Zranění ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
19.11.19 18:35

Pojistka

Každá školka má dobrou pojistku, uplatněte náhradu škody u ředitelky MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.19 18:40

Já vím, že zuby vypadají všechny ale s tím vím, že se I dcera smíří, bude to chápat, tohle se stalo tak blbě, že si to fakt hrozně moc bere, dokonce tak moc až mě to překvapilo. Nechci samozřejmě na nikoho křičet ani ukazovat, že tenhle a tamten za to může, ta moje není žádná světice, iluze si nedělám. Jen jsem se ptala co a jak, ze své pojistky to brát nechci, protože já u toho ani nebyla, nemohla jsem to nijak ovlivnit. Stát se to na hřišti, kde bych byla já jako dospělý dozor tak mě nenápadne cokoliv řešit.

@chaela @medunka23 @Monchichik @matkabagristy

• Citovat
  • Upravit
7674
19.11.19 18:43
@Anonymní píše:
Asi to nebude náhrada ve smyslu korunky a já nevím čeho ještě, ale ten zub dodělávat bude. Samotný dceři to vadí, mě to vadí taky jak vypadá, takže určitě s tím zubař pracovat bude, stát peníze to taky bude. Tak mě zajímá jak se k tomu postavit.

Nevím jestli to opravdu na mléčny zub bude zubař nějak dodělávat… myslím zbytečné, trápení dítka. Jak píšou holky, spíše obrousit, případně vytrhnout. Ono dítko bez zubu není tak neobvyklé… hold mléčný vypadne a narozte až za čas nový. Jinak školka pojistku má, vyplatí min. bolestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
19.11.19 18:46
@Anonymní píše:
Já vím, že zuby vypadají všechny ale s tím vím, že se I dcera smíří, bude to chápat, tohle se stalo tak blbě, že si to fakt hrozně moc bere, dokonce tak moc až mě to překvapilo. Nechci samozřejmě na nikoho křičet ani ukazovat, že tenhle a tamten za to může, ta moje není žádná světice, iluze si nedělám. Jen jsem se ptala co a jak, ze své pojistky to brát nechci, protože já u toho ani nebyla, nemohla jsem to nijak ovlivnit. Stát se to na hřišti, kde bych byla já jako dospělý dozor tak mě nenápadne cokoliv řešit.@chaela @medunka23 @Monchichik @matkabagristy

Proč to nechceš vzít i ze své pojistky? To je nějaká podmínka, že si to nemohla ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
19.11.19 18:53
@Anonymní píše:
Já se s tímhle asi smířit nedokážu a především dcera je z toho smutná, teď nechce otevírat pusu tak tak blbě huhlá, aby to schovala. Je to holčička tak ji to nemůžu vysvětlit jako u kluka „zranění z boje“ a naučit ho to brát jako, že je fakt drsňák.

Proc by holka nemohla mit zraneni z boje? Pust ji Rebelku nebo tak neco. ;) jen proto, ze je holka, nemusi byt nutnonutne princezna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
19.11.19 18:53

Dcerka si urazila ve 3 letech obě jedničky nahoře. Zubarka ji to dodělala, neplatili jsme nic.Ale…nedelalo to vůbec dobrotu. Zacaly se jí tam pořád dělat záněty a bohužel musely pak oba zoubky ven.Pul roku byla bez zoubků a pár týdnů před 5 narozeninami, se začaly klubat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
19.11.19 18:54
@Monchichik píše:
No tak úraz se stal ve školce, řešila bych to se školkou…

Přesně, proč to paní řeší tady a ne se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.19 18:55
@Veru1987 píše:
Nevím jestli to opravdu na mléčny zub bude zubař nějak dodělávat… myslím zbytečné, trápení dítka. Jak píšou holky, spíše obrousit, případně vytrhnout. Ono dítko bez zubu není tak neobvyklé… hold mléčný vypadne a narozte až za čas nový. Jinak školka pojistku má, vyplatí min. bolestné.

Dnes jsme o tom spolu mluvili tak bych rekla, že mi lhát nebude. Určitě ji zdravý zub nenechám trhat, budu ráda když ji ho opraví.

@Monchichik píše:
Proč to nechceš vzít i ze své pojistky? To je nějaká podmínka, že si to nemohla ovlivnit?

Nevím proč by moje pojistka měla hradit zodpovědnost někoho jiného. Kdyby mě dítě tohle udělalo jinému tak ano, ale takhle ne.

• Citovat
  • Upravit
2158
19.11.19 18:57

Zubar podle me neudela. dceri bych vysvetlila, ze to je normalni. kolik je deti bez zubu a to tedy bude bezzuba u jednicek.to bude taky knourat a neotevre pusu a budete chtit umely zuby nez narostou novy? razne ji to vysvetlit a srovna se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
19.11.19 18:58
@Anonymní píše:
Nevím proč by moje pojistka měla hradit zodpovědnost někoho jiného. Kdyby mě dítě tohle udělalo jinému tak ano, ale takhle ne.

Já jsem to myslela tak, že ti to zaplatí školka ze své pojistky a ty můžeš sama uplatnit i svojí, pokud nějakou máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
19.11.19 18:59

@migmina zubař udělá, proč by neudělal…a normální to není, malé se nedivím, že nechce být bez zubu, já bych to taky řešila doděláním zubu…bůhví jak dlouho by ho neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
19.11.19 19:01
@Anonymní píše:
Předpokládám, že učitelky u toho vůbec nebyly, že to buď viděly z dálky nebo se to dozvěděly až pak od dětí jak se to stalo. Vnitřní část je vidět bych rekla, zubař mi do telefonu řekl, že ji to dodela. Chodíme na kliniku, kde se platí úplně všechno tak předpokládám, že tohle se bude platit taky.

A tady je právě ten problém: ve školce právem předpokládáš, že učitelky tam budou a o tvé dítě se postarají. Když ten incident přejdeš, stane se to zase.. vím, že nemohou mít oči všude, ale minimálně schodiště má být zabezpečené zábranou, samotné děti tam nemají co dělat. Úraz mohl být mnohem horší - páteř, hlava atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.19 19:03
@sakota píše:
Proc by holka nemohla mit zraneni z boje? Pust ji Rebelku nebo tak neco. ;) jen proto, ze je holka, nemusi byt nutnonutne princezna.

Nemusí, ale moje dcera taková je. Rebelka ani jiné bojem ostřílené princezny ji neberou. Je to cíťa.

@MartinaIrena píše:
Přesně, proč to paní řeší tady a ne se školkou.

Ptala jsem se jestli to řešit se školkou (jejich pojistkou) nebo s rodiči holčičky, proto nevím proč sem píšeš tohle, místo rady.

@Crystal87 píše:
Dcerka si urazila ve 3 letech obě jedničky nahoře. Zubarka ji to dodělala, neplatili jsme nic.Ale…nedelalo to vůbec dobrotu. Zacaly se jí tam pořád dělat záněty a bohužel musely pak oba zoubky ven.Pul roku byla bez zoubků a pár týdnů před 5 narozeninami, se začaly klubat.

My platíme i za plomby, takže určitě i tohle bude chtít doplatit. Zaplatím to samozřejmě, nenechám ji běhat bez zubu, když si to tak bere, ale jde mi o to proč bych měla platit já za zodpovědnost někoho jiného. Ať už školky, kde to neohlidaly (vím, je to nerealny) nebo rodičů, že svoje dítě nenaučili nestrkat do ostatních (vím, děti dělají věci, který by rodiče ani nenapadly). Proto mě zajímalo jestli i na tohle se vztahuje pojistka školky nebo jak to vlastně řešit.

• Citovat
  • Upravit
2158
19.11.19 19:05

@Monchichik jenze ona bez zubu neni, ma ho pouze ustipli. vubec bych to neresila a ukazala na ditko co je nema a jestli tam ma nahradu.az bude bezzuba tak taky bude knourat? nemam zuby chci novy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.11.19 19:07

V prvé řadě - musí o tom úrazu mít zápis. U nás pro jistotu zapisovali každou drobnou odřeninu.

Ale jinak - školka je ze zákona pojištěná, ano, ale jen na zodpovědnost. Úrazová pojistka pro školky povinná není (pro školy ano) a bohužel některé školky ji nemají. Pokud by ta vaše neměla a jsi si jistá, že pochybila učitelka, můžeš to zkusit uhrát na to, že zanedbala svoje povinnosti, pak by se na to pojistka na zodpovědnost vztahovala, pokud bys to prokázala. Mé dítě úraz ve školce mělo, ovšem pod dohledem učitelek blbá náhoda (vůbec je neobviňuji), školka úrazovku neměla (sranda byla, že oni byli přesvědčení, že ano, ale měli jen tu zodpovědnost) a nedostali jsme ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin