Změnit práci na úkor rodinné pohody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
25.1.24 22:46

@Weia ano, studovat se školou povinnými dětmi je hard core level.

@1Pears1 přesně tak, osobní dispozice konstelace a hlavně motivace, protože ta potřeba, ktera ji teď žene je na úplně nízkém stupni. Jen to zatím neví… to se zjistí až to přijde.
Vlastně už teď by se měla hlásit a učit na přijímací zkoušky.

Rovněž bych tenhle čas využila ke studiu, když už, tak VŠ a hlavně to pořád může být o tom půjde, nepůjde…
Příležitosti jsou a budou. Ty přijdou časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
25.1.24 22:50

A pokud už v začátku, jsou tyhle mizerné peníze, tak nečekej, že nějaké přeskupení do jiné třídy tě extra spasí.
Ta protiváha toho, co do toho budeš investovat bude násobně vyšší, než výsledek.
A věř mi, že ta motivace, která tak rychle přišla, ti nebude stačit pro to, co se najednou bude dít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.24 22:57
@Trojlístek píše:
A pokud už v začátku, jsou tyhle mizerné peníze, tak nečekej, že nějaké přeskupení do jiné třídy tě extra spasí.
Ta protiváha toho, co do toho budeš investovat bude násobně vyšší, než výsledek.
A věř mi, že ta motivace, která tak rychle přišla, ti nebude stačit pro to, co se najednou bude dít…

Souhlasím, pokud to jsou velmi podobné peníze za daleko více hodin. Pak už jí ani nebudou motivovat ani to, že dostane přidáno. Já mám nadstandardní plat a mám často odměny, abych neutekla. A stejně se to pak vyčíslit nedá a ten volný čas a odpočatá mamina o volno jsou k nezaplacení. Šla bych zkusit studovat, jak někdo píše výše, při stávající práci. Když už je taková potřeba. Ale podle mě jsou stejně osobní zkušenosti nepřenosné.

• Citovat
  • Upravit
11092
25.1.24 23:48
@Anonymní píše:
Souhlasím, pokud to jsou velmi podobné peníze za daleko více hodin. Pak už jí ani nebudou motivovat ani to, že dostane přidáno. Já mám nadstandardní plat a mám často odměny, abych neutekla. A stejně se to pak vyčíslit nedá a ten volný čas a odpočatá mamina o volno jsou k nezaplacení. Šla bych zkusit studovat, jak někdo píše výše, při stávající práci. Když už je taková potřeba. Ale podle mě jsou stejně osobní zkušenosti nepřenosné.

Přesně, osobní zkušenost je nepřenosná. Často si říkám, že kdyby mi někdo řekl, jak život půjde, tak bych občas nekývla na něco, co je strašně rychle a teď.
Obyčejně to za nic nestálo a ve finále ta příležitost přijde i později. Často lepší.
Když je na to člověk nastavený a otevřený.
Jsem ráda, že jsem VŠ vystudovala, ale negativní dopad to má na mě dosud.

Mimochodem má bakalářska práce měla hodně co do činění s výzkumem pro motivaci pro ať už vzdělávání, lepší pracovní pozici atd., ale samozřejmě něco za něco. Často s docela dlouholetou zátěží nejen psychickou, ale i časovou nebo finanční, jsou různé bariéry, o kterých často lidi ani neví, že jim při dosahování toho konkrétního cíle budou poměrně hodně komplikovat každodenní bytí.
Ve finále to byly peníze, které ikdyž jich bylo nadstandardně, tak to pořád nestačilo, motivace klesala, či se úplně ztratila.
Ten hnací motor je úplně něco jiného a dost často to dopadne tak, že pokud je laťka příliš vysoko, tak ty cíle končí tak, že se jich nedosáhne. A do toho pak vstupují různé frustrace.
Kupříkladu by mě zajímalo, co ji v potenciální práci prozradili, co nastane v okamžiku, když studium nezvládne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
26.1.24 02:51

Podle mě nejde zvládnout HPP, studium a takto malé děti.
Nebudeš mít dost času na děti, utrpí vztah s manželem. Osobní volno nikdy. Stále jen honička a stres.
Zůstala bych na stávající pozici i úvazku a šla studovat VŠ, a/nebo hledat jinou práci.

Výuka by byla v pracovní době, nebo bys to musela nadělávat, nebo o víkendu? Nebudeš na to muset používat dovolenou? Kdy se chceš učit? Kdy se budeš věnovat rodině? Jak bude fungovat domácnost? Bez školy tě vyhodí?…Spousta otázek, které musíš promyslet.

Pokud to není práce ze známosti, tak dost pochybuju, že to bude práce snů, když na pozici vezmou někoho bez vzdělání i bez praxe v oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 07:36

@Pajka2020 @Trojlístek Takhle jsem tenkrát také měla hurá nabídku. Naštěstí mi o nic nešlo a byla jsem na RD. Ve finále jsem jen někomu držela místo, než mu vypršela výpovědní lhůta v jiné práci. Podmínky i pro VŠ děsné. Takže já už také nevěřím tomu, že jsou ty rychlé nabídky úžasné. Mě to tenkrát hodně vzalo, protože náplň práce mě velmi bavila a dokonce jsem motivaci k VŠ. Což jsem nikdy v životě neměla. Nechci říct, že bych toho litovala, mě o nic zrovna nešlo. Ale dnes už bych se hodně rozmýšlela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.24 11:07

Zakladatelka

@Pajka2020 píše:
Podle mě nejde zvládnout HPP, studium a takto malé děti.
Nebudeš mít dost času na děti, utrpí vztah s manželem. Osobní volno nikdy. Stále jen honička a stres.
Zůstala bych na stávající pozici i úvazku a šla studovat VŠ, a/nebo hledat jinou práci.

Výuka by byla v pracovní době, nebo bys to musela nadělávat, nebo o víkendu? Nebudeš na to muset používat dovolenou? Kdy se chceš učit? Kdy se budeš věnovat rodině? Jak bude fungovat domácnost? Bez školy tě vyhodí?…Spousta otázek, které musíš promyslet.

Pokud to není práce ze známosti, tak dost pochybuju, že to bude práce snů, když na pozici vezmou někoho bez vzdělání i bez praxe v oboru.

Dneska mi volali, že by mě teda brali, já jsem se jich zeptala na tyhle a další doplňující otázky (i díky tehle diskuzi) a plácli jsme si. Zkusím to, nemám o co přijít, do Lidlu (toho reálného) můžu jít vždy.

• Citovat
  • Upravit
3007
26.1.24 11:10

Tak já bych tedy skoro za stejne peníze na plný úvazek nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
26.1.24 13:19
@Anonymní píše:
Dneska mi volali, že by mě teda brali, já jsem se jich zeptala na tyhle a další doplňující otázky (i díky tehle diskuzi) a plácli jsme si. Zkusím to, nemám o co přijít, do Lidlu (toho reálného) můžu jít vždy.

Přeji Ti na nové cestě hodně štěstí.🍀 🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.24 07:55

Nečetla jsem reakce, napíšu ti svůj příběh.
Pracovala jsem na 0.8 úvazek, 22 tisíc hrubého. Práce jen ráno 6-8 a pak odpoledne 11.30 - 15.00. Ve stejné části města jako bydlíme, takže do 10 minut pěšky. Manžel vodil a já jsem vyzvedávala. Dopoledne volno-úklid, vaření, nákupy, zařizování atd. Manžel zcela spokojen. Jenže ta pozice neměla šanci na postup a peníze nám přestávaly stačit.
Takže jsem si našla práci na full time v jiné části města za cca 35 hrubého. Peníze ok, ale najednou už nemůžu vyzvedávat a vodím jen 2× v týdnu. Veškerou práci v domácnosti dělám o víkendu a V NOCI. Musela jsem se rozdělit o povinnosti doma s manželem, který taky horko těžko zvládá svou práci. Takže neustálý spěch, stres, nestíhání, nedostatek spánku.
Práce mě baví respektive bavila by mě, kdybych na ni měla čas a byla vyspaná. Takhle kolikrát jdu spát o půlnoci a vstávám 4.30. V práci jsem pak spíš zombie.

Ale záleží taky jak je to daleko. Já teď dojíždím přes celé velké město a to hromadnou dopravou, což mi trvá ráno hodinu a půl a odpoledne kvůli kolonám i dýl.
Hlavně mám málo času na děti a nula času na svůj relax, zájmy, kamarády…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.24 11:43

Zbytecne ze sveho muze delas pana nepostradatelno a ze sebe sluzku.
Ja pri rizeni tymu 130 lidi stihala rozvozy, parkrat v tydnu i svozy a prace jen pondeli - patek a plat vice nez 100 tisic mesicne hrubeho.
Za me mi ani ten ala lidl, ale ani nova nabidka neprijdou vubec vyhodny, bud nejses s rodinou o vikendu a pres tyden delas sluzku, nebo pujde do prace, ktera Ti dava smysl, ale je to financni nesmysl a rodina nebude mit full servis.
Hledej dal a vice zapoj muze.
Sefum, co oteviraji a zaviraji firmu uz odzvonilo.

• Citovat
  • Upravit
6296
28.1.24 13:30
@Anonymní píše:
Hele já jsem takhle zvyklá odjakživa. V týdnu mám zas 3 dny volno, pokud mám 1× za 14 dní pracovní víkend. Dá se to pak skloubit s prázdninami, nemocemi, i já si vše zařizuji o všední den. Kdysi jsem zkusila pracovní dobu od pondělí do pátku a nevyhovovalo mi to. Chápu, že to každému nevyhovuje. Mě by zas nevyhovovalo mít jen dva dny v týdnu volno, a ve všední dny končit v práci ve čtyři. Každopádně reagovala jsem hlavně ohledně mé zkušenosti, kdy jsem měla potřebu realizovat se, něco si nejspíš dokázat a vypracovat se. Teď bych si nejraději nafackovala, že jsem co nejdéle nezůstala na polovičním úvazku a užívat si zbytek volného času. Kariéru můžu dělat, až budou děti puberťáci

Ksakru jsem to upravila tak, že jsem si to vymazala. :roll: To už znovu nenapíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
28.1.24 13:45
@medvidka píše:
No nevím jak ty, ale pohodu doma si představuji poněkud jinak, než že o víkendu trčím v práci a tudíž žádné rodinné výlety a podobně.

Já to tak mám xx let. Už co syn šel do školky, tak jsem měla jako anonymka dlouhý-krátký týden. O krátký týden volno 5 dnů včetně víkendu, to jsem se věnovala na maximum, vyzvedla ho ze školky po obědě nebo někdy omluvila a měla jsem se synem krásný den třeba u vody, víkend výlet i s manželem. Co chodil do školy, tak první stupeň i skoro ten druhý chodil syn brzo, takže to bylo stejné, jezdili jsme na kolech, chodili do kina, o můj krátký týden byl o víkendu s manželem na motokárách, minigolgu, vymýšleli přes den chlapskou zábavu a já s ním zas byla středa, čtvrtek. Někdy manžel přišel dřív a někde si nás našel třeba u té vody. Kamarádka v tu dobu měla dvě děti a pracovní dobu po-pá a děti skoro neviděla, jen, když přijěla domů v 19 a dala je spát, víkendy byly málo, děti každý den v družině do večera. Opravdu jsem byla ráda, za těch 10 či 12 pracovních dnů volna v měsící, kdy jsem se synovi věnovala a ob víkend všichni společně. Synovi bude už 18 a je zlatej, máme všichni tři hezký vztah, můj čas se vyplatil, vůbec nelituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.2.24 07:07

Já bych práci zatím neměnila, do práce se chodí pro peníze, a pokud na celém úvazku budete mít o něco málo víc než teď na polovičním, začněte se brzo cítit nedoceněná. Navíc spousta prací vypadá na začátku lákavě, a pak to není ono, někdy stačí nepříjemná kolegyně či cokoliv. Je fajn, že byste chtěla změnu, a že si uvědomujete, co chcete, ale myslím, že by pro vás byl nejlepší 3/4 úvazek od pondělí do pátku. Prostě hledala bych dál… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 17:35

Zakladatelka

Ahojky všem.
Jen chci dát vědět jak to vypadá po půl roce v nové práci.
Je to PERFEKTNÍ.
Jsem tam naprosto spokojená, jak s kolektivem, tak s náplní práce. Peníze jsou vlastně jediná kaňka, těch by mohlo být opravdu víc, na druhou stranu, pokud bych měla přepočítat mzdu na hodiny, kdy opravdu pracuji na 100% tak mám asi 500/hod, což je skvělé :mrgreen: :jazyk:
Pokud to tak půjde dál, chtěla bych za rok opravdu začít dálkově studovat, v práci mi vyjdou maximálně vstříc, polovina oddělení takto vystudovala.
Byla jsem se podívat ve staré práci a opravdu nelituji, že jsem odešla. Naopak i staré kolegyně říkají, že jsem odešla ještě včas.
Doma to taky klape perfektně, víkendy si můžeme užívat společně, a když má manzel školu, tak jsem normálně doma a nemusím si na to brát dovolenou.
Jsme fakt spokojeni a ja jen doufám, že nám tohle nadšení vydrží co nejdéle.

@Ankaaa @nikitice @Trojlístek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat