Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky, byl jste nekdo na kurzech znakovani? jaky z toho mate pocit:)ALE JAK ZACIT? diky
Příspěvek upraven 13.10.10 v 15:48
Kurz mi byl na nic, jen obecné povídačky, stačí si vyhledat na netu a pak prostě začít. Se synem jsem znakovala, začala jsem brzy, takže cca v sedmi měsících zvládal asi tři znaky, ale pak jsem nějak přestala, což mě mrzí. S dcerou začnu později, ale pokusím se vydržet.
Jinak na kurzu jsme byly, ale urcite bych se bez nej obesla.
Znakovaly jsme od cca 11M kdy zacala mala spolupracovat, zhruba do 15M kdy behem tydne zacala mluvit a vsechny znaky plynule nahradila slovy. Takze jsme znakovaly da se rict jen chvilku, ale malou to hrozne bavilo. Dodnes si na neco vzpomene, ale huba ji u toho jede ![]()
Znakujeme, ale bez kurzu. Přišlo mi zbytečné, vyhazovat za to peníze. Něco jsem si našla na netu, něco od známých a jde nám to pěkně.
já mám kurz znaku pro neslyšících a malého jsem z ní naučila jen papat,pít a že chce na záchod,ale stejně mezi tím se mi naučil mluvit tak si myslím,že znakování s miminkem jsou zbytečně vyhozené penízky.To raději něco za to koupím!
Ahoj Mon,
moje sestra s neteří znakují od narození a Linda v 7 měsících ovládala perfektně znak na chování.
Jsou samouky a znaky si ségra vymýšlí.
Tak jsem od ní přebrala ten znak na chování.
Domča ho sice ještě neukazuje,ale chápe ho.
Vždy když ho ukážu tak začne třepat nožkama a rukama a to znamená že něco chce např hračku nebo když vidí daný znak tak chce chovat. ![]()
Znakujeme, kurz mi příjde celkem fajn a pro nás teda byl přínosem. Ale bez něj se to určo taky dá ![]()