Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Granda píše:
No je v té školce, já jsem byla tak v šoku, ze jsem nevěděla co dělat a nechtěla jsem to řešit před synem a zhoršovat to.V poledne pro něj jdu, vezmu kontakt na ředitele a budu ho kontaktovat. Holky, já jsem úplně v šoku, vůbec mi to nemyslí. Jo, asi je to blbost, nedostal facku, nic, po tom zadku ho to asi nějak nebolelo, ale to jednání, místo aby ho podpořil, uklidnil, tak se k němu chová takhle hrozně. A nechci vědět co se děje, když tam není. Škoda že nemají online kamery
já si naopak myslím, že syn měl vidět. že se ho máma zastane, a že ho nedá…
@Granda píše:
@radkka. Tak mě servi, to je to co potřebuji. Já fakt nevěděla co dělat, chtěla jsem ho obléct a odvést, on mi ho vzal z ruky, ze to není pravda. Ha byla tak v šoku, ze jsem prejela i zastávku do práce. Sestra pro něj teď jde, bere ho k sobě. Já nejsem schopna racionálně přemýšlet.
Já ti jen říkám, že to proti tobě může použít, nikdo na tebe neřve, tak se uklidni.
Nedávno jsme řešili něco jiného spíš ve škole, kdy mi kluka na chodbě jeden proplekl a pak se každý hájil kdo to začal..
Táta mi řekl, že se divi, že ještě ve školkách, školách nejsou kamery, aby se předešlo- já nic, to on..
@Granda Zavolej ředitelce/ředitelovi, že odpoledne přijdeš řešit věcí týkající se tvého dítě a vychovatele, připrav si rozumně co budeš říkat a rozmysli si, zda tam dítě necháš, nebo přestoupíte jinam.
Sestra pracuje se mnou, šla teď pro něj. Jak to chcete řešit s ředitelem teď hned, když tam žádný není. Byla jsem tam jen já, on a děti. Ano, udělala jsem chybu, syn tam teď nepůjde, dokud se nerozhodne co dál. Nevím jak jsem měla jednat jinak. Jsem taková co spis ustoupí.
@Granda zakladatelko proč se rozčiluješ? upřímně měla jsi kluka čapnout a okamžitě vzít pryč… mělo Ti být jasné, proč v noci pláče… kdo jiný se ho měl zastat než maminka?
jednala bych ihned!
@taibi. Já se nerozciluji, snažím se to nějak řešit. Ano, měla, teď už to vím. Už je ze školky pryč. Teď jen co dál.
@Twin_Star. Ředitele nevím, někoho asi ano, vše jsem řešila s tím vedoucím, včetně smluv.
Zas nebuďte všechny tak přísný - každý neumí hned zareagovat ve stresové situaci, navíc je zakladatelka v nové práci, to taky není jen tak jednoduché tam zavolat, že nepřijde, případně si s sebou přivést dítě. ![]()
Chování toho vychovatele rozhodně v pořádku není, ale některé se tu vyjadřujete, jak kdyby bylo dítě v ohrožení života. Zakladatelka to řeší, potřebuje poradit a podpořit a ne zadupat do země. ![]()
@Granda píše:
@radkka. Tak mě servi, to je to co potřebuji. Já fakt nevěděla co dělat, chtěla jsem ho obléct a odvést, on mi ho vzal z ruky, ze to není pravda. Ha byla tak v šoku, ze jsem prejela i zastávku do práce. Sestra pro něj teď jde, bere ho k sobě. Já nejsem schopna racionálně přemýšlet.
hele, tak se seber a jednej, než ti děcko poznačí tak, že nebude chtít do žádné školky/školy. Zas to není nic takového z čeho by ses měla vzpamatovávat dva dny, proboha! Nediv se, že ti tady padají takové komentáře, sama tomu pomáháš svým jednáním. Chvilková konsternace a celodenní paralýza, to je sakra rozdíl.
@Granda koukni na stránky školky, musí tam být uveden nejen vedoucí, ale také zřizovatel, příp. majitel. Tomu se důrazně ozvi. Zkus taky zjistit, jestli někdo jiný ze školky neřeší podobný problém. Třeba těch dětí bude víc
Sežeň si taky nějaké hlídání, abys malého nemusela dát do školky do doby než se to vyřeší (nebo najdeš novou školku). Školkovné za prosinec bych žádala zpátky. Když tam dítě nebude chodit, stejně ti ho budou vracet, ne? Nebo tam platíš nějaký paušál?
Teda to jsou reakce
To dítě snad nikdo nezmlátil, ale plácnul po zadku - to snad nemohlo ani bolet, asi ho chtěl spíš popostrčit a ne mu naplácat
Mě teda urychlené stahování ze školky, pokud je matka samoživitelka a ještě navíc ve zkušebce připadá trochu hysterické.
Já pracuju od 7mi měsíců dcery, taky byla zvyklá na hlídání, ale pak v klasické školce byly první týden slzičky, ona i ta změna prostředí je pro dítě zátěž.
Řekla bych tomu vychovateli, že mám dítě citlivější a aby se k němu podle toho choval a počkala bych do konce měsíce, jestli se situace nezlepší, mezitím můžeš kouknout po jiné školce. Hlavně to chce klid ![]()
@ruzovasrnka píše:
Teda to jsou reakceTo dítě snad nikdo nezmlátil, ale plácnul po zadku - to snad nemohlo ani bolet, asi ho chtěl spíš popostrčit a ne mu naplácat
Mě teda urychlené stahování ze školky, pokud je matka samoživitelka a ještě navíc ve zkušebce připadá trochu hysterické.
Tobě přijde normální, že učitel vidí tříleté dítě, které do školky přišlo s pláčem - a pleskne ho přes zadek s tím, že nemá brečet?
Takový vychovatel nemá ve školce co dělat - každý, kdo chce pracovat s dětmi, musí být schopen (a ochoten) řešit krizové situace jinak. Toto je běžná situace u malých dětí, kterou každý učitel v MŠ musí zvládat - žádná krizovka - tady neexistuje pro plácnutí žádná omluva.
@Granda, osobně bych nediskutovala s ředitelem (resp. samozřejmě ano, ale pouze v rámci stížnosti, vrácení školného apod. - dítě bych tam už nevrátila) a urychleně si našla jinou školku - máš malé dítě a takovýhle neprofesionální vychovatel dokáže udělat v jeho psychice obrovskou paseku. Chápu, že jestli jsi samoživitelka, je to složitá situace - ale právě coby samoživitelka potřebuješ, aby dítě bylo fyzicky zdravé a psychicky v pohodě. Psychika s nemocemi souvisí - když bude donuceno potlačit vlastní strach a stres, roztočí se začarovaný kruh nemocí a dalších problémů.
@neila píše:
hele, tak se seber a jednej, než ti děcko poznačí tak, že nebude chtít do žádné školky/školy. Zas to není nic takového z čeho by ses měla vzpamatovávat dva dny, proboha! Nediv se, že ti tady padají takové komentáře, sama tomu pomáháš svým jednáním. Chvilková konsternace a celodenní paralýza, to je sakra rozdíl.
Dva dny ne, ale dvě hodiny rovnání situace v hlavě zase takový problém není ne? Prostě jsem potřebovala poradit co dál. Zachovala jsem se tak.jak jsem se zachovala, už to nezměním. Teď potřebuji řešit co dál. Shodou okolností mi. včera jedna maminka na mateřské nabídla hlídání, kdyby byl se školkou problém.
Problémem je, že školka se platí paušálně a smlouva je na rok. Nevím, zda mohu žádat vraceni skolkovneho. On to asi ten vychovatel nemyslel zle, nevím… Ale profesionální to nebylo ani omylem. Asi to řešil po chlapsku
Jinak ostatním moc děkuji za podporu. Už jsem se uklidnila, budu jednat…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nepiš tady, ty už máš dávno být u ředitele nebo někoho, kdo má za tu školku zodpovědnost. Žádala bych okamžité vrácení peněz dopředu a hledala novou školku. Škoda, žes to neřešila fakt okamžitě a možná i škoda, že ne rovnou před synem. Ale nenechala bych ho tam. I kdyby dostal dotyčný tóčo od ředitele, tak já už bych s ním dítě prostě nenechala.