Ztracená holčička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27684
12.10.21 11:26
@Bábrdl píše:
Lidi se prostě nechovají předvídatelně, ve stresu.
Znáte případ dvou holadských dívek Lisanne a Kris?

Ztratily se v Panamě. Našly se foťák, mobily a nějaké ostatky. Co se přesně stalo není jasné, ale podle fotek šly ty holky na „vyhlídku“ a pak z nepochopitelného důvodu zamířily na druhou stranu. V 16:51 se poprvé pokusily dovolat na tísňovou linku. Nepochopitelné ale je, proč se po stezce nevrátily zpět, proč ji opustily… Na fotkách je zřejmé, že šly po stezce, tak proč se prostě neotočily?

Někdolik dní přežívaly v džungli (podle pokusů dovolat se na tísňovou linku) a pak zemřely, nejdřív Kris a pak i Lisanne.

https://en.wikipedia.org/…isanne_Froon

myslím že tam se uvažuje o tom že se chtěli podívat trošku dál na další vyhlídku a jedna se zranila druhá zůstal s ní navíc si ta jedna fotila hlavu uvažuje se i o úrazu hlavy a pak se našla fotky jich a dvou kluků všichni jsou už po smrti umřeli za divných okolností do roka od vzniku té fotky prý snad něco viděli je o tom dost podrobné true crimi video ted nově udělané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
12.10.21 11:30
@ludmilaadamkova píše:
Co holky říkáte na tuhle zprávu?

https://www.idnes.cz/…-zpravy_misl

Mně to celé přijde divné. Pokud by se jen ztratila a nic se nestalo už by ji dávno našli.,

Bud rodiče neříkají celou pravdu nebo někde spadla a je v bezvědomí nebo mrtvá a nebo ji našel někdo špatný a unesl ji.

Každopádně hrát stopovací hru v těchto místech pozdě večer ještě v zahraničí ( pro ně) mi přijde divný… i informace že rodiče včera odjeli do Berlína.

Stát se to mně, nedovedu si představit, že bych se z toho místa vzdálila. Vždyť ji někde museli vidět naposledy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.21 11:30
@ka2ka píše:
myslím že tam se uvažuje o tom že se chtěli podívat trošku dál na další vyhlídku a jedna se zranila druhá zůstal s ní navíc si ta jedna fotila hlavu uvažuje se i o úrazu hlavy a pak se našla fotky jich a dvou kluků všichni jsou už po smrti umřeli za divných okolností do roka od vzniku té fotky prý snad něco viděli je o tom dost podrobné true crimi video ted nově udělané

Ti dva kluci s tím neměli nic společného. Korelace neznamená kauzalitu :lol:

Ano, je možné, že se jedna zranila a druhá s ní čekala. Ale ty fotky hlavy Kris jsou až asi pátý den. Nikdo nechápe, proč opouštěly tu stezku, která je poměrně dobře viditelná a nedá se „ztratit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
12.10.21 11:35
@Bábrdl píše:
Ti dva kluci s tím neměli nic společného. Korelace neznamená kauzalitu :lol:Ano, je možné, že se jedna zranila a druhá s ní čekala. Ale ty fotky hlavy Kris jsou až asi pátý den. Nikdo nechápe, proč opouštěly tu stezku, která je poměrně dobře viditelná a nedá se „ztratit“.

to už se asi nezjistí co holky vymýšleli a proč šli jinam :nevim: ono asi v každé zemi se najde nějaký případ který hlava a selský rozum nebere kdyby neunuli se stezky přežili by nejspíš teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.21 11:40
@ka2ka píše:
to už se asi nezjistí co holky vymýšleli a proč šli jinam :nevim: ono asi v každé zemi se najde nějaký případ který hlava a selský rozum nebere kdyby neunuli se stezky přežili by nejspíš teda

Já tím jenom chtěla říct, že lidi se nechovají úplně racionálně. Natož děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.10.21 11:40

Asi ano, zpanikařit lze snadno. Pro mě, jako člověka, co je někde v lese pořád, je to jen těžko pochopitelné. Asi jako fakt, že by se 8 leté dítě nedokázalo někoho zeptat v nákupáku, co má dělat, když nemůže najít rodiče. Nebo jako že rodiče pustí v cizině ve zrádném lese dítě z očí. Prostě mi tam něco nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.21 11:44
@unuděná píše:
Asi ano, zpanikařit lze snadno. Pro mě, jako člověka, co je někde v lese pořád, je to jen těžko pochopitelné. Asi jako fakt, že by se 8 leté dítě nedokázalo někoho zeptat v nákupáku, co má dělat, když nemůže najít rodiče. Nebo jako že rodiče pustí v cizině ve zrádném lese dítě z očí. Prostě mi tam něco nesedí.

Možná bylo to dítě v nákupáku mladší, když o tom přemýšlím. Ale určitě už školní. Min šest let.

Ale vzpomněla jsem si i na situaci, kde jsme se ztratili se spolužačkou na školním výletě v civilizované evropské zemi, ve městě. A ona dostala hysterák, co budeme dělat, rozbrečela se a nebyla schopná nic. A já jsem jí říkala, že se normálně zeptáme někoho, kde je policejní stanice a tam požádáme, aby kontaktovali ambasádu, že se nic neděje. A byla jsem úplně v klidu, zatímco ona na prahu zhroucení.

