Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj máte někdo zkušenosti s Zonovou dietou? Jak sestavit jídelníček? Nějaké recepty na jídlo?
„Každé jídlo obsahuje zastoupení všech základních živin, a to v daném poměru: 30 % tvoří bílkoviny, 40 % sacharidy a 30 % tuky. Organismus na to vhodně hormonálně zareaguje a tělo se dostává do takzvané zóny. Veškeré reakce jsou vyladěné, přibývá energie a vitalita.“
V neposlední řadě se nesmí zapomenout na pitný režim, který by se měl skládat z vody, neslazených tekutin a čajů. Není vhodné pít alkohol.
Vzhledem k tomu, že se doporučuje jíst jen 40 % sacharidů (v běžné stravě 55 %), se snadněji se hubne. Organismus musí čerpat energii z tukových zásob. Zároveň se jí pravidelně 5 - 6 jídel denně, tudíž tělo nehladoví, což opět přispívá k pálení tuků.
No ale zajímá mě jak takové jídlo sestavit?
To zní jako klasická zdravá strava..možná si jí musíš sestavovat sama podle kalorických tabulek které ti i vypíšou u každé potraviny kolik obsahuje sacharidu, bilkovin a tuků
ale když zagooglíš určitě nějaké recepty najdeš..
No právě googlila jsem a žádné recepty jsem nenašla, jen co se smí a nesmí jíst..
@brulinka aha, tak to je divné no :/ asi si to má sestavovat každý sám dle chutí a kalorických tabulek ![]()
http://www.vyziva-pro-fitness.cz/…onova-dieta/
no tak z toho co si čtu si to fakt sestavuješ podle sebe, dole je ukázka jednoho dne jídelníčku
@syselinka
zajímavé, ale ten jídelníček bude nad mé síly.. No uvidíme ![]()
@brulinka já bych to taky nezvládla takhle si ho sestavovat..mám problém to dodržovat i když ho mám předepsaný na míru, ne tak si to ještě každý den propočítávat ![]()