Znáte někoho, kdo se opravdu změnil?

Lalelale
12.8.19 13:25

znáte někoho, kdo se opravdu změnil?

Holky téma k zamyšlení, co mě napadlo po přečtení jedné místní diskuze. Věříte, se člověk opravdu může změnit? Znám spoustu lidí, co dramaticky překopalo celý život, začali na sobě pracovat, vyvíjeli se. Ale vlastně neznám nikoho, kdo by se změnil jak často vídáme ve filmech, tedy že by se ze zlého a závistivého člověka stal laskavý a dobrý člověk. Nebo naopak, že od narození vtipný a milý člověk se postupem času stane protivným a nepříjemným. Občas jsem na diskuzi napsala, že znám lidi, co se po rozvodu zcela proměnili k lepšímu. Ale když se nad tím zamyslím, tak dotyční jen byli frustrovaní zcela nefunčním manželstvím a pak se jen vrátili do normálu a byli takoví, jací vlastně byli odjakživa, takže se asi úplně nedá mluvit o změně charakteru. To jen jako příklad. Otázka tedy zní. Znáte někoho, kdo se opravdu změnil tak dramaticky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.8.19 13:28

Ne, nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 13:30

Ani neznám. Ale znám alkpholiky, co jsou nyní abstinenti, já sama jsem brala několik let drogy, dnes jsem běžná máma, ani nekouřím, občas si dám dvojku. To je ale spíše přerod stylu než povahy.

• Citovat
  • Upravit
17388
12.8.19 13:35

No… ja jsem se zmenila hodne… ale postupem mnoha let… ne ze dne na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
12.8.19 13:38

Radikální změna proběhla u Zemana. Kdysi z namyšleného, vulgárního a arogantního muže se změnil na dobrosrdečného, rozumného a lidského politika. Nedá se však říct, že by v minulosti byl nositelem zla a špatných vnuknutí. Pouze špatně nakládal se silou, která ho naplňovala. Ovšem boj s jeho temnou stránkou dopadl úspěšně a darovanou energii využívá na cestě k dobru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
12.8.19 13:41

Znám… ale ne jakože povahou, spíš stylem života. Znám lidi co brali drogy a vypadalo to s nima zle.. dnes mají rodiny, děti, jsou šťastný, dostali se z toho, pracují apod… Znám lidi co se rádi bavili, vymetali vše možný a dnes mají rodiny a jsou šťastný doma v klidu :nevim: znám lidi co byli od rána do večera v práci, hlavně kvůli penězům, neznali volno, odpočinek… a dnes mají jinou práci s kratším úvazkem třeba, maximum volna pro čas s rodinou, okopavani zahrádky, výlety do přírody… znám lidi co v životě nesportovali (a taky tak vždy vypadali), co dnes chodí několikrát týdně běhat, milují fitness a pohyb jako takový a nechápou jak bez toho mohli žít… ;) každý si prostě projde tím svým… a buď ho to změní nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
12.8.19 13:45
@Božislava píše:
Radikální změna proběhla u Zemana. Kdysi z namyšleného, vulgárního a arogantního muže se změnil na dobrosrdečného, rozumného a lidského politika. Nedá se však říct, že by v minulosti byl nositelem zla a špatných vnuknutí. Pouze špatně nakládal se silou, která ho naplňovala. Ovšem boj s jeho temnou stránkou dopadl úspěšně a darovanou energii využívá na cestě k dobru…

Tys pila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
12.8.19 13:48
@Kfětoslava píše:
Tys pila?

Pouze nealko-pivo Budvar. Ale jak to souvisí s tématem? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
12.8.19 13:49

Bozislava to zase zabila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
12.8.19 13:51
@Božislava píše:
Pouze nealko-pivo Budvar. Ale jak to souvisí s tématem? :kytka:

Nevěřím, že se taková myšlenka dá vytlačit za střízliva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.19 13:52

Můj manžel se změnil. Byl egoista a sobec, viděl na prvním místě jen sám sebe. Pak prošel v rámci své práce osobnostním rozvojem a v tomhle směnu přišla diametrální změna. Pořád mě to nepřestává překvapovat. Nebýt toho, už spolu dávno nejsme.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.8.19 13:53

@Renca8 ta nikdy nezklame :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.8.19 13:54

@Janli tak to jsem překvapená. To ho změnila jenom práce? Taková změna je pro mě skoro nepředstavitelná, protože sobeckost beru jako jednu z charakterových vlastností, kde právě v tu změnu moc nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.8.19 13:55
@Kfětoslava píše:
Nevěřím, že se taková myšlenka dá vytlačit za střízliva

U Boži není problém střízlivost, ale absence obvyklých léků. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.8.19 13:57

@Lainaire8 no to je právě otázka, jestli tohle je změna člověka :think: znám hodně lidí, co udělali podobné změny, vlastně včetně mě. Ale neřekla bych, že jsem se nějak výrazně změnila jako člověk, jen jsem hodně změnila životní styl, vím toho víc, mám jiné priority. Ale takové ty základní vlastnosti jako „hodný, vznětlivý, tichý, introvet/extrovert“ atd bych řekla zůstaly stejné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak