Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
No jen ještě info - volala jsem si na pojištovnu a je tam řada pochybení, protože moje dcera prodělala tak vážný uraz, že šla na operaci a měla 5cm tržnou ránu na halavě, krvacející dítě předali matce - to se má předávat lékaři, čili volat sanitka…Takže, jak to házíte na moje dítě a na mě, tak nakonec ta školka možná opravdu pochybila a to plnění bude - dle projednání s pojištovnou (moji) budeme trvat na prošetření a zpochybnovat stanovisko školky. Kdyby totiž zavolali sanitku, tak z toho mají větší průšvih a tak se kryjí…
Ona to možná pojišťovna s tou sanitkou podává podle sebe. Ale učitelům je na školeních kladeno na srdce, že pokud není dítě zraněno tak, že je to životu ohrožující stav, volá se nejdřiv rodičům. Ti musí sanitku schválit, nebo si dítě odvézt k ošetření sami. Je to sice postavený na hlavu, ale je to tak.
A z mého pohledu - čtyřleté dítě rozumí velmi dobře povelu neběhej, nedělej to.
@Hrozina píše:
Ona to možná pojišťovna s tou sanitkou podává podle sebe. Ale učitelům je na školeních kladeno na srdce, že pokud není dítě zraněno tak, že je to životu ohrožující stav, volá se nejdřiv rodičům. Ti musí sanitku schválit, nebo si dítě odvézt k ošetření sami. Je to sice postavený na hlavu, ale je to tak.
Samozřejmě. Už vidím, jak to tady tahle matka rozmázne, kdyby náhodou nechaly učitelky odvézt čtyřleté dítě samotné sanitkou do nemocnice. Učitelky by byly za megery, že jí k tomu nezavolaly. Ale když jde o peníze, hodí se všechno.
@Hrozina píše:
mimo jiné sanitka dítě bez zákonného zástupce nenaloží, pokud nejde o život ohrožující stav. Takže volat sice můžeš, ale sanitka neodveze.
@hanka.br. píše:
Samozřejmě. Už vidím, jak to tady tahle matka rozmázne, kdyby náhodou nechaly učitelky odvézt čtyřleté dítě samotné sanitkou do nemocnice. Učitelky by byly za megery, že jí k tomu nezavolaly. Ale když jde o peníze, hodí se všechno.
Já to chápu, snažila jsem se zakladatelce vysvětlit, že podání pojišťovny je jiné, než pravomoce učitelky.
Tou poslední větou jsem spíš myslela to, že někdy je těžké poznat životu ohrožující stav.
@neumisa píše:
mimo jiné sanitka dítě bez zákonného zástupce nenaloží, pokud nejde o život ohrožující stav. Takže volat sice můžeš, ale sanitka neodveze.
To je vlastně taky pravda.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.