Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
Mám čerstvě tříletý dítě dokonce bych řekla, že je poměrně chytrá i docela mluví, ale pokud by se ztratila prostě by brečela a neřekla by přes ten brekot nic. Ví jak se jmenuje i přijmením ví jak se jmenuje máma táta umí i adresu…
Víš jak, ale dokud máš prtě, kterému nemůžeš úplně věřit, tak ho z očí nespustíš. Já psala dětem telefonní číslo na ruku fixou snad do 4 let (než ho bezpečně uměly z hlavy), když jsme šli někam, kde hrozilo rozdělení (větší množství lidí). Syn byl jako dítě tragéd, styděl by se zeptat na cokoli kohokoli cizího, takže jsem si ho prostě stoprocentně hlídala. Ale když pustíš dítě samotné do lesa, už se tak nějak předpokládá, že základy v sobě má. Například to, že když si nejsem jistá, zůstávám na místě a křičím.
@berusa.m píše:
Vyrojilo se tady spoustu šílených teorií. Jde vidět, že Kriminálka Miami si vybírá svou daň.Já si myslím, že řešení bude jednodušší. Buď se zranila a někde spadla nebo jí nějak ublížila rodina. Co si budeme povídat, většina takových činů je spáchána blízkými. Pravděpodobnost že potkáš v lese nějakého úchyla není tak vysoká. Každopádně je to hrůza. Pořád věřím, že ji najdou v pořádku.
OT: chodim do jednoho lesa se psem. Znam to tam dobře. Jednou jsem ztratila pytlik na pamlsky z opasku. Sla jsem druhy den na stejně místo. Nasla jsem ho. A když jsem se vracela, vpravo v housti vidim dospelyho chlapa. Nehybal se, stal a koukal nejspis na mě. Ja napred zmrzla, pak teda šla dal. Kdyz jsem prochazela kolem něj, zacal se hrabat z toho rosti ven. Ja byla úplně ochromena, nemohla jsem zrychlit, byla jsem jak z kamene. Nakonec jsem se zastavila a pockala, az vyleze. Měl pušku pres rameno, nejakej myslivec. Ja v tom zmatku si rikam tvl, je po mně. A on jen ze prej dobrej den.
To byl úplně iracionalni strach, ale fakt mě ochromil. Potkala jsem ho tam potom ještě jednou, to se uz smal, ze me nechtel vystrasit, a právě proto napred zustal stat, ptz si myslel, ze o něm nevim, tak abych se nelekla. Fuj. Chci tim rict, ze clovek nikdy nemůže vedet, jak se zachova v krizi. Doufám, ze se holcicka najde. ![]()
@ka2ka píše:
myslím že tam se uvažuje o tom že se chtěli podívat trošku dál na další vyhlídku a jedna se zranila druhá zůstal s ní navíc si ta jedna fotila hlavu uvažuje se i o úrazu hlavy a pak se našla fotky jich a dvou kluků všichni jsou už po smrti umřeli za divných okolností do roka od vzniku té fotky prý snad něco viděli je o tom dost podrobné true crimi video ted nově udělané
To jsou ty s tím foťákem? Taky bylo divný, že se celou dobu fotily, smaly se, veselé a poslední normální fotka je bez úsměvu, zamračená. Spekuluje se i o tomy že někoho potkaly a on už jim nedovolil odejít, pak je asi snědl. Strašný.
Myslím, že prostě někde spadla. Jednou byla zpráva, že při bojovce v lese zemřelo dítě na táboře, ackoli po cestě hlídali vedoucí. Dítě nějak sešlo z cesty a spadlo z nějaké skalky. Myslím, že to podobně bylo i tady. Pak je jasné, proč ji nenašla ani termovize ani pes.
Jediné, co je trošku divné, že se to shodou okolností mělo stát na české straně v podstatě pár metrů od hranice přímo uprostřed hlubokého lesa (jakože Němci by mohli přemýšlet tak, že ti neschopní Češi určitě nic nevyšetří). Ale na 99% je to náhoda.
