Změnit školku na rok?

Anonymní
22.5.18 15:50

Změnit školku na rok?

Milé maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak byste se zachovaly vy.
S přítelem (má dvě děti) žijeme zatím odděleně. A jsme každý z jiného města.
O prázdninách bych se mohla k němu stěhovat, ale tak nějak to zvažuju. Mám jedno dítko, bohužel jedináček (ale ne rozmazlený).Po prázdninách nás čeká poslední rok školky a já zvažuju, jestli by bylo vhodné ho na ten rok dávat jinam??? Tady má kamarády, je zvyklý.
S dětmi od přítele se tak nějak kamarádí, i když občas to není úplně 100%.Je zvyklý mít všechno pro sebe. Žijeme v jednopokojovém bytě a spí se mnou v posteli, tak že není naučený spát sám.
Za další u přítele jsme nikdy nebyli ani na víkend, nebo tak něco.

Možná bych si to představovala, že tam budeme jezdit na víkend, ať si všichni tři na sebe zvyknou, a pak ho tam přihlásit do školy. Ani nevím, jestli by mi ho teď do školky vzali…i když tam asi plno mít nebudou
Na druhou stranu se s přítelem nevidíme moc často a mám taky super sousedy kvůli kterých bych se stěhovala hned.

Děkuji za názory…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
22.5.18 15:54

Ještě jste spolu ani nikdy na víkend a už by ses stěhovala a tahala dítě z prostředí, kde je zvyklé? No to snad ne. Tak si nejdřív vyzkoušejte, jak to půjde společné přespávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
22.5.18 15:58

@terinka4444 Na druhou stranu - zmena prostredi + nastup do prvni tridy - to mi prijde snad jeste horsi :think:. Asi bych zacala hned pracovat na tech vikendech, spolecne prazdniny a behem srpna to rozetnout. Predskolaka by do skolky vzit meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.5.18 16:01

Začala bych pracovat na těch víkendech a stěhovala se až se změnou školy… nezapomeň sobě a dítěti změnit trvalé bydliště před termínem zápisů.

• Citovat
  • Upravit
65395
22.5.18 16:02

Ne já bych toto svému diteti neudělala.
Co když ta změna bude k horšímu? To se pak zase budete stěhovat jinam?
Jezdila bych tam na vikendy, volné dny a pak vych viděla.
Ono taky jeho deti tu změnu třeba nechtějí, vždyť jste tam ani nikdy nestravili společně vikend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
22.5.18 16:08

Víkendy trávíme spolu na výletech atd. Přítele má rád, tam by problém neměl být.
Známe se spolu už dlouho a žít spolu určitě chceme.

Příspěvek upraven 22.05.18 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
22.5.18 16:10

Výlet je ale něco jiného než bezné soužití.
Co na to přítele děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
22.5.18 16:12

@Petra Z mluví o tom jako běžné věci, asi si tu situaci neuvědomují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
22.5.18 16:13

Asi mi přijde nejlepší je pomalu zvykat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
22.5.18 16:19

@lasecta určitě,to je nejlepší rozhodnutí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
22.5.18 16:20

Dík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.18 17:53

My jsme se stehovali do noveho v srpnu 4r. zpet, kdyz nejstarsi byla predskolacka.
Naopak velice prospesne, protoze se seznamila, poznala dostatecne budouci spoluzaky.
Ze decka nasi skolky jdou spolu do skoly. Obvykle stejna trida (dve predskolni mame). Proste dal pokracuji spolu. Tim, ze rok mela moznost je poznat, hrat si, tak se dobre zaclenila do party. Dost udela i povaha, ze je prubojna.
Ale my jsme rodina a stehovali jsme se spolu.
U tebe je jina situace. Tak to musis radne promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
23.5.18 13:20

@Kelsey děkuji i za tvůj příspěvek. Taky je to fajn, když se dítě zná s budoucími spolužáky, alespoň se necítí pak odstrčeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.5.18 13:28

Mně teda přijde trochu zvláštní psát, že dítě není rozmazlené, a hned potom, že je zvyklé mít vše pro sebe a neumí spát samo. Ale to není podstatný.
My taky řešíme stěhování (ale jsme rodina) a můj požadavek je aby syn chodil do školky do předškoláků už tam, kde půjde do první třídy. Ty děti totiž většinou chodí do školy spolu a je bezva, když se už znají.
Jinak ve vašem případě bych začala těma víkendama. Pak třeba týden nebo dva o prázdninách atd. Když bude všechno ok, hurá do stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
24.5.18 13:54
@Anonymní píše:
Milé maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak byste se zachovaly vy.
S přítelem (má dvě děti) žijeme zatím odděleně. A jsme každý z jiného města.
O prázdninách bych se mohla k němu stěhovat, ale tak nějak to zvažuju. Mám jedno dítko, bohužel jedináček (ale ne rozmazlený).Po prázdninách nás čeká poslední rok školky a já zvažuju, jestli by bylo vhodné ho na ten rok dávat jinam??? Tady má kamarády, je zvyklý.
S dětmi od přítele se tak nějak kamarádí, i když občas to není úplně 100%.Je zvyklý mít všechno pro sebe. Žijeme v jednopokojovém bytě a spí se mnou v posteli, tak že není naučený spát sám.
Za další u přítele jsme nikdy nebyli ani na víkend, nebo tak něco.

Možná bych si to představovala, že tam budeme jezdit na víkend, ať si všichni tři na sebe zvyknou, a pak ho tam přihlásit do školy. Ani nevím, jestli by mi ho teď do školky vzali…i když tam asi plno mít nebudou
Na druhou stranu se s přítelem nevidíme moc často a mám taky super sousedy kvůli kterých bych se stěhovala hned.

Děkuji za názory…

Nebudu vubec ted reagovat na vase rodinne zalezitosti to je čistě vase rozhodnuti.

Co se tyka změny skolky, tak to hodně zalezi na diteti samotnem. Jake je povahy, jak zvlada zmeny, jak je socialne zdatny
Syn tri roky ve skolce letos predskolak. Pristi rok nastupuje do přípravného rocniku na ZS, ktera je mimo nasi městskou cast a budeme ho tam vozit. Do prvni třídy pak nastoupí do jine skoly nez ve které je tato PT.
Syn je velmi společensky, nedelaji mu problémy zmeny ani novy cizi kolektiv. Proto jsme se rozhodli mu posledni rok MS zmenit a stejne tak bude nastupovat do prvni třídy do skoly kdy tam s nim zadny kamarad nebo znamy nepujde.

Mladsi syn by to nezvládl. Je introvert, dlouho si zvyka na nove lidi, zmenu prostředí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin