Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V prvnim tehotenstvi jsem brala zoloft 50 mg denne a pote i kojila (psychiatricka i detska doktorka s tim problem nemely), ted ve druhem tehotenstvi beru méně a kojit zase budu
Brala jsem Zoloft 100 mg denně celé těhotenství a syn je zdravý. Jen by bylo doporučeno nekojit.
Já to teď studuju na netu a asi fakt záleží na dávce a názorů psychiatra, já teda brala taky stovku. Měla sem to hodně rozjetý a slabší dávka by údajně nestačila. Ale co sem tak vycetla tak pokud je to léčba pokračovaci po porodu tak s nejnižší dávkou kojení možný je. Ovšem můj psychiatr s tím teda asi nesouhlasí. No snad to nebudu muset po porodu zas řešit.
@wobludka píše:
Mám 20mg setralinu denně cca 15 let, přes všechna IVF, těhotenství i kojení
Tak teď mi spadl kámen ze srdce, musela jste to slyšet až k Vám
Děkuju za super zprávu
Předpokládám, že je vše v pořádku ????
@Anonymní píše:
Tak teď mi spadl kámen ze srdce, musela jste to slyšet až k VámDěkuju za super zprávu
Osmileťák je 100% fit
![]()
@Anonymní píše:
Tak teď mi spadl kámen ze srdce, musela jste to slyšet až k VámDěkuju za super zprávu
Já sem tě myma komentářema nechtěla nějak strašit. Jen přemýšlím nahlas. Mám za 3 měsíce porod a mrzelo by mě kdybych zas nekojila kůli uzkostem. Tak se zapojuji i když ses ptala vlastně na něco jinýho. Se omlouvám
Holky, někdy se taky doporučuje nekojit kvůli zhoršení psychiky matky vlivem laktačních hormonů, takže třeba to někdy psychiatr nedoporučí i kvůli tomu. ![]()
@Boudová Vůbec se neomlouvejte ???? Však já vím, že to myslíte dobře. Já se dnes rozhodla dávku ještě zmenšit na 25mg za týden. Beztak si myslím, že i ta moje dávka 50mg za týden je zbytečná a je to jen takový ten placebo efekt.
Mějte se moc hezky!
@Hazentla píše:
Holky, někdy se taky doporučuje nekojit kvůli zhoršení psychiky matky vlivem laktačních hormonů, takže třeba to někdy psychiatr nedoporučí i kvůli tomu.
Taky jsem si to trochu myslela ale na to kojení se vážně moc těším ![]()