Bijí mi dítě ve školce

2435
30.11.15 09:01

Bijí mi dítě ve školce

Maminky, jdu k vám pro radu, jsem úplně v šoku a nevím co dělat. Mam syna, 3 roky a jsem na něj sama. Od cca půl roku je zvyklý na hlídání lidmi, do dětského koutku chodí rad, nestíhám ho ani prevlect a je pryč, jen v letu řekne pa. S kýmkoliv zůstane, nemá problém. Teď jsem dostala pracovní nabídku, tak jsem řešila školku. Sehnala jsrm školku 10 minut pěšky od práce, soukromá. Vše ok. První 3 dny dobrý, malý ze školky nadšený. Po třech dnech se to otočilo, při slově školka záchvat, prosby, miminko, prosím, zůstaň tu se mnou, do školky ne… Myslela jsem, že mu došlo, že je to už normální a zkouší. I když se mi to nezdálo. Dozvěděla jsem se, že ten třetí den tak plakal, až se dusil. Vůbec to nezvládá. Dnes jsem ho vedla do školky, už při vystupování z busu viděl školku a s placen prosil, že tam ne… Tak jsem ho přesvědčila, šli jsme tam. Jen viděl vychovatele, který je zároveň odpovědným vedoucím, hrozny zoufalý pláč a držel se mě jako klíště. Myslela jsem, že ho vezme, zabaví ho, já mu zamávam z venku do okna. On neviděl, že ještě stojím ve dveřích a koukám se. Vzal ho za ramena, dost hnusné, otočil ho do dveří, pleskl ho po zadku a houkl na něj, ať okamžitě přestane. Na to, že to dítě bylo fakt zoufale, tak to bylo dost hnusné. Nechtěla jsem to řešit před synem, tak jsem na něj zavolala a řekla, že si nepřejí, aby mi syna bil. V tom mě syn viděl, vyskubl se mu a utíkal za mnou ze školky. On mi vše popřel, proč by ho bil a tak, tak mu říkám, že jsem vše viděla, stala jsrm od něj cca 2 metry, jen on byl ke mě zády. Jsrm úplně v šoku, syna je mi hrozně líto, j citlivý, vše řešíme domluvou, i když na zadek taky dostane, to úplně v pohodě. Ale nevím co teď dal. Já ztratila důvěru k nim, syn z toho má noční můru. V noci ve spaní vola mámo, ty tady!!! Blbý je, že jsem včera platila prosinec, mam dvouměsíční výpovědní lhůtu a peněz moc nemám. Co teď?? Co by jste dělaly?
V patek mi jedna vychovatelka ze školky řekla, že k tomu vychovateli nechce více dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
30.11.15 09:04

To je v zahraničí? tady snad vychovatelé nejsou, ne? nebo už emancipace mužů tak pokročila? je to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
30.11.15 09:04

@Granda šla bych urychleně za ředitelem a udělala tóčo jak prase. Malého tam nedávej, dokud se situace nevyřeší - tím myslím odchod toho vychovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
30.11.15 09:06

Ty jo to je docela dost drsny, to uz bych tedy zvazovala trestni oznameni a syna bych tam nedala. Pozadovala bych vraceni skolkovneho.To si nikdy nesmi ucitel dovolit.Je mi deti lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.11.15 09:10

Kdysi jsem tohle řešila s nejstarší dcerou. Měli nějakou čůzu, co celý život vychovávala děti na internátě. Jakmile jsem přišla na to, že mi moji dceru trestá tím, že ji nechává klečet v koutě, ponižuje mi a dokonce i bije, tak jsme vlítla za ředitlekou školky, udělala tam čoromoro. Ta mi teda potvrdila, že nejsem první stěžovatel. Ta vychovatelka ještě ten den letěla na hodinu. Ty máš navíc i důkaz osobní, sama jsi to viděla. Neváhala bych, okamžitě stížnost a převedení do jiné třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806

Toto chování, bych šla řešit s ředitelkou, jako učitel na to nemá právo… Už kvůli tomu, že Vám lhal do očí, že ho nebil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943

Tak to je drsný. Chudáček malej :( Tolerovala bych to v případě, že by dítě bylo splachovací a bylo mu šumák, že dostane plácanec přes zadek. V žádném případě bych ho tam nedala, pokud by mi tak zoufale plakalo. A cos udělala, když jsi to viděla? Myslím - strčilas ho tam zpátky a šla do práce, nebo jsi to nějak vyřešila, aby tam nemusel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Být to mé dítě, už by do té školky nestrčilo ani nos. Ani omylem. A řešila bych postup proti školce. Nemůžu říct jak, nevím, co se v těchto případech dělá, musela bych najít nějaké postupy, ale dítě by tam nešlo a já šla proti školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435

Je to v ČR, vychovatel je zároveň odpovědným vedoucím školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
30.11.15 09:11

Chudák malej, nedávala bych ho tam :nevim:
Já bych tam udělala tedy pěkné zle. Aby mi ve školce někdo otloukával děti :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
30.11.15 09:14

V tom případě řešit se zřizovatelem školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
30.11.15 09:14

Seznámit ředitele se situací. Písemně požádat o písemné vyjádření. Požadovat vyhození pána. Spokojit se možná s přeřazením do jiné třídy (závisí na posouzení situace a možnostech).

I když školka je soukromá, někdo jim udělil akreditaci. Obrátit se na kontrolní orgán. Pokusit se kontaktovat další rodiče, seznámit je se situací a zeptat se zda nemají podobné zkušenosti. Pokud ano, využít toho pro podporu svých požadavků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.11.15 09:18

@Granda už bych ho tam nedala a hned za vedením. A pokud by nevrátili peníze, tak bych jim udělala takovou reklamu, že by se nestačili divit.. twl soukromá školka toto? U nás je za cca 8 tis nejlevnější, neumím si vůbec představit, že za ty prachy se tam k dětem chovají takhle. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
30.11.15 09:19

Chudáček malej, to je síla a ještě v soukromé školce. Přestup do jiné třídy by byl možný? Nedala bych ho tam už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
30.11.15 09:20

Děkuji za rady, školka má pouze jednu třídu, kde se střídají tři vychovatele. Určitě to budu řešit s ředitelem školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin