Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
to o těch mobilech vím že je našli v řece ne
Jo, v batohu. Tak je snad jasný, že žádný úsnosce by jim nedovolil telefonovat o pomoc.
@Bábrdl No doufám, že to nebudu muset nikdy ověřovat, i když párkrát už se taky stala situace, kterou děti musely v klidu samy vyřešit. Každopádně tahle diskuze mě utvrdila v tom, že už do podobných nepolezu a ani nápad, že bych se dala na sledování crimi zpráv. Fakt už bych se nevyspala.
@Bábrdl píše:
Jo, v batohu. Tak je snad jasný, že žádný úsnosce by jim nedovolil telefonovat o pomoc.
jak to mužeš vědět? kdoví jakyho exota tam potkali, v džungli, nemusel vědět, že u sebe mobil mají, nebo naopak mohl vědět, že signal prostě nechytí. ten mobil zapinaly velmi malo, aby šetřili baterku.
@debra.morgan píše:
jak to mužeš vědět? kdoví jakyho exota tam potkali, v džungli, nemusel vědět, že u sebe mobil mají, nebo naopak mohl vědět, že signal prostě nechytí. ten mobil zapinaly velmi malo, aby šetřili baterku.
![]()
Jo, v džungli potkali exota, který je unesl a umožnil ji volat jedenáct dní vždycky dopoledne a odpoledne na tísňové linky.
@unuděná píše:
Asi ano, zpanikařit lze snadno. Pro mě, jako člověka, co je někde v lese pořád, je to jen těžko pochopitelné. Asi jako fakt, že by se 8 leté dítě nedokázalo někoho zeptat v nákupáku, co má dělat, když nemůže najít rodiče. Nebo jako že rodiče pustí v cizině ve zrádném lese dítě z očí. Prostě mi tam něco nesedí.
Ono nezapomen, že spousta lidí je naprosto pošahaných.
Na Sněžce jsem osobně potkala němky v mini a balerínách, vyjely tam lanovkou.
Akorát tam se lehce stane, že kvůli větru lanovku nahoře stopnou a dolů se musí po svých.
A že se lehce změní počasí.
Vždyt byly i loni případy, jak si lidi ve sněhu vyšli na vycházku v krkonoších jen v teniskách.
Takže mě to nepřekvapuje, že blázny napadlo si jít s dětma hrát do lesa, kde to neznají a nemají vybavení, na stopovačku, třeba to viděli v nějakém seriálu a mysleli si, že to je fajn nápad.
Já si celkem umím představit jak se to mohlo stát. Můj dobrý známý žil na horách celý život, samozřejmě to tam dobře znal, jeden večer šel z hospody domů, asi 2 km po pěšině přes les, protože po silnici je to dál. Bylo jaro, zbytky sněhu, v jednom místě je to dost po srázu a taky něco pil. Zřejmě ztratil rovnováhu a uklouzlo mu to. Bohužel gravitace je neúprosná, spadl po svahu do takové stružky, kudy stékal tající sníh a byly tam taky stržené nějaké stromy, které sníh vymlel. Při pádu si dal do hlavy a utopil se v tom tajícím sněhu, byl v něm obličejem. Hledali ho během chvilky protože volal manželce že už jde. Věděli že musí být někde na těch 2 km, tušili že nejspíš na tom srázu musel někde spadnout. Nenašel ho jeho vlastní pes, nenašli ho ani s termovizí, protože ta ledová voda tělo zchladila velmi rychle. Našli ho až po úsvitu když byla vidět barevná bunda pod větvemi, na místě, kam při prohledávání nešlo vlézt. Malé vyděšené dítě v panice mohlo zapadnout kamkoli a zranit se tak, že nemohla křičet.
https://koudekaas.blogspot.com/…-and_11.html?m= tu je neco k tema 2 holkam v Paname, dost obsazne, jestli to nekoho zajima
Diskusi sledují průběžně, ale nestíhám dočítat. Tak nevím, jestli už to někdo nepsal. Ale zaujalo mě, že psi zachytili stopu, ale dál nic nevystopovali. Takže mě napadlo, jestli ji nemohl někdo naložit do auta. To by odpovídalo tomu že stopa tam byla a končila. Dívala jsem se na mapy a je tam dost asfaltek. Jedna vede i podél státní hranice, nedaleko místa kde se dívenka ztratila. Třeba našla cestu, tak se po ní vydala a zastavilo ji auto. Možná moc sleduju detektivky, ale znám dost lidí, kteří jezdí do lesa krást dřevo nebo jen na houby. Najdou se i pytlaci. V pohraničí se to divnými lidmi jen hemží. Vim od lidí, kteří bydlí na Šumavě. Jedna uživatelka psala, že podél silnic je to tam samá šlápota. Takže jedna z možností by mohl být ten únos. Uprostřed toho lesa je celá zanikla obec, spousta vybydlených domů. Zajímalo by mě, jestli to tam už prohledali. Nalpadlo mě to v souvislosti, jak se kdysi tak dlouho hledala Anička z Tróji. A ten hajzl, co jí zabil, se nikdy nepřiznal a ve vazbě zemřel. Tělo se taky nenašlo, bohužel ho vyhrabala až na jaře divoká zvířata.
Taky si moc přeju, aby se holčička našla. Co musí prožívat rodina, nepředstavitelné.
@Melodie91 V zoo Ti nepomůže ani identifikační náramek.
Byli jsme s děti ve Vídni a hlásili, že na informacích je k vyzvednutí 12 leté dítě v modrých jeanech a takovém a makovém tričku. Asi aby si ho neodvedl nikdo cizí, tak nemohli říct do éteru, jakého je pohlaví a jak se jmenuje, případně jak se jmenují rodiče nebo Ti lidi, se kterými tam je. ![]()
@Svistice píše:
@Melodie91 V zoo Ti nepomůže ani identifikační náramek.Byli jsme s děti ve Vídni a hlásili, že na informacích je k vyzvednutí 12 leté dítě v modrých jeanech a takovém a makovém tričku. Asi aby si ho neodvedl nikdo cizí, tak nemohli říct do éteru, jakého je pohlaví a jak se jmenuje, případně jak se jmenují rodiče nebo Ti lidi, se kterými tam je.
Aha
no ja myslela, ze by treba nekdo zavolal na mobilni cislo..no stejne doufam, ze dceru nikde neztratim
@Melodie91 píše:
Ahano ja myslela, ze by treba nekdo zavolal na mobilni cislo..no stejne doufam, ze dceru nikde neztratim
No nám to přišlo děsně vtipný. Děti se ptaly, co hlásí, tak jsem řekla, že se někdo, ztratil. Chtěli vědet kdo, tak mi došlo, že jméno, pohlaví ani nějakou konkrétní výzvu pro rodiče jsem nepostřehla. Tak jsme myslela, že jsem jen nerozuměla všechno. Ale když už to hlásili potřetí, a stále jsme dětem nebyla schopní sdělit, zda se ztratil kluk nebo holka, natož jak se jmenuje, tak už nám s mužem došlo, že to bude mít nějaké „hlubší“ příčiny. ![]()
@Anonymní píše:
A jinak si myslím, že 8 letý dítě je natolik malý, že ve stresu, samo v lese, v noci, prostě nemyslí jako kdyby byla doma a říkala rodičům, co by udělala.Zažila jsem v metru situaci, kdy cca 5 letá holčička nevystoupila s rodiči, dveře se zavřely a ona zůstala ve vagonu a oni na peronu. V tom okamžiku dostala absolutní hysterák, byla chudinka fakt v šoku a jsem si naprosto jista, že by udělala cokoliv, co by ji jakýkoliv dospělí řekl - třeba že maminka čeká na další stanici v cukrárně a že ji tam dovede. Vsadím boty, že by šla…prostě jsou to silně stresující okamžiky a upřímně - je mi přes 30 a kdybych se ztratila v noci ve velkém černém lese, tak se asi po…
A jak to dopadlo s tou holčičkou?
@AnastazieB píše:
A jak to dopadlo s tou holčičkou?
okamžitě se jí ujaly dvě paní, utěšovaly ji, ať se nebojí a že dojedou na příští zastávku, kde vystoupí a počkají na rodiče. Dál nevím
Ale všichni se chovali moc hezky, bylo plné metro a i chlapi hned reagovali, jeden se snažil ještě rozrazit dveře, ale už to nešlo.
@Melodie91 píše:
Ahano ja myslela, ze by treba nekdo zavolal na mobilni cislo..no stejne doufam, ze dceru nikde neztratim
No můžu ti říct že to je fakt mžik.. nedávno nám odešla z domu skoro dvouleta. Chlap občas nezavře úplně dveře, protože si jde jen napustit kýbl a zas ven… V ten den jsem ho zastavila a o něčem jsme se bavili, mezitím holka odešla ven. Po chvilce si říkám že je sakra nějaký ticho,.hledám, holka nikde.. běžím ven, tam nikdo. Běžím zpět domů pro chlapa, už mě jímá lehká panika. Chlap jde ven a holka stala v noční košili bez bot u garaze.
Bydlíme na vesnici, ne u hlavní silnice, ale člověk nikdy neví..tři roky zpátky mi tu čirou náhodou vykradli auto. A v zivote se tu nikdy nic neztratilo. ![]()
@Bábrdl píše:
Já jsem třeba po autonehodě nebyla schopná komunikovat s operátorkou 155. Mám to v mlze, nevím, co se dělo. Jenom vím, že mi řekla, ať telefon předám někomu jinému. A to jsem byla nezraněná (jen škrábance a modřiny), ale v šoku.
Je pravda, ze po bouracce jsem zustala celkem klidna. Sama jsem to obvolala. Nebyla to moje vina, vjel mi do cesty traktor. Totalka. Ale bez zranění. Teda jo, zada v haji, ale to se projevilo az pozdeji 🙈 a to jsem teda fakt zvladla v klidu. Je to zvláštní. Možná v tom lese mě ovladl ten strach, ten jsem po bouracce neměla.