Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla bych ho na sobě, třeba v šátku, než půjdu spát. syn měl taky takový období, při separačce, jakmile zjistil, že je v ložnici sám, řval jak tur, holt spal na mě, pár večerů, asi 14 dní to trvalo, zíkal tu jistotu, že tu pro něj jsem, a začal zase v pohodě spát v ložnici sám(dokud nejdu spát taky). a přes den bych mu dopřála co nejvíc kontaktu, nošení v nosítku/šátku, a tak, mě spaly a spí všechny 3 dětí pěkně, ale jsou odmala šátkovaní, a kojení na požádání. a noc, kdy se nejvíc budili, tak byly ty, kdy jsme přes den nebyli venku, a dítko mi spalo doma, a ne v šátku…jestli chyběl ten kontakt, možný to je.
Mně něco podobného dělaly obě dět někdy od 8mi do 10ti měsíců
Klidně 15-20× za noc. Vzala jsem si je k sobě do postele a nějak jsme to přečkali, bylo to takové blbé období ![]()
Já mám ohromné štěstí na dítě, co se dá do postýlky, on si chvíli hraje s plyšákem a usne. Kolem roku se mu spaní hodně zhoršilo, pomohl odsun do pokojíčku, kde ho s mužem nerušíme. Ale je fakt, že od čtyř týdnů ho mám vždycky pár hodin na těle v šátku, zjistila jsem, že na procházkách se psy kočár překáží, takže ho mám jen pro babičky a dědečky a občasný nákup. Já spaní v posteli rodičů zavrhla, protože mne postel vysokou přes 80 cm a ten pád by nebyl nic moc.
Jinak zuby to být mohou i když je jich už pár venku. Jedničky dole byly v pohodě. Jedničky nahoře a dvojky dole - sajgon. Teď mu vylezla dvojka nahoře a já to zjistila až když byla celá venku.
Ahoj, podle mě taky - nevyřešíš to, musí to přejít samo. Dělaly nám to obě děti v době, kdy se začly posunovat vpřed, takže u jednoho plazení, u druhýho lezení (plazení přeskočila). A trvalo to cca 2 měsíce… pak se výrazně zlepšilo. Metoda vyřvání je pro dítě absolutní zoufalost, to bych nedopustila nikdy, ani kdybych byla zoufalá já sebevíc. Doporučuju smířit se s tim! Zkus pro sebe vymyslet, jak to snáz přečkat - nějakej doplněk stravy, kafe, pomoc zvenčí, rituály pro sebe - vana, sauna, prostě co ti pomůže cejtit se líp v takovym záhulu. Smiř se, že to bude trvat nějakou dobu, má to hodně dětí, nervová soustava je v rozvoji, pohyb je novej, vjemů šíleně moc, jsou hodně dráždivý. Musíš to přečkat, jediná rada : ) Držim palce.
U meho syna byl nejvetsi problem s nocnim spanim, kdyz se malo vyspal po obede nebo kdyz nespal po obede vubec. To pak bylo vecer za trest
Clovek by rekl ze cim vic bude unavenej tim lip bude spat ale byl to pravej opak. Zakladatelka pise ze malej denimu spanku moc neda. Tak muze byt pretazenej a casto se budi…
Take jsem zkousela dat ho spinkat vícekrat, mene krat, zadna zmena, zkousela jsem ruzne teploty v místnosti, ruzna oblecení na spaní, ruznou stravu, novou matraci, polstarek nebo bez, ruzne polohy no na co si jen vzpomenete ![]()