Jinak nevidím nic divného ani na tom, že byli z Berlína (btw. nikde nepíšou, jestli byli na vícedenní dovolené, já jsem předpokládala, že ano, když mají podzimní prázdniny). Ani nevidím nic divného na stopovačce. Děti měly jít třeba výhradně po cestě spolu s náskokem pár desítek metrů před rodiči, ona treba neposlechla, sešla se z cesty vyčurat a už to bylo…
@Anonymní píše:
A jinak si myslím, že 8 letý dítě je natolik malý, že ve stresu, samo v lese, v noci, prostě nemyslí jako kdyby byla doma a říkala rodičům, co by udělala.Zažila jsem v metru situaci, kdy cca 5 letá holčička nevystoupila s rodiči, dveře se zavřely a ona zůstala ve vagonu a oni na peronu. V tom okamžiku dostala absolutní hysterák, byla chudinka fakt v šoku a jsem si naprosto jista, že by udělala cokoliv, co by ji jakýkoliv dospělí řekl - třeba že maminka čeká na další stanici v cukrárně a že ji tam dovede. Vsadím boty, že by šla…prostě jsou to silně stresující okamžiky a upřímně - je mi přes 30 a kdybych se ztratila v noci ve velkém černém lese, tak se asi po…
Nebylo to v noci, bylo to odpoledne a svítilo sluníčko.
A ta situace s metrem, to je přesně to, co mají rodiče s dětmi nacvičovat a mluvit o tom. Jedna z klasických modelových situací, které probíráme snad od 3 let věku dětí, Neříkám, že nezpanikaří, tím si nikdy nemohu být jistá u nikoho, ale když to dítě ví, že se něco takového stát může a že to není žádná hrůza, tak je šance na klidnou reakci mnohem větší.
Jinak k holčičce. Nemyslím si, že je živá. Teď už ne. Mohla to být nehoda, nedivila bych se, kdyby nebyla, ale šance, že by někoho náhodně potkala je fakt malá. Ale klidně tam na ni někdo mohl čekat. Lidi jsou kret-ni.
@ludmilaadamkova píše:
Mám čerstvě tříletý dítě dokonce bych řekla, že je poměrně chytrá i docela mluví, ale pokud by se ztratila prostě by brečela a neřekla by přes ten brekot nic. Ví jak se jmenuje i přijmením ví jak se jmenuje máma táta umí i adresu…
Stejne, proto jsem, na typ tady z emimina, poridila identifikacni naramek..ne ze by pomohl v lese, ale v zoo treba jo… jinak k tematu.., myslim si to same, co anonymni o kousek vys, ze se jedna o prostou tragedii, kdy se male dite ztratilo v lese, rozhodne si to budu myslet, dokud se neobjevi jina, oficialni verze…jednou se nam ztratil kamarad na sumave v malem prostoru, cestou na zriceninu…zadna raseliniste, baziny, mokriny..obycejny smiseny les, bylo leto..a on najednou nikde, vsude turisticke znacky, volali jsme si, on nas pry i slysel, ale nedokazal urcit smer…nasel nas asi az za 4 hodiny v hospode…sel proste po nejake ceste, az nahodou nasel dum a majitel ho odvezl do mesta, byl pres deset km uplne mimo…a to my jsme aspon byli v kontaktu a pripraveni zavolat pomoc, kdyby zustal v lese a uz by se pripozdivalo…takze si umim predstavit, jak tezke je hledat male dite ve spatnem terenu
Bohužel si myslím, že holčička tam vůbec není a pokud, tak už není živá. Připadá mi divné, že by o sobě tak velké dítě dávno nedalo vědět - mohla někam dojít, prohledávaly to tam stovky lidí, psi, vrtulníky. Kdyby byla živá a zdravá, tak ji najdou. Takže jediná možnost je, že bohužel živá a zdravá není.
@debra.morgan píše:
To jsou ty s tím foťákem? Taky bylo divný, že se celou dobu fotily, smaly se, veselé a poslední normální fotka je bez úsměvu, zamračená. Spekuluje se i o tomy že někoho potkaly a on už jim nedovolil odejít, pak je asi snědl. Strašný.
Jo a nechal jedenáct dní volat na tísňovou linku…
To je blbost.
Záhada je, proč tam vůbec šly. A proč se nevrátily. Ve chvíli, kdy sešly z cesty, už je to jasný. Prostě nenašly cestu. Zkoušely zřejmě najít vyvýšené místo se signálem, šetřily baterku ve foťáku i mobilech. Ale 11 dní v dužngli, bez jídla, vody, přístřešku, v lehkém oblečení.. Prostě je to zabilo.
