Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KaroliS Ti nevím, sušičku mám 10 let a oblečení mi stále je, takže pochybuju, že něco zmenšuje.
@j.a.n.i1 píše:
@KaroliS Ti nevím, sušičku mám 10 let a oblečení mi stále je, takže pochybuju, že něco zmenšuje.
Jak ktera…viz vyse
@veria 23, mame tu nejlevnější. Nejsme bohatí, ale toto jsme si proste chtěli koupit.
@KaroliS Tak to je pak špatný výběr… a to nemám žádnou drahou, byla tenkrát za cca 10 tis.
Davam tam vse krome cepic, kosil a bambusovych veci. Obleceni se opravdu zmensuje. V obchode kupuju o cislo vetsi. Nezehlim. Uz bych bez ni neumela zit. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@KaroliS Tak to je pak špatný výběr… a to nemám žádnou drahou, byla tenkrát za cca 10 tis.
Jojo. Ja vim.-)
@Aries6 tak to není tak zly, myslela jsrm ze fakt nejmíň 40, podle toho co nás stala myčka. Ale oni mají i levnější modely tedy, věřím ze i ty levnější jsou dobre.
@veria bylo mi vysvětleno, že i nejlevnější je výborný. Že základ je stejný. Uz mame i pračku a na Vánoce chci vysavač. Myčka je můj sen, ale Bosch zatím myje, ťuk ťuk, dobře.
Ja mam susicku Miele cena byla kolem 30 tis a obleceni se mi srazi. Detske tam davam, temer vse mame z Lindexu, HM a kupuju uz vetsi velikost, dospele veci tam davam jenom veci na doma. Lepsi Kousky vesim na susaku. Predtim jsem mela Siemens a srazela veci taky.
Zmensuje se jenom prirodnej material, teda ten kvalitnej. Nekvalitnej, hnusnej polyester a akryl se ti nezmensi.
Bavlna se ti nebude zmensovat porad, jenom prvni prani, pak je stabilni, proto vyrobci vysoke kvality siji treba uz z predprane bavlny.
Pokud kupujes bavlnene obleceni, pocitej radeji s tim, ze se ti o neco malo zrazi pri prvnim vyprani a proto ho kupuj o kousicek vetsi, opere se jednou na 60 ° C, ale bavlnu muzes prat i na 90°C, zmensi se a pak uz se ti nikdy nezrazi, ani v pracce, ani v susicce.
Vlna se vzdy pere velmi jemne, pomalu a a na nizkych teplotach, kolem 25 °C, na vlnu mas na pracke specialnej program. Vlna se ti muze pri nespravnem prani zmensovat opakovane a do susicky nepatri. Nedoporucuje se pri prani stridani teplejsi a studensi vody, zrazi se.
Obleceni z prirodniho hodvabu doporucuju prat rucne a jemne. Prirodnej hodvab je jeden z mych oblibenych materialu, peru jedine rucne. Pokud ma manzelka prirodnej hodvab a nechce prat rucne, v pracce ho muze prat podobne jako vlnu, velmi jemne, super nizke otacky a na nizkych teplotach.
Mám sušičku týden, asi levnou a navíc 2v1…kvůli místu i penězům. Jsem nadšená ze sušení ručníků, jsou měkké a heboučké, snad i lepší než nové,,, ale vytáhla jsem je ne úplně suché, musela jsem je nechat ještě tak hodku rozložené na sušáku, tak nevím kde jsem udělala chybu.
Včera jsem sušila běžné prádlo „na ramínko“, a bylo suché naprosto luxusně. Akorát se malinko srazily ponožky /ale dneska jsem je znovu roztáhla:)/ a holce se zkrátily dvoje legíny, takže škody malinké, výhody rozhodně převažují.
Mně teda zmenšuje. Dětem kupuju bavlněné oblečení převážně, a schválně větší, protože když to 2× projedu prackou a sušičkou, tak to mají akorát. Naštěstí máme dost věcí podedenych a ze sekáče, a tam to většinou nehrozí. Ale u nově koupených věcí s tím radši počítám. Nás je hodně, nemáme balkon, sušička je nutnost.