Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mam za sebou 2 ZT behem 1 roku, letos jsem podstoupila vysetreni krve u gynekolozky, stitnou zlazu na imunologii a s muzem jsme byli poslani na genetiku. Vysledek? Naprosto zdravy par
nezbyva tedy, nez to zkouset dal a treba se jednou zadari
15 X sp a zt.. Nevzdávat to.. Jsou to blbé náhody, ale zažila to téměř každá žena.. Odměnou mi jsou 3 úžasní kluci, nejmladší má měsíc..
Já za minulý rok 1× SP ve 20tt, pak další SP v 7tt.. Teď jsem těhotná potřetí a jsem ve 31tt, zatím vše v pořádku.. Tak doufám, že už to nějak doklepeme do zdárného konce
..
Někdy jsou to prostě jen náhody a důležité je to nevzdávát, moc držím palce
.
Půjdu asi proti proudu, ale na náhody nevěřím, především, když je potrat opakovaný. Zažila jsem totéž, potratila jsem dokonce 4×, než jsem si u doktora vydupala podrobné imunologicke vyšetření a bylo jasno. Rok léčby, imunita léky vybalancovaná do normálu -těhotenství -zdravé miminko.
Mám za sebou také dva potraty následující po sobě, jeden ve 12 tt, za 6 měsíců se podařilo znovu otěhotnět a znovu potrat, ale dříve - v 8tt, vždy vše odešlo samo, ale co je na tom pozitivní? Když potrat neproběhne ve stejnou dobu, velmi pravděpodobně proběhne pokaždé na základě jiné příčiny, tzn., že je větší pravděpodobnost, že je to opravdu jen blbá náhoda..Já měla tedy výhodu v tom, že už jsem věděla, že jsem schopná bez problémů miminko donosit a to né jen jednou. Po tom druhém potratu jsem měla // za měsíc a konečně vše v naprostém pořádku.
Jestli bylo teď biochem. t., zkusila bych to fakt hned a nečekala, prý to biochemické hodně podpoří další těhotenství, i když teda také bych to nechtěla zažít dotřetice, to ne, ale rozhodnutí je na tobě, rozhodně nejsem ve tvé kůži a mohu se podělit jen o svou negativní zkušenost, která mě dovedla k té pozitivní, ale bohužel to nejde zkopírovat na přání…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, je mi 22 v dubnu jsem prodělala ZT. Byla jsem ve 12 tt, plod ale odpovídal 9tt. Revizi jsem odmítla a tělo se samo na tyden vycistilo. Bylo to pro me strasne období. Porad jsem brecela a premyslela o tom, co jsem mohla udelat spatne ze se to stalo.
Po 3 měsících od potratu jsme se s partnerem začali znovu snažit.
Pred tydnem mi vysel tehotensky test. Byla jsem tak stastna… bohuzel za 4 dny jsem zacala krvacet. Jela jsem na gynekologii a doktorka mi rekl ze v děloze nic nevidí.. mela jsem podezření na mimodelozni, což nastesti v podoli vyloučili.
Jednalo se o biochemický potrat.
Uz z toho začínám silet a prijdu si vadne. Říkám si ze jsem mlada a proc se mi tohle deje a proc nemuzu normálně miminko donosit.
S pritelem se chceme začít snažit treba za pul roku, s tím ze pred tím si chci nechat udelat nějaké testy. Nechci to totiz uz zažít
Nemate některá z vás podobnou zkušenost? Nebo nesla některá z vás na testy kde vam neco zjisitli? (Popř. O co šlo a bylo potom vše v poradku)
Budu rada za každou vaši odpověď. Uz jsem opravdu zoufalá