Zranění ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27009
19.11.19 22:47
@Anonymní píše:
Zub budou brousit tak jako tak, i kdybych ji ho nenechala opravit tak aby to nebylo poznat. Injekci do dásně zvládá, nejdřív potre pastou a pak pichne, většinou o tom ani neví, toho se nebojím. Už to nechci znovu psát, kdyby si to dala vysvětlit tak ok, měla bych problém si zvyknout, ale nedá si to vysvětlit, opravdu ji to trápi. On ji ale za půl roku nevypadne, nejdřív za 2 roky a to je moc dlouho.

A jak to můžeš vědět kdy jí vypadne? Věřím tomu že by to dva roky netrvalo.Ja si taky myslela jak dcera bude chudák dva roky bez zubů a kulový. Byla půl roku. A do toho samy vypadly i spodní jednicky.Ani starší synové ale děti kamarádek neměly druhé zuby tak brzo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
19.11.19 22:48
@Crystal87 píše:
Asi tak…stalo se to dneska je to něco nového. Verim že během pár dní by na to zapomněla a neřešila…

Jenze v rodinach, kde si dite knikne a rodic se z toho muze potentovat, se to bohuzel v tech detech jeste podporuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.11.19 00:01
@hanka.br. píše:
Tak jestliže dítě spadne ze schodů a urazí si u toho zub, tak se do kolene asi nepraštilo a na chirurgii bych šla v každém případě. Nějaký nemám čas je směšný. Hlavně řešit peníze za náhradu mléčného zubu místo ujištění, že je dítě nezraněné vážně je… - ale každej má ty priority nastavené holt jinde.

To mely ale primarne resit ty ucitelky a zavcas informovat matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36724
20.11.19 00:50
@VilaAnalka píše:
Jenze v rodinach, kde si dite knikne a rodic se z toho muze potentovat, se to bohuzel v tech detech jeste podporuje :(

Správně, ať si zvyká! Aspoň nebude mít v dospělosti komplex chodit s děravou hubou, když ji náhodou nějaký vytrhnou/vytlučou a nebude zbytečně utrácet za nový.

Jinak slušný zubař udělá, co pacient požaduje, ale nechá si to zaplatit. Pokud je opravdu dobrý, tak je to většinou drahé, ale kvalitní. Když je zubař fušer a rodič škrt, tak si zanotují, že u mléčných se to nedělá/nevyplatí, a když je zubař fušer a h. a.j. z.l. a rodič blbej, tak to udělá špatně a draze. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
20.11.19 01:43

Finanční náhradu můžete chtít pouze po školce (dítěte, které strčilo do vašeho dítěte se to netýká, za něho měla zodpovědnost učitelka), konkrétně po dozorujícím učiteli, který měl tehdy službu…měl by mít pojištění od zaměstnavatele. Tento úraz by měl být ještě v ten den zapsán v knize úrazů (školky), kdyby ne, tak to dejte na inspekci, je to zanedbání tohoto základního administrativního úkonů. Projednejte to s ředitelkou. Jinak, kdybych měla mluvit sama za sebe co se týká zlomeného mléčného zubu…tak bych to asi určitě neřešila a nechala ho časem vypadnout (trauma u zubaře bych vynechala :-) ), naroste přece nový a krásný…a dcera jistě bude víc opatrnější při komunikaci s kamarády…děti se od sebe učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
20.11.19 02:07

,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.19 08:45
@Crystal87 píše:
A jak to můžeš vědět kdy jí vypadne? Věřím tomu že by to dva roky netrvalo.Ja si taky myslela jak dcera bude chudák dva roky bez zubů a kulový. Byla půl roku. A do toho samy vypadly i spodní jednicky.Ani starší synové ale děti kamarádek neměly druhé zuby tak brzo. :nevim:

Možná podle toho kolik ji je? A i tak i kdyby šlo o rok tak ji tak nenechám. Můžeš to chápat, nebo taky nemusíš. To co řeším já ty si neřešila, stejně tak naopak co bych neřešila já, ty ano.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.19 08:48
@Palomita píše:
Držím pěsti, ať se i u vás zoubek udrží ;) Kdyžtak dej zítra vědět, jak jste dopadly.Já si tenkrát říkala, že se to celé tak blbě semlelo, a asi na ten den nikdy nezapomenu… :roll: byl zrovna pátek 12., na Strakonické se ráno něco vylilo. Kvůli tomu byla uzavřená, okolní silnice tu byly celý den kompletně ucpané, tak jsme se odpoledne do družiny vydali pěšky… a když jsme byli tak 10 minut od školy, tak mi zvonil telefon, že se synovi stal úraz a měli bychom co nejdřív dorazit :roll: udělal mu to spolužák, když po něm i přes zákaz na hřišti hodil kamenem…
Vlastně jsme měli kliku, že to odnesl jen zub a ne oko… a že zub drží i přes nepříznivé vyhlídky, ale stejně mě to celé mrzí.

Ted čekáme v čekárně, tak dam vědět co nejdřív. Ten den si taky pamatuji, stala jsem na strakonický asi 3 hodiny a jako bonus se mi v tom horku rozbila klimatizace… Velká paráda. To je vlastně pravda, kdyby to bylo oko je to 100× horší. Ale i tak, tyhle dětský nápady..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.19 08:51
@VilaAnalka píše:
Jenze v rodinach, kde si dite knikne a rodic se z toho muze potentovat, se to bohuzel v tech detech jeste podporuje :(

Dítě knikne? A to soudis podle čeho? Podle toho, že nechce vypadat tak jak teď vypadá? Kdyby ona sama to tak neřešila, ale dala si to vysvětlit tak to sama v sobě taky vyřeším. Podívej neptala jsem se na to co si o tom kdo mysli, ale na pojistku školky, pokud k tomu nemáš co říct, krom rychlých soudu tak se prosím v tomto tématu dal neangazuj.

• Citovat
  • Upravit
172
20.11.19 09:05

Stalo se nám totéž ve školce. Mně osobně by vadil přístup učitelek, že nedaly vědět. Mně tenkrát hned volaly. Měla tedy i natrženou uzdicku a velký sram na dasni, že to vypadalo na siti. To že se to stalo jsem za vinu nikomu nedala. Jsou to děti a dělaly blbosti. Ale u nás mi hned paní učitelky řekly, že vše zapsaly a ať donesu papír od zubarky, že by to šlo přes pojištění. Takže určitě jim tam záznam donést. Nám zub vytrhla o náhradě se ani nezminila a nevím jak bych se zachovala. Asi kdyby řekla, že to cenu má a není to nijak bolestivé klidně bych do toho šla. Zub jí vylezl až teď po třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
20.11.19 09:27
@Anonymní píše:
Zoubkovou vilu jsem zkoušela, její ségru která ještě nemá všechny zuby jsem zkoušela. Ukazovala jsem ji svoji fotku když mě fotili v první třídě. Nic. Žádný efekt pořád dokola, že nemá nový zuby, že má starý a ty nový se tam nevejdou, že je teď ošklivá, že to není sranda,… Rozumím ji, I když jsem jí neřekla že mi to taky vadí, snažila jsem se jí uklidnit tak prostě chápu a vím, že bych takx takhle nechtěla mít zuby a to ani v jejím věku

jsou jí čtyři? nemyslím to nijak zle, ale podle mě na ni dost přenášíš to, co si o tom myslíš ty. Vždyť se ti tady dítko hroutí a naříká kvůli tomu, že nemá kus mléčného zubu jeden den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.19 10:09
@Keyllah píše:
jsou jí čtyři? nemyslím to nijak zle, ale podle mě na ni dost přenášíš to, co si o tom myslíš ty. Vždyť se ti tady dítko hroutí a naříká kvůli tomu, že nemá kus mléčného zubu jeden den?

Je ji o něco méně, ode mě to nemá, já to s ohledem na to, že by ji to ovlivnilo neřekla nic krom toho, že ji to naroste jako ségře, že ten zub stejně vypadne, atp.. Ona naříká především kvůli tomu, že se to stalo jak se to stalo, kdyby to bylo jako usegry, což viděla že se zub kyve a vypadne tak by to neřešila nebo minimálně ne takhle a dalo by se s ní mluvit. Takhle to prostě nechápe a nejspíš pochopit nechce. Já ji rozumím, mě by to taky vadilo, ale to jsem pak řešila až s učitelkou a mužem, s ní ne. Kdybych řekla že to dělat zubař nebude, dozajista se s tím časem smiri, ale bude se trápit, huhlat, schovávat. Teď sedí u zubaře, ten ji ten zub zbrousil a hraje si s doděláním tak aby to nebylo poznat.

• Citovat
  • Upravit
69
20.11.19 12:05

Nechapu dite si knukne a matka se muze potento. nereknu kdyby to byl uz druhy zub ale toto? dcera citlivka a matka histerka 8o az ji vypadnou mlecnaky nezapomente pridelat implantaty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
20.11.19 12:07
@Anonymní píše:
Možná podle toho kolik ji je? A i tak i kdyby šlo o rok tak ji tak nenechám. Můžeš to chápat, nebo taky nemusíš. To co řeším já ty si neřešila, stejně tak naopak co bych neřešila já, ty ano.

Ale řešila stačí číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.19 12:31
@3322Martinka píše:
Nechapu dite si knukne a matka se muze potento. nereknu kdyby to byl uz druhy zub ale toto? dcera citlivka a matka histerka 8o az ji vypadnou mlecnaky nezapomente pridelat implantaty :roll:

Nezlob se na mě, ale tvůj názor je opravdu hloupý. Do toho co pro svoje dítě jsem ochotna udělat nebo nejsem ti vůbec nic není. Rozhodně to není o knuknuti a určitě se z vlastních děti nepo*éru jak tady tvrdíš aniž bys znala mě nebo mé děti. Pokud neumíš číst pořádně tak speciálně pro tebe znovu opakuji, že kdyby ji ten zub vypadl sám od sebe z důvodu růstu druhých zubů tak to pochopí a problém s tím nebude, bohužel tahle situace je jiná. A další věc je, že jsem se na názor dodělání zubu neptala, ptala jsem se na pojišťovnu školky a jak to funguje v případě úrazů, pokud jsi ten dotaz nepochopila tak se prosím nevyjadruj. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin