Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Sůl můžeš nasypat všude, kde se ti objevují, kudy lezou, samozřejmě s ohledem na podmínky(asi by sis ji nesypala doprostřed obýváku) Přes sůl se nedostanou, asi je to pálí. Chemie je zničí zaručeně, ale někde ji nejde aplikovat.
@1simona1 píše:
Já je posypala solí a jak jsem se vrátila z práce tak tá sůl jich snad nadopovala nebo coé a bylo jich jednou tolik,![]()
![]()
asi mate nejake haj.zli mravence
![]()
@cuttysark píše:
Prirodne antimravcie pripravky: krieda, kava, skorica, hrebicky, sol. vysypat tym pristupy do domu, zvonka i zvnutra tj cely dom dokola. Ja sa priznam ze i ked necem pouzivat chemiu zabralo nam vzdy len postriekanie celeho domu zvonka biolitom dokolaPříspěvek upraven 12.04.13 v 13:36
Hřebíček zaručeně funguje, mam to vyzkoušené z podnajmu.
@gabriela82 píše:
Tak tak sůl, horká voda.. Ale chce to najít hnízdo.. Maj vůbec hnízdo - prostě bejvákAle stejně bych řekla, že chemie je nejzaručenější
Ja ted taky premyslim nad tim hnizdem ![]()
Já jsem pokaždé vystříkala hlavně otvory kolem dveří, oken, prahy, prostě všechny přístupové cesty. A ono to zabralo ![]()
@valkil píše:
Nám doma nepomohlo nikdy nic. V 1. patře paneláku jsem fakt hnízdo ani nehledala, to je někde pod barákem, v základech nejspíš. Skoupila jsem vše co bylo na trhu, použila babské rady, co jsem jen na netu našla. Nakonec sami vždycky nějak zmizeli. Asi zjistili, že se jim tu nedaří příliš dobře a přestali se u nás producírovat.
taky jsme v prvním patře ale na baráku
Tak mravence řeším každý rok. Letos jsme je měli v bytě i v zimě. Ty bestie se mi ubytovali v orchidejích. Koupila jsem jim domečky. Vloni to zabralo, tak uvidím letos. Musím projít všechny kytky. Nenávidím mravence
![]()
@blorchi píše:
asi mate nejake haj.zli mravence![]()
Kur*y to byli
![]()
Řešili jsme mravence a rybenky. Nechtěla jsem používat „spreje“ a lepící pasti - máme dvě kočky ![]()
Nakonec jsem rezignovala a objednala toto:http://pasti.cz/…yzu-147.html
Od té doby máme klid ![]()
@ekrovka píše: Řešili jsme mravence a rybenky. Nechtěla jsem používat „spreje“ a lepící pasti - máme dvě kočky
Od té doby máme klid
No a nějaký popis tam je? myslím jako že nesmí být doma několik hodin-dnů? asi to nebude moc dobré vdechovat ne?
My jsme řešili dvě místnosti - doporučují používat v zavřené místnosti a minimálně 2 hodiny (nejlépe přes noc) nechat působit a vyvětrat. Nijak zvlášť to nesmrdí, nenechá to žádný „film“, jen nesmí v místnosti zůstat kytky a zvířata (ani rybyčky) ![]()
My jsme odjeli na víkend k rodičům ![]()
Já mám doma toto:
http://www.substral-shop.cz/…-100g-p-6366
Když se objeví v domě, tak jim někde v cestičce nasypu hromádku abehem 1-2 dní je klid.
O mravencich vim svoje, ale radu teda nemam - spis stale vetsi zoufalstvi
nerikam, ze se prirodni metody nemaji zkouset, jen ze u nas nezabraly
cokoli nasypanerho ci aplikovaneho kamkoli funguje pouze jako mechanicka bariera - jedla soda, skorice, pasek do peceni, sul - ale i takovy ty gely, co si je maji mravenci sezrat, odnosit do mraveniste (tak se jmenuje „hnizdo“ mravencu) a otravit kralovnu -proste jenom obchazeji. Pokud posypu celou mistnost vrstvou jakehoékoli prasku kolem dokola, mravenec skutecne neprelez - klidne pak leze do kuchyne po stene. Uz jsem i vytirala silnou mydlovouvodou, az bylo vse umatlane a lepilo - mravenci v pohode.
domecky a pasticky davame, nikdy jsem nevidela, ze by tam nejaky mravenec sel.
Jeste nejlip pomaha nalit do diry, kudy vylezaji ven, Savo - ovsem vzdy jen docasne.
problem vykulminuje na jare a ve vrcholnem lete najednou mravenci zmizi
Podle toho, jaky prostredek zrovna pouzivame, protoze furt neco zkousime, si myslime, ze to zabralo. Ale kdyz ho pak nadsene vytahneme pristi rok na jare, mravenci se nam vysmeji.
@ekrovka píše: Řešili jsme mravence a rybenky. Nechtěla jsem používat „spreje“ a lepící pasti - máme dvě kočky
Od té doby máme klid
covece tak premyslim o tom, to jsem jeste nezkousela, prestoze k nam evidentne lezou zvenku - podle me bydli nekde ve vnejsi fasade.