Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemá tu prosím někdo zkušenosti s těmito ZŠ?
Děkuji za případné odpovědi, řeším v souvislosti se zápisem do 1.třídy ![]()
Bakalka je hodně výběrová, vcelku přísný zápis…velký důraz na jazyky…Kridlovická prijde " mírumilovnější"…
Díky, tohle už jsem nějak vypozorovala ![]()
Máte s některou konkrétní zkušenosti, chodí tam dítě?
Máme Bakalku jako spádovou (ale nebydlíme tam, takže nemám konkrétní info třeba od okolních maminek), tak by snad neměl být takový problém se tam dostat, děsí mě ale těch 30 dětí ve třídách a chtěla bych znát nějaká negativa, všude se o ní pěje jen chvála ![]()
Mam tam dceru…je to chytrá klidna holka, takže nemá problém…bavi ji učení…ale pak mam syna ktery je její pravý opak.. Toho čeká zápis až za dva roky..jasne muze se změnit, ale zatim nevím jestli by se tam on netrapil…je to o povaze dítěte, jeho cílevědomosti, chuti se učit, celkove povaze…
Jak rikamje to ještě dlouho, kluk se muze hodně ještě změnit, ale zatím si hraju s myšlenkou, ze jeho bych smerivala na zš Horni, která je spíše sportovně založená
No mě právě docela vyděsil den otevřených dveří, paní uč. v 1. třída taková sekýrnice, děti psaly skoro už diktát…asi je to vyloženě pro ty studijní typy
Jinak asi organizace školy, kroužky a tak, to tam vše funguje dobře, že?
Taky mi přijde strašný ten počet dětí ve třídách, jak jsou tam namačkaní, ale my jsme asi zhýčkaní ze soukromé MŠ, tak to tak nesmím brát.
Chtěla jsem se mrknout ještě na tu Křídlovickou, ale na den otevřených dveří tu nejsme, kdyžtak zkusím domluvit nějakou individuální návštěvu.
Každopádně díky za postřehy ![]()
Jo ten počet dětí ve třídě je tristní…jinak kroužky, dcera ma plavání prave na zs Horni, to je kousek, pak judo ktere je uplne mimo, ale hrozne si ho přala, takze jsem taxikar co ji vozi…družina dobrá…učitelka ji vcelku sedla, ale tuším tretacictvrtaci mají pana učitele ze kterého mam trochu strach i já…
No my budeme dojíždět i do té školy, takže doufám, že pak už si tam nějaký ten kroužek vybereme ![]()
Právě bych byla ráda, kdyby se ozval i někdo z té Křídlovické, vysílám tam teď ve čtvrtek aspoň mamku, ale ta zas není tak objektivní ![]()
Od nás ze školky odchází děti hodně na soukromou ZŠ na Mendláku, tam je ve třídě jen 16 dětí a celkově takové rodinné, ale nelíbí se mi vybavenost školy a hlavně to prostředí ![]()
Ano moje kamarádka ma taky dcerku ted v první třídě na Mendlaku a je hodně spokojena…ani ta částka není nijak nereálná…potom co jsem platila soukromou skolku synovi do 3,5 než se dostal do státní ![]()
Jj, oproti skolce bychom take usetrili
Mne se tam libi ty tridy, maly pocet deti, celkove takovy ten rodinny pristup…ale to misto je hrozne, maly dvorecek, stare telocvicny, to uz mi ta lokace Bakalky prijde lepsi, i ta zahrada. Navic nevim, co po 5.tride, vim ze je tam navaznost na gympl, ale ten pry nic moc.
Jojo přímý přestup na ten jejich gympl, ale moc nechápu posloupnost anglická zakladka, německý gympl…no uvidíme ted mam 2 roky cas vymýšlet co s tím malým exotem…on je chytrý, někdy mi přijde i chytřejší než dcerka, ale je takový svůj, extrovert, dělá jen to co chce, co ho baví, když něco nechce tak se šprajcne a nikdo s ním nehne…právě toho se bojím na té Bakalce, prostě si nesedne s učitelem a už je to v háji…
Oni tam jsou gymply 2, a ani ten německý jakože není v němčině, rozdíly mezi nimi lze vysledovat z předmětů, mají to na netu. Každopádně jsem slyšela pár názorů, že tam berou každého, kdo se nedostane nikam jinam, což o jejich ZŠ rozhodně neplatí.
Na Bakalce se bojím toho stejného, jak píšeš. No a takže u dcery jste jinak spokojení, jaká je komunikace třídní učitelky s rodiči?
Já z té jedné učitelky byla taková hodně rozpačitá, ještě jsem se jí ptala, jakou se tam učí matiku a koukala na mě, proč mě to vůbec zajímá. No ale zas si říkám, že když dám dítko na Mendlák, kde bude jak v bavlnce, tak co pak, jestli ten pozdější střet s realitou nebude na škodu, než když půjde do „normální ZŠ“, což si ještě myslím, že Bakalka je svým způsobem i specifická, že je na ni velký nával a má pověst přísné školy.
Nevim, jestli si budeme moci základku vybrat, jelikož od příštího roku je elektronický zápis do škol a přednost mají děti ze spádového obvodu.
viz http://zapisdozs.brno.cz
Ahoj, tento rok se rozhodujeme Křídlovická vs. Bakalka.
Kde nakonec skončily vaše děti? A jsou spokojené?
@kivik Křídlovická je taková víc pohodová škola míň úkolů, učitelé ochotně dětem pomáhají když mají nějaký problém i ten dětský koletviv je pro moji dceru příjemný.
Druhou dceru mám na bakalce a řekla že ta má o mnohem více učení než na křídlovické. Ale pokud je dítě studijní typ které se rado učí a baví ho to tak bakalka je vpohodě, ale když dítě se učit nebaví a nemá třeba nadaní na jazyky jak je na Bakalce potřeba tak je mnohem lepší Křídlovická. Ja chodila na obě školy a víc vpohode mi přijde Kridlovicka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.