíci navíc…
Hlavně, když to nepůjde, tak to nepůjde a třeba by ses mohla vrátit tam, kde jsi teď nebo jinam no. Jak jsem psala, manžela ta má práce omezovala dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vyšší odbornou školu, to vidím jako tu nejmenší překážku. Po třech letech studia bych měla o platební třídu výš, plus peníze za odpracované roky.
Ale to bude až za 3 nebo třeba 4 roky. Jaké budou??Zase ale nechci skončit v té práci, kde jsem teď.
Jasně, že pracovní trh je nasycený nabídkami, ale tahle nová práce má i další výhody, jako je pružná pracovní doba - mohla bych vozit děti do školy, blízkost manželovi práce - tudíž by nám stačilo jedno auto jako doposud.
Fakt jsi si jistá tím, že to bude taková brnkačka? K péči o domácnost najednou plný úvazek a k tomu ještě navíc studium?
Já bych se v tvé situaci spíš vykašlala na práci o víkendech a ráno od pěti v „Lidlu“. Nebo ty peníze tak nutně potřebujete?
Pokud bys chtěla, mohla bys tam mít pár směn, aby ses dostala ven z domu a k tomu si v klidu vystudovat tu školu. A potom si najít pořádnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, přesně takhle to jí vnímám. Ono je opravdu rozdíl, když se dva rodiče honí v práci na plný úvazek, mají 2 děti, hypotéku a vydělává každý třeba 30 tisíc, než když má jeden možnost vydělat těch 60 najednou, ale má s tím samozřejmě víc práce. Ale ten druhý teda může zůstat doma a zajišťovat chod domácnosti.Jenže, já to co dělám nyní na ten 1/2 úvazek, nechci dělat 40 let až do důchodu. A ta nabídka, která se naskytla teď může přijít za dalších 5 let zase a nebo taky nemusí.
Horší příklad je ten, když má chlap sám 50 a ženská 15
s tím, že ho dost omezí.
je to x let zpět, proto jsem měla tak málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě úplně nechápu, jak to chcete dělat s tím jedním autem - to budete s manželem končit ve stejnou dobu a oba pojedete vyzvednout děti a třeba je odvézt na kroužky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že děti jsou už větší. Musíte je vozit do školy a ze školy? Co kdyby jezdily samy veřejnou dopravou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
@Titty píše:
A ještě úplně nechápu, jak to chcete dělat s tím jedním autem - to budete s manželem končit ve stejnou dobu a oba pojedete vyzvednout děti a třeba je odvézt na kroužky?
Úplně jednoduše, manžel pojede do práce veřejnou dopravou, já odvezu děti do školy, poté auto zaparkuji u něj v práci a půjdu do své práce. Poté odpoledne manžel sedne DO auta a pojede pro děti a odveze je na kroužky, poté buď vyzvednou mě v práci a nebo pojedu domů veřejnou dopravou. Takhle to teď praktikujeme, když mám odpolední…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, přesně takhle to jí vnímám. Ono je opravdu rozdíl, když se dva rodiče honí v práci na plný úvazek, mají 2 děti, hypotéku a vydělává každý třeba 30 tisíc, než když má jeden možnost vydělat těch 60 najednou, ale má s tím samozřejmě víc práce. Ale ten druhý teda může zůstat doma a zajišťovat chod domácnosti.Jenže, já to co dělám nyní na ten 1/2 úvazek, nechci dělat 40 let až do důchodu. A ta nabídka, která se naskytla teď může přijít za dalších 5 let zase a nebo taky nemusí.
Ber tuto situaci jako signál něco změnit a posunout se, ať už v případně v té praci nebo jiné. Podle toho co píšeš jsi zatím byla jen na pohovoru, ještě tě nevzali. Takže kdyby to vyšlo tak to zkus a kdyby ne, tak si hledej něco jiného (prostě se hni z místa).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by na tom vadila jedna vec. Ze muze prijit cokoli, rozvod, nemoc manzela a ty proste jsi svou pripadnou praxi a pracovni postup dosud odkladala. On pak bude psat do rozvodovych papiru jak matka se valela doma a jak on vse zivil a chudak se drel, navic musel o vikendu pecovat o deti a domacnost, protoze ty kvuli tve nizke kvalifikaci jsi mela jen na ten Lidl. Kolikrat uz jsme to videli. Myslim ze nastal cas jit si za tim co chces a pro sebe potrebujes. Deti jsou velke. A vedouci oddeleni neni zadna pozice kdy by se chudak nehnul z prace. Troufam si rict ze mam fakt silenou praci a kupodivu na me nikdo neceka doma s zadnym servisem, taham tasky a decka jako kazda jina mama, to jen chlapici jakmile jsou „zivitele“, tak maj od vseho pardon. Nechapu proc jsme to my zeny dovolily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Úplně jednoduše, manžel pojede do práce veřejnou dopravou, já odvezu děti do školy, poté auto zaparkuji u něj v práci a půjdu do své práce. Poté odpoledne manžel sedne DO auta a pojede pro děti a odveze je na kroužky, poté buď vyzvednou mě v práci a nebo pojedu domů veřejnou dopravou. Takhle to teď praktikujeme, když mám odpolední…
Tak to jo, pokud vám rozumně funguje veřejná doprava, je to v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini píše:
Mne by na tom vadila jedna vec. Ze muze prijit cokoli, rozvod, nemoc manzela a ty proste jsi svou pripadnou praxi a pracovni postup dosud odkladala. On pak bude psat do rozvodovych papiru jak matka se valela doma a jak on vse zivil a chudak se drel, navic musel o vikendu pecovat o deti a domacnost, protoze ty kvuli tve nizke kvalifikaci jsi mela jen na ten Lidl. Kolikrat uz jsme to videli. Myslim ze nastal cas jit si za tim co chces a pro sebe potrebujes. Deti jsou velke. A vedouci oddeleni neni zadna pozice kdy by se chudak nehnul z prace. Troufam si rict ze mam fakt silenou praci a kupodivu na me nikdo neceka doma s zadnym servisem, taham tasky a decka jako kazda jina mama, to jen chlapici jakmile jsou „zivitele“, tak maj od vseho pardon. Nechapu proc jsme to my zeny dovolily.
Ano. Přesně. A z něj se může ten, co tvrdí, že ses válela, stát přes noc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit