Zoufalost z mravenců

875
12.4.13 13:27

zoufalost z mravenců

Ahoj, potřebovala bych radu. Máme doma mravence a už nevím jak na ně :,(. Jsou všude - v košu na prádlo, v posteli prostě všude. Cestičky jsem nenašla, vytírám octovou vodou, chemii zatím použít nechci skrz malou a její egzém. Nikdy jsme je doma neměli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
12.4.13 13:30

Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha ;)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
12.4.13 13:31

Tak tak sůl, horká voda.. Ale chce to najít hnízdo.. Maj vůbec hnízdo - prostě bejvák :mrgreen: Ale stejně bych řekla, že chemie je nejzaručenější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
12.4.13 13:31

Loni takový problém řešila babička na baráku, koupila jsem jí „kytičky“ od biolitu, a během 14 dnů ani mravenec :-)
Nijak to nejde cítit, oni se do toho nalepí a hotovka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.4.13 13:32

@sibi vysyp jejich cestičky práškem do pečiva nebo sodou.

• Citovat
  • Upravit
875
12.4.13 13:32
@blorchi píše:
Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha ;)

zkusím to…právě ani hnízdo není jen prostě, když malé něco odpadne, tak jak to zvednu tak hned jsou pod tím a ani nevím jakou rychlostí se tam dostanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
12.4.13 13:34

Brrr, mravenců jem se zbavolala včil dní v tahu a makonec jsem šl nasraná do obchodu a koupila Biolit na mravence aťuk, ťuk mám klid :lol: taky byli naprosto všude,, :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
12.4.13 13:34

Prirodne antimravcie pripravky: krieda, kava, skorica, hrebicky, sol. vysypat tym pristupy do domu, zvonka i zvnutra tj cely dom dokola. Ja sa priznam ze i ked necem pouzivat chemiu zabralo nam vzdy len postriekanie celeho domu zvonka biolitom dokola

Příspěvek upraven 12.04.13 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
12.4.13 13:35
@blorchi píše:
Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha ;)

Já je posypala solí a jak jsem se vrátila z práce tak tá sůl jich snad nadopovala nebo coé a bylo jich jednou tolik, :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
12.4.13 13:35

Určitě by bylo nejlepší vystopovat hnízdo, jinak jako zaručený recept znám sůl a pak také ty kytičky od biolitu. Sůl používala i moje babička. Měla ji nasypanou snad kolem všech zdí :lol: (starý vlhký barák)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
12.4.13 13:36

A vy jste v baraku nebo v byte???bo pokud v byte tak hnizdo muzou mit prakticky kdekoli-i u sousedu :pocitac: nebo jinde mno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
12.4.13 13:37

Tak já jsem s nima už 2 roky taky zápasila a letos si říkám, že je divné, že ještě nepřišli, ale oni mě lezli do baráku světlíkem a takovou dírkou u špuntu u wc, takže tam jsem hnízdo neměla šanci nikdy najít, ale najednou během 5 sekund jich tam bylo mraky. Ale já to řešila chemií, předtím jsem jim de cestiček taky sypala různé přípravy, ale pak už jsem ztratila nervy a byla z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
12.4.13 13:38

Zkusím ty kytičky a další věci co doporučujete. :pocitac: ale hnizdo nevím kde bych hledala, to bude na tak blbém místě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.4.13 13:38

Sůl-nasypat jen do hnízda, když ho najdu? Letos je tu zatím nemáme-třeba ani nebudou?-ale minulý rok to byla katastrofa. Koupila jsem takové ty domečky a vůbec to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.4.13 13:39

Prodávají se v drogerce domečky na mravence, oni si v nich naberou a odnesou to do hnízda. Už si nepamatuju, jak se to jmenovalo (v drogerce budou vědět), ale nám to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný