Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
No psala jsi:podle toho článku co sem někdo dával odkaz tak to působí že děti spolu pořád nebylimožná kluci holce utekli a považovali to za srandu
Z toho jsem soudila, žes myslela, že měli jít všichni společně.
Ale moc to fakt nesedí. Tohle se většinou hraje tak, že od jednoho bodu vidíš další. Kdyby holčička nevěděla, kam dál jít, stačilo počkat na toho, kdo jde za ní nebo zakřičet
když já tak nějak celou dobu pochybuju že tu hru hráli, možná se ty děti poškorpili a kluci se jí schovali mě přijde divný proč se rozdělili kluky přeci našli spolu takže kdyby hráli teoreticky by je měli najít zvlášt?
@Bábrdl píše:
Jsou mezi námi takoví. Třeba já. Ale takoví právě do lesa nelezou. A rozhodně ne v říjnu.Teď jsme byli na výletě v Jaských lázních. Kafíčko, procházka po vyznačené cestě, kafíčko II… Ani v nejdivočejším snu by mě nenapadlo vzdalovat se od města a jet někam na bohem opuštěné místo na kopec…
Jóóóó! Ty jsi můj člověk. ![]()
@PAN66 píše:
A co je na tom divneho, ze patraji pokud nekdo nevidel dite, aby vedeli treba v jakych mistech se pohybovala?
divný je že se ptají až po dvou dnech kdy jí evidentně nemůžou najít takže asi objevili někde nějaký problém
@unuděná píše:
@Ms.Ragdoll Nebo jak na jaře sváželi ty turisty ze SněžkyV keckách, džínech a batůžkem s půllitrem vody
To mi prostě hlava nebere.
Takových lidí je opravdu spoustu. Prostě to podcenili. Neznali to tam, děti se jim rozutekly a už to bylo.
Navíc ten terén tam, to počasí… Holčička mohla zpanikařit, nikoho neviděla, neslyšela.
V noci už je hodně zima, ten terén tam není žádná procházka parkem a 2 dny jsou dva dny. Někdy se stane zázrak, ale… ![]()
@ka2ka píše:
když já tak nějak celou dobu pochybuju že tu hru hráli, možná se ty děti poškorpili a kluci se jí schovali mě přijde divný proč se rozdělili kluky přeci našli spolu takže kdyby hráli teoreticky by je měli najít zvlášt?
No holčička mohla jít první/poslední, kluci si na sebe počkali (tam to protěžování bratrance před ségrou je úplně jasné). Ale v některém článku zase píší třeba jen to, že je rodiče ztratili z dohledu. Což je ještě divnější, když ti zmizí dítě v hustém lese z očí, okamžitě křičíš a hledáš (zrovna jsme se nedávno na Šumavě na houbách nadháněli
).. A pokud by se ti, kteří po ní pátrali, pohybovali ve směru, který udali kluci a rodiče, tak nechápu, kam by mohla zapadnout nebo zmizet no…
@ka2ka píše:
Tak ten menší se mohl bát a jít s bratrancem.
@unuděná píše:
No holčička mohla jít první/poslední, kluci si na sebe počkali (tam to protěžování bratrance před ségrou je úplně jasné). Ale v některém článku zase píší třeba jen to, že je rodiče ztratili z dohledu. Což je ještě divnější, když ti zmizí dítě v hustém lese z očí, okamžitě křičíš a hledáš (zrovna jsme se nedávno na Šumavě na houbách nadháněli).. A pokud by se ti, kteří po ní pátrali, pohybovali ve směru, který udali kluci a rodiče, tak nechápu, kam by mohla zapadnout nebo zmizet no…
Oni možná křičeli, volali. Ty dva kluky „našla cyklistka“. Tak ji mohli zastavit a poprosit, ať projede trasu a najde jejich děti… A ona našla jen ty kluky na cestě.
@unuděná píše:
No holčička mohla jít první/poslední, kluci si na sebe počkali (tam to protěžování bratrance před ségrou je úplně jasné). Ale v některém článku zase píší třeba jen to, že je rodiče ztratili z dohledu. Což je ještě divnější, když ti zmizí dítě v hustém lese z očí, okamžitě křičíš a hledáš (zrovna jsme se nedávno na Šumavě na houbách nadháněli).. A pokud by se ti, kteří po ní pátrali, pohybovali ve směru, který udali kluci a rodiče, tak nechápu, kam by mohla zapadnout nebo zmizet no…
to je možný já nevím já děti v lese z očí nespouštím
navíc děti jsou naučený se hlásit a sami zavolají když mě nevidí a ví že mají čekat tam kde se " ztratili" takže to prostě nějak celý nepobírám ta holka se přeci pokud teda rodina nelže musela ztratit na pár metrech doslova a to je divný
@ka2ka píše:
to je možný já nevím já děti v lese z očí nespouštímnavíc děti jsou naučený se hlásit a sami zavolají když mě nevidí a ví že mají čekat tam kde se " ztratili" takže to prostě nějak celý nepobírám ta holka se přeci pokud teda rodina nelže musela ztratit na pár metrech doslova a to je divný
Přesně tak, velmi divný. Osmileté dítě už by mělo trochu vědět, jak se chovat, pokud se ztratí. Nějaké zpanikaření při šeření je mimo -ztratila se už někdy v brzkém odpoledni ![]()
@ka2ka píše:
to je možný já nevím já děti v lese z očí nespouštímnavíc děti jsou naučený se hlásit a sami zavolají když mě nevidí a ví že mají čekat tam kde se " ztratili" takže to prostě nějak celý nepobírám ta holka se přeci pokud teda rodina nelže musela ztratit na pár metrech doslova a to je divný
Jenže někteří lidí to mají fakt na pohodu. Já jsem nervózní, když dceru nemám na očích deset sekund v kunratickém lesoparku. Ale někdo nechá děti lítat po horách a je v klidu. ![]()
@Bábrdl píše:
Jenže někteří lidí to mají fakt na pohodu. Já jsem nervózní, když dceru nemám na očích deset sekund v kunratickém lesoparku. Ale někdo nechá děti lítat po horách a je v klidu.
Já v místech, kde to známe, taky nechám děti bez dozoru. Ale vědí, co mají dělat, kdyby najednou nevěděli kudy kam ![]()
Jestli hráli stopovačku pro děti v tomhle terénu, který nejspíš ani neznají, a počasí, tak je to banda pitomců. Chudák holka. Jeden druhému se kolikrát ztratí i v lese, který dobře znají, když je to špatně přehledný terén. Stačilo, aby odbočila někam na záchod, začala panikařit a je hotovo. A bohužel, takových expertů, co podcení oblast, je plno. Já kdysi potkala dvě frajerky v teniskách, tílkách s pidi batůžky na túře v Andách. Lokalita vyhlášená prudkými změnami počasí, kdy v jednu chvíli svítí sluníčko a za hodinku vítr, že nemůžeš pomalu ani jít. Nějaké bezpečnostní pokyny ohledně rychlých změn počasí, co jsme podepisovali při vstupu do oblasti, měly evidentně u zadku. ![]()
Příspěvek upraven 12.10.21 v 10:55
@unuděná píše:
Přesně tak, velmi divný. Osmileté dítě už by mělo trochu vědět, jak se chovat, pokud se ztratí. Nějaké zpanikaření při šeření je mimo -ztratila se už někdy v brzkém odpoledni
Já jsem před pár lety našla ztracené řvoucí dítě v OC Chodov. A bylo mu odhadem taky tak sedm osm. Přitom bylo v absolutním bezpečí, teple, světle, mezi lidmi a stačilo dojít na info. A dítě se místo toho „schovalo“ ve vstupu na toalety, kde řvalo.
Děti jsou děti. Neuvařují jako dospělí, neumí vyhodnotit rizika (třeba že žádná nejsou, když se ztratím v nákupáku)
Předpokládala bych, že si určí pravidla a poučí děti, co dělat, pokud ztratí „stopu“. Úplně zodpovědně se ti rodiče asi nezachovali..
@unuděná píše:
Já v místech, kde to známe, taky nechám děti bez dozoru. Ale vědí, co mají dělat, kdyby najednou nevěděli kudy kam
Tak já ji taky nechám jít na hřiště, do školy, na kroužek atd.
Ale v lese prostě ne.