Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pěkná recenze😁 Škola tě dostatečně připravila na prijimacky na 4 lété gymnázium? Nebo jsi dřel sám a navštěvoval přípravné kurzy? Na kterém gymnáziu studuješ?
@ZŠ Jakutská Sice pěkně napsané, ale přidám jednu osobní zkušenost. Před nějakou dobou jsem ve škole byla na pohovoru, měla jsem zájem do školy nastoupit. Po pohovoru s paní ředitelkou a panem zástupcem jsem svůj zájem přehodnotila. Z mého pohledu byl hlavně pan zástupce velmi ambiciózní, pohovor vedl on a na mě vše dělalo dojem, že paní ředitelka je až ta druhá.
@zu80 Sice jsem přípravné kurzy navštěvoval, avšak myslím si, že to nemělo žádný pozitivní dopad (aneb mi to přišlo zbytečné). Konkrétně doporučuji maximálně přijímačky nanečisto např. Na Zatlance. Ale chápu, že někomu, komu to obecně moc nejde, může pomoci vše.
Je to dost individuální, ale určitě nesmí dotyčný spoléhat, že škola ty přijímačky napíše za něj. Svoji školu zveřejňovat nehodlám, ale patří k těm prestižním. Případně bližší informace bych podal prostřednictvím nějakého soukromého kontaktu.
@sloninka To mě mrzí, avšak nic vám nebudu potvrzovat ani vyvracet. Každopádně plusy školy jsem zdůraznil především úplně někde jinde než ve vedení. Domnívám se totiž, že záleží především na výuce a samotných učitelích, protože to by mělo žáka nejvíce zajímat.