Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych radu. Máme doma mravence a už nevím jak na ně
. Jsou všude - v košu na prádlo, v posteli prostě všude. Cestičky jsem nenašla, vytírám octovou vodou, chemii zatím použít nechci skrz malou a její egzém. Nikdy jsme je doma neměli ![]()
Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha ![]()
Tak tak sůl, horká voda.. Ale chce to najít hnízdo.. Maj vůbec hnízdo - prostě bejvák
Ale stejně bych řekla, že chemie je nejzaručenější ![]()
Loni takový problém řešila babička na baráku, koupila jsem jí „kytičky“ od biolitu, a během 14 dnů ani mravenec ![]()
Nijak to nejde cítit, oni se do toho nalepí a hotovka ![]()
@blorchi píše:
Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha
zkusím to…právě ani hnízdo není jen prostě, když malé něco odpadne, tak jak to zvednu tak hned jsou pod tím a ani nevím jakou rychlostí se tam dostanou
Brrr, mravenců jem se zbavolala včil dní v tahu a makonec jsem šl nasraná do obchodu a koupila Biolit na mravence aťuk, ťuk mám klid
taky byli naprosto všude,,
![]()
Prirodne antimravcie pripravky: krieda, kava, skorica, hrebicky, sol. vysypat tym pristupy do domu, zvonka i zvnutra tj cely dom dokola. Ja sa priznam ze i ked necem pouzivat chemiu zabralo nam vzdy len postriekanie celeho domu zvonka biolitom dokola
Příspěvek upraven 12.04.13 v 13:36
@blorchi píše:
Chtelo by to najit hnizdo, kazdopadne ja kdyz je najdu tak hodne posypu soli a zatim pomaha
Já je posypala solí a jak jsem se vrátila z práce tak tá sůl jich snad nadopovala nebo coé a bylo jich jednou tolik,
![]()
Určitě by bylo nejlepší vystopovat hnízdo, jinak jako zaručený recept znám sůl a pak také ty kytičky od biolitu. Sůl používala i moje babička. Měla ji nasypanou snad kolem všech zdí
(starý vlhký barák)
A vy jste v baraku nebo v byte???bo pokud v byte tak hnizdo muzou mit prakticky kdekoli-i u sousedu
nebo jinde mno
Tak já jsem s nima už 2 roky taky zápasila a letos si říkám, že je divné, že ještě nepřišli, ale oni mě lezli do baráku světlíkem a takovou dírkou u špuntu u wc, takže tam jsem hnízdo neměla šanci nikdy najít, ale najednou během 5 sekund jich tam bylo mraky. Ale já to řešila chemií, předtím jsem jim de cestiček taky sypala různé přípravy, ale pak už jsem ztratila nervy a byla z toho zoufalá.
Zkusím ty kytičky a další věci co doporučujete.
ale hnizdo nevím kde bych hledala, to bude na tak blbém místě ![]()
Sůl-nasypat jen do hnízda, když ho najdu? Letos je tu zatím nemáme-třeba ani nebudou?-ale minulý rok to byla katastrofa. Koupila jsem takové ty domečky a vůbec to nepomohlo.
Prodávají se v drogerce domečky na mravence, oni si v nich naberou a odnesou to do hnízda. Už si nepamatuju, jak se to jmenovalo (v drogerce budou vědět), ale nám to zabralo.