Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anora píše: Více
a pokud by tě chlap takto zneužil, byla by jsi s ním v pohodě dál?
co to rozkličovat podle toho? rozešla by se s ním zakladatelka, kdyby se on nerozešel s ní?
pokud ne a necítila by se zneužitá, tak jediným důvodem je ten rozchod…a za mě ji toto spíš ublíží, jedna věc je vypořádat se s rozchodem, druhá traumatizovat se tím, že si budu vsugerovávat, že jsem byla zneužitá
co je pro ni lepší? ![]()
@Anora a Četla jsi, že mu řekla ano, jelikož si myslela, že je to udobřovací sex? Pak jela k rodičům a nic neřešila. On dal kopačky jí a ona to nepobrala. Ok, je to blbé, ale o zneužití nejde. Tobě asi někdo ublížil, proto se jí tak zastáváš. Ale ano je pořád ano, ač ho řekla jen proto, že si myslela, že s ní zůstane.
@Keyllah píše: Více
Takhle, já to beru podle sebe, a vím, jak mi bylo, a jak bylo vlastně těžký, to někomu vysvětlit, protože se tyhle věci dost normalizují- že je to přece chlap, a chlapy takový jsou. Normalni je, ze se dva lidé shodnou v tom, zda spolu chtějí mít sex. Pokud jedna strana řekne ne, ma to ten druhý respektovat a nepokračovat, a uz vubec ne přemlouvat k tomu. A ona několikrát řekla, ze nechce.. tak o čem se tu ted bavíme?
@Anora několikrát řekla ne, a pak teda ráno ač ji tohle provedl jela k rodičům a dál s ním byla ve vztahu. Dokud ji neopustil? To myslíš vážně??
Také, si byla dále s člověkem který tě dle tebe zneužil? Nebo s ním vyrazíš dveře?
Příspěvek upraven 26.07.26 v 22:40
@Anora píše: Víceže pak řekla ano, protože si myslela, že je to usmiřovací sex…a pak přes den byla uplně v pohodě a začala to řešit, až se s ní rozešel. Takže o čem se tu bavíme?
@Hanča1234 píše: Více
Rekla ano po tom, co na ni naléhal. Divila by ses, ale takhle se zachová spousta žen pod nátlakem, a následně má přesně tyhle pocity. Mozna je to zformulovaný tak, ze to proste ty nechápeš, ale ja tomu rozumim. A nehledala bych v tom vedu, NE je proste ne.. vsechno co následuje po tom uz je proste spatne. At uz nakonec svolila, nebo ne. Chyba je v tom chlapovi, tak ji tu přestaň nakládat.
Ty asi nevíš, jak funguje trauma. Ze tyhle pocity nemusí přijít hned. A jinak ano, souhlasím s tim, ze je lepší se přes to přenést, protoze mít takovouhle zkusenost se bude jen odrážet v dalších vztazích a celkove v přístupu k mužům a k sobě sama.
@Anora znova se ptám, jestli by si byla s někým kdo tě zneužil? Ona to zacala řešit jelikož ji dal kopačky. Takže jinak by jí to nevadilo.
@Anora jasně, měla trauma a začala ho řešit přesně ve chvíli kdy ji dal kopačky.
Ok…
@Anonymní píše: Více
A nějaká foto a video dokumentace by nebyla, anebo aspoň podrobnější popis včetně všech poloh, abychom si to uměli lépe představit, by nebyly?
![]()
Ano, tomu se říká sex na rozloučenou, někteří to dokonce dělají schválně, aby to pro toho druhého nebylo tak těžké, což osobně nechápu, ale bylo mi to tak vysvětleno, ovšem ve Tvém případě bych řekl, že chlap chtěl ještě naposledy využít, že Tě má v posteli a zašukat si. Asi pěkný haj. zlík. ![]()
Me se libi, jak v tom mas hned jasno, tvoje smyšlení je hodne jednouché a jednostranné:) Ja s takovým chlapem byla, nez mi došlo, ze tohle chování neni v pořádku a rozhodne to neni zdravý vztah. Ono se to dobre posuzuje, kdyz si to nikdy nezažila. Se vším bejt rychle hotova, ale takhle to v reálu proste nefunguje. Nekdy proste trva, nez člověku dojde, ze je něco špatně.
Taky jsem koukal, hlavně když to byl případ, když se dva dali dohromady a dohodli se, že to teda sdělí svým dosavadním partnerům, což udělali, a přitom se s nimi ještě naposled na rozloučenou pomilovali. A udělali to oba a oba s tím byli v pohodě.
![]()
A teda musím říct, že mi je hodně úzko z toho, jak to tu kazdymu přijde vlastně normální a v pořádku.. Sex pod nátlakem, to je paráda no, to chce každá zažít.
@Anora můžu mít svůj názor? Já, si prostě myslím že ona by sním byla dále.
S chlapa děláš hovado, přitom víš jeden pohled, ale ja to vidím jednoduše?