Nikdo je nesnědl. Nějaké ostatky se našly.
@Bábrdl píše:
Jo a nechal jedenáct dní volat na tísňovou linku…
To je blbost.Záhada je, proč tam vůbec šly. A proč se nevrátily. Ve chvíli, kdy sešly z cesty, už je to jasný. Prostě nenašly cestu. Zkoušely zřejmě najít vyvýšené místo se signálem, šetřily baterku ve foťáku i mobilech. Ale 11 dní v dužngli, bez jídla, vody, přístřešku, v lehkém oblečení.. Prostě je to zabilo.
Nikdo je nesnědl. Nějaké ostatky se našly.
nebylo tam že tam našli i ostatky co nepatřili jim? ![]()
@unuděná píše:
A ta situace s metrem, to je přesně to, co mají rodiče s dětmi nacvičovat a mluvit o tom. Jedna z klasických modelových situací, které probíráme snad od 3 let věku dětí, Neříkám, že nezpanikaří, tím si nikdy nemohu být jistá u nikoho, ale když to dítě ví, že se něco takového stát může a že to není žádná hrůza, tak je šance na klidnou reakci mnohem větší.
Nacvičování je super. Může pomoci. Nebo taky ne. V klidu ti to dítě odříká, ale ve stresu? ![]()
Já jsem taky nacvičovala. Ale ruku do ohně bych za ni nedala.
Ostatně, když si vzpomenu na ten hysterák, co dostala ta kamarádka a to nám bylo asi čtrnáct patnáct, nějak těsně po revoluci. Byla úplně nepříčetná.
Taky to byl od učitelek nápad. Báby si chtěly nakoupit na západě a daly nám rozchod.
A chudák, ten co nás vedl na tu policejní stanici, si zřejmě myslel, že chceme emigrovat.
Tak to emigranti dělali, dostali se na západ a šli na policii. ![]()
@unuděná píše:
Nepanikařit nevysvětlim ani třicetiletýmu chlapovi. Dusila se nám 18ti měsíční holka krupkou, protože taťka měl super nápad. Samozřejmě on začal šílet co budeme dělat, úplnej hysterak. Já ji vzala a krupku ji z krku vytáhla…Když se dusila jablkem tak zase, manžel hysterak, já ji v klidu vzala a vyklepla to z ní…
@ka2ka píše:
nebylo tam že tam našli i ostatky co nepatřili jim?
Jo, jasně. V řece, kam běžně padají místní domorodci, které tam pak nikdo nehledá, protože to nikdo ani nehlásí.
Kvůli dvěma bílým holkám tam procedily x kubíků bahna, takže by bylo spíš divný, kdyby tam žádný jiný kosti nenašli.
Opakuju, že z těch mobilů bylo zřejmý, že na střídačku, v podobné dobu zkoušely volat tísňové linky 11 dní.
@Bábrdl píše:
Jo, jasně. V řece, kam běžně padají místní domorodci, které tam pak nikdo nehledá, protože to nikdo ani nehlásí.Kvůli dvěma bílým holkám tam procedily x kubíků bahna, takže by bylo spíš divný, kdyby tam žádný jiný kosti nenašli.
Opakuju, že z těch mobilů bylo zřejmý, že na střídačku, v podobné dobu zkoušely volat tísňové linky 11 dní.
to o těch mobilech vím že je našli v řece ne
@mackA159 píše:
Nepanikařit nevysvětlim ani třicetiletýmu chlapovi. Dusila se nám 18ti měsíční holka krupkou, protože taťka měl super nápad. Samozřejmě on začal šílet co budeme dělat, úplnej hysterak. Já ji vzala a krupku ji z krku vytáhla…Když se dusila jablkem tak zase, manžel hysterak, já ji v klidu vzala a vyklepla to z ní…
Já jsem třeba po autonehodě nebyla schopná komunikovat s operátorkou 155. Mám to v mlze, nevím, co se dělo. Jenom vím, že mi řekla, ať telefon předám někomu jinému. A to jsem byla nezraněná (jen škrábance a modřiny), ale v šoku.