Zoufalá z podmínek střídavé péče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zvazuji to. Jen me docela překvapilo, jak se k tomu staví sociálka…my vám s tim nepomuzeme, soudem se to ještě zhorsi, zkuste se domluvit… A to po dvouhodinovem líceni situce, tudis vedeli, ze domluvit se s nim snažím vic nez rok… Proste mi řekli, ze s povahou ex nic nehne a soudem jen situaci zhorsim sobe i dětem.
@jednoslunicko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výhody jsou pokud se jedna o rozumne lidi. Nemusí totiž nikam chodit a deti nejsou nijak zatahovany. V případě rozvodu musi deti podstoupit pohovor se soc prac ikdyz se rodice na vsem domluví. V mem případě je nesezdanost spise nevyhodou. @jednoslunicko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sebinaaa Nevím, jestli se v poslední době něco změnilo - ale co vím, že do nedávné doby děti nikam nemusely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sebinaaa píše:
Zvazuji to. Jen me docela překvapilo, jak se k tomu staví sociálka…my vám s tim nepomuzeme, soudem se to ještě zhorsi, zkuste se domluvit… A to po dvouhodinovem líceni situce, tudis vedeli, ze domluvit se s nim snažím vic nez rok… Proste mi řekli, ze s povahou ex nic nehne a soudem jen situaci zhorsim sobe i dětem.@jednoslunicko
Co se zhorší? Vždyť u vás už to horší být nemůže. Nedává ti peníze, s dětmi manipuluje proti tobě a novému partnerovi. Co může být horší? Nevím, na co čekáš. On nemá prostor platit alimenty a ty máš mít prostor živit dvě děti? Pěkné. No a k té sociálce nemám slov… A vztah k dětem je jeho zodpovědnost, jaký si to udělá, takový to bude mít.
Pokud nepřestane vysírat, nabídla bych mu, ať si děti vezme do výlučné péče. Měla jsem to stejně. Ex měl před naším rozvodem pořád nějaké řeči proti mně, nechci to tu popisovat, ale mně došly síly - tak jsem mu řekla, že souhlasím, aby starší dítě měl v péči on. Nejhorší chvíle mého života, to ti můžu říct. Ex se tvářil, jako by mu někdo přiškrtil kyslík - mít dítě v péči se mu sakra nehodilo. Nebyla to žádná moje odvaha, tlačil mně ke zdi, tak jsem se nedala. A byl klid. Zřejmě potřeboval odpověď silou, tak ji dostal. Ty už se s ním mažeš taky pěkně dlouho - a získalas něco? Nezískala. Tak změň přístup. Tenhle tvůj k ničemu evidentně nevede.
Příspěvek upraven 30.08.18 v 08:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych zkusila si s detmi sednout, normalne za stul a popovidat si s nima na rovinu. Ze tatinek je dobry otec, ale jako clovek ma slabiny a z nejakeho duvodu nechce, aby se maminka mela dobre a proto rika ty veci, ktere rika. A ze ty nehodlas tolerovat to, ze ti to narusje zivot. Mas pravo na soukromi a hotovo.
Nechapu, kde presne je ten problem. Vzdyt partner s vami nebydli, jako otce jim ho necpes, tak by pro deti nemel byt problem.
Po rozhovoru s detmi bych to uzavrela jako hotovou vec a zila suverenne svuj zivot. Je totiz dost dobre mozne, ze je to prave tva urputna snaha udrzet kazdeho spokojeneho, co nahrava tvemu ex do karet. On vi, ze te to vytaci, vi moc dobre, jak se snazis, aby byli vsichni spokojeni a aby deti noveho partnera prijaly a prave proto te ma pekne v sachu. Mozna, az das jasne najevo, ze ti to je jedno, co si mysli ex a ze od deti nepotrebujes jejich souhlas, abys zila dal svuj zivot, tak tohle prestane. Je mozne, ze se to bude chvilku jeste zhorsovat, kdyz ex pociti, ze ztraci kontrolu nad veci a pokusi se ji ziskat zpet tim, ze zvysi intenzitu, ale casem kapituluje a necha to byt, kdyz uvidi, ze to nema uz ucinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita Taky si myslím, že by zakladatelka měla zvednout hlavu, nastavit hranice a žít svůj život. Té vstřícnosti z její strany byl už nadbytek a k ničemu to nevede.
Příspěvek upraven 30.08.18 v 08:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sebinaaa
On každý tvůj ústupek vůči němu bere jako své vítězství a tvou prohru. Nikoliv jako to, že mu chceš vyjít vstříc a hlavně z cesty. Myslím si, že čas jsi mu už dala dostatečný a teď už je třeba jednat. Já bych to dala k soudu. Horší už to těžko může být. On je jen jeden z řady chlapů, jejichž uražená ješitnost jim totálně zamlžila mozek. A může to být jak bezdomovec tak třeba Paroubek či Řepka. Žijou v takové své bublině nenávisti a o děti ji vůbec nejde. Jen o výhru v boji a nepostřehli ani, že s nimi nikdo bojovat nechce. Jestli budeš čekat, že se s ním nějak domluvíš, tak to asi nikdy nenastane. Nevyrovnanej, uraženej, ukřivděnej něco - chlap to není.
Příspěvek upraven 30.08.18 v 08:52
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 Přesně tak - na úrovni se dá jednat jen s člověkem, který nějakou úroveň má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy jsem se koukala trochu skrz prsty na ty, které mely potřebu resit svoje problémy tady na emiminu a jen alibisticky nakoukavala dp některých diskuzi, které me zajímaly. Ted to vidím jinak. Moc vám dekuji za veškeré příspěvky, většina lidi v mem okolí mi vtlouka do hlavy stejne rady, jako vy tady. Jen je to asi prinosnejsi, když to slyším od cizích lidi. Mate pravdu v tom, ze se snažím vyhovět vsem a pro klid a mir raději ustupuji…mozna i z nějaké podvedome provinilosti, protože jsem to byla ja, kdo odešel, když ex to chtel porad zachraňovat. Ale chci zit svůj život a na to potrebuji byt v klidu a pohodě a ne stale bombardovana nevstricnosti a uraženou jesitnosti mého ex. Potrebuji mit silu a pohodu pro moje deti, které jsou pro me na prvním miste. V žádném případě si nechci vybírat mezi dětmi a partnerem. Proc bych taky mela, když přítel je opravdu oporou, stara se o me a moje deti ma rad a chiva se k nim velmi kamarádsky. Moje deti jsou s nim rady, berou ho jako kamaráda… Tak proc bych si mela vybírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsi trefila…bude to tak nejak jak popisuješ. Jsem zbytečné upnuta na to, aby byli všichni spokojeni ale to jaksi nejde. Mělo by mi stacit vědomí, ze ja sama vim, ze dělám vse proto, aby byly deti v pořádku a stastne. Tecka. Ex je dobry otec, a tak budu doufat, ze mu to proste jednou dojde a chytne se za hlavu a prizna jak uplne zbytečné vysiloval. No a když ne, tak bohužel… Ale je to sakra tezke, 16 let jsem s nim spolecne zila a věřila, ze je to napořád. Odstrihnout od sebe podvedomou zodpovědnost za jeho stesti/nestesti je sakra tezke…snad mi některá z vas rozumí. @warita
- načítám...
- Citovat
- Zmínit