Příspěvek upraven 12.10.21 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
12.10.21 11:44
@unuděná píše:

Protoze myslis racionalne, ale bohuzel spousta lidi ne a maji blby napady a nedomysli co se muze stat. Ja potkala na ture holku v podpadkach a hrozna standa, ze ji boli nohy, jindy slysim, hele co zkusit sejit z cesty, treba najdem neco zajimavyho..ja uz se nedivim nicemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
12.10.21 11:45
@Bábrdl píše:
Já tím jenom chtěla říct, že lidi se nechovají úplně racionálně. Natož děti.

tak určitě a proto od mala dětem vtloukám do hlavy jak se za jaké situace mají zachovat pořád dokola jim to opakuju a doufám že tím zvýším šanci že pokud ta situace někdy nastane že budou schopný se podle toho zachovat že nezpanikaří natolik aby se jim alespon něco v hlavě nevybavilo
ano všichni se smějí tomu když jim tříletý dítě říká že pokud se ztratí na výletě se školkou půjde do krámu řekne že je ztracený a mají zavolat policajty ale co může se to stát a jo nevím jestli by to dokázalo ale možná ano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.21 11:49
@ka2ka píše:
tak určitě a proto od mala dětem vtloukám do hlavy jak se za jaké situace mají zachovat pořád dokola jim to opakuju a doufám že tím zvýším šanci že pokud ta situace někdy nastane že budou schopný se podle toho zachovat že nezpanikaří natolik aby se jim alespon něco v hlavě nevybavilo
ano všichni se smějí tomu když jim tříletý dítě říká že pokud se ztratí na výletě se školkou půjde do krámu řekne že je ztracený a mají zavolat policajty ale co může se to stát a jo nevím jestli by to dokázalo ale možná ano :nevim:

Jenže děti jsou děti. Aničce Janatkové taky určitě opakovali, že nikdy nesmí s nikým cizím nikam chodit. A stejně Otakara Tomka nekam odvedla a stálo ji to život :?

Já taky vysvětluju, opakuju, cvičíme scénky (a nikdo se tomu nesměje, naopak mi přijde, že to dělá většina rodičů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.10.21 11:50
@ka2ka píše:
ano všichni se smějí tomu když jim tříletý dítě říká že pokud se ztratí na výletě se školkou půjde do krámu řekne že je ztracený a mají zavolat policajty ale co může se to stát a jo nevím jestli by to dokázalo ale možná ano :nevim:

Mám čerstvě tříletý dítě dokonce bych řekla, že je poměrně chytrá i docela mluví, ale pokud by se ztratila prostě by brečela a neřekla by přes ten brekot nic. Ví jak se jmenuje i přijmením ví jak se jmenuje máma táta umí i adresu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.21 11:50

Přijde mi to honění senzace za každou cenu.

Dítě v tak velkém lese se ztratí hned a fakt se nemusí najít x dní. Navíc pokud někam spadla. Že je živá nevěřím, bohužel.

Že něco udělali ty další děti je zcestné. Byli jste někdy u výslechu? Já ano, bylo mi 28 let, byla jsem svědek, nic jsem neprovedla a teda bylo to TAK nepříjemný, že dítě by zlomili za pár minut. Navíc tak malé. Obviňovat děti je fakt úlet.

A rodiče bych do toho taky netahala, nevím. Pokud by to bylo vymyšlené, tak ti dva kluci by byli na obtíž, stačil by jeden. Museli by být s tím někým domluveni, že se oddělí a až bude holčička sama, unesou ji. Ale nikdo nemohl vědět, jak budou reagovat děti, zda se fakt rozdělí, zda se kolem nebudou kluci pořád motat atd atd. Přijde mi že moc koukate na tv.

Realita bude asi ta, že se prostě ztratila, v lese to fakt není problém a bohužel někde leží.

• Citovat
  • Upravit
27684
12.10.21 11:52
@Bábrdl píše:
Jenže děti jsou děti. Aničce Janatkové taky určitě opakovali, že nikdy nesmí s nikým cizím nikam chodit. A stejně Otakara Tomka nekam odvedla a stálo ji to život :?Já taky vysvětluju, opakuju, cvičíme scénky (a nikdo se tomu nesměje, naopak mi přijde, že to dělá většina rodičů)

a vidíš mě zase přijde že v okolí to snad nedělá nikdo :think: víš co mě se tohle u syna už vyplatilo že mu vtloukám do hlavy jak se má kdy zachovat i když on je hodně rozumný je to takový ten malý dospělý, ale vylatilo a řekněme že v nestandartní situaci se zachoval dobře i když byl z toho pak hodně vyklepaný a plakal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
12.10.21 11:54
@ludmilaadamkova píše:
Mám čerstvě tříletý dítě dokonce bych řekla, že je poměrně chytrá i docela mluví, ale pokud by se ztratila prostě by brečela a neřekla by přes ten brekot nic. Ví jak se jmenuje i přijmením ví jak se jmenuje máma táta umí i adresu…

tak předpokládám že ten náš by to asi taky neřekl ale v tý hlavičce mu to snad uvízne a zůstane co má dělat :think: i když u toho našeho mladšího poděse si jistá nejsem ničím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.21 11:56

A jinak si myslím, že 8 letý dítě je natolik malý, že ve stresu, samo v lese, v noci, prostě nemyslí jako kdyby byla doma a říkala rodičům, co by udělala.

Zažila jsem v metru situaci, kdy cca 5 letá holčička nevystoupila s rodiči, dveře se zavřely a ona zůstala ve vagonu a oni na peronu. V tom okamžiku dostala absolutní hysterák, byla chudinka fakt v šoku a jsem si naprosto jista, že by udělala cokoliv, co by ji jakýkoliv dospělí řekl - třeba že maminka čeká na další stanici v cukrárně a že ji tam dovede. Vsadím boty, že by šla…prostě jsou to silně stresující okamžiky a upřímně - je mi přes 30 a kdybych se ztratila v noci ve velkém černém lese, tak se asi po…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová