Ztráty věcí - došla mi trpělivost - potrestat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
19.4.18 16:17
@kacz píše:
@Rezii zaprvé je dost malá, zadruhé jí úplně zbytečně kupuješ drahé věci - u nás ve školce kluci jezdí po kolenou s autíčky, mají pořád rozedřená kolena a mám snad syna peskovat za zničené věci? Zatřetí je zřejmě zahlcená věcmi, takže ztrácí přehled, protože toho je moc. A proč vůbec taháte do školky kolobezku, tomu moc nerozumím, já bych to synovi nedovolila, protože je mi celkem jasné, že už bychom ji neviděli…

Zalhcena věcmi myslím není; to znám jiné experty. 95% hadru má po dceři kamarádky. Proč jsem chtěla tuhle kšiltovku vysvetluju výše, a se koloběžka; protože na kole nebo koloběžce jezdí ráno úplně všichni a nemám sílu na to se s ní furt hádat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
19.4.18 16:19
@kacz píše:
@Rezii tak jestli jí nevadí prodané lego, tak má těch věcí asi fakt moc.

No spíš ji fakt ještě tolik nebavilo a na hadry je šílená modelka, i když má vše z druhé ruky;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
19.4.18 16:21

@Rezii Ahoj, muzu poprosit o odkaz, jakou ksiltovku jste meli? Zaujalo me to, mala ma ve vlasech pihy a tohle by se siklo. Na netu je toho hodne,

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.18 16:26

Co lego schovat, znovu darovat, až bude větší a kšiltovku koupit novou. Taky tyhle kloboučky kupuju, ale spíš ve slevě za 300. A taky už jsme nějaké ztratili, ale to jsem nadávala tak akorát sobě nebo manželovi (kluk byl ještě menší).
Z MHD ji můžeš nechat vystupovat samotnou a zbude volná ruka na koloběžku/klobouk/batůžek ;)

• Citovat
  • Upravit
4256
19.4.18 16:29

Já v první třídě ztratila dzinovou bundu. Nemohla jsem se dostat do spolecne satny tak jsem ji nechala před satnou. Tak sprda od našich ty byly naštvaný. Já jsem si neuvědomila ze mi někdo jen tak muze neco vzít kdyz nekde neco necham…nemela jsem z toho rozum. Je to 19let zpátky.
Mam ted 5ti letou a tohle mají dle me hlídat rodiče. Muze se neco vytratit samozřejmě po cestě domu. Ale pro dítě je zbytecne kupovat takové drahé veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.4.18 16:32
@Rezii píše:
No, malá. Já v šesti a půl letech vozila bráchu po sídlišti…kdybych ztratila jen dudel, dostanu na zadek…nedej bože bratra;) ale ok, asi teda jen bude chodit v hnusné kšiltovce po bratranci;);)

Je fakt strašně malá. Ta prostě v hlavě koloběžku neudrží :nevim:

Co se týká tebe v šesti a půl… Jednak je to o rok a půl dál a děti dělají fakt velké pokroky a druhak, ruku na srdce, lidi mají tendenci svoje dětství z hlediska toho, co zvládali, dost idealizovat.

A jako být naštvaná, že pětileté dítě nechápe, kde se berou peníze v bankomatu, to je fakt úlet. VŽDYŤ věří na Ježíška a zubní vílu. Chápeš, že ten mozeček funguje jinak, než mozek dospělého?

Není to spíš tak, že se ti narodilo malé a ty teď vidíš starší dceru už jako tááák velkou, máš starosti s miminem a potřebovala bys, aby ona fungovala jako cca desetileťák?

To nemyslím nějak zle, ale stává se to často. Máma prostě vidí mimino a najednou má pocit, že starší už je velké a mělo by zvládat tohle a tohle a támhleto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.4.18 16:35

Bohužel dneska je doba jiná než když jsme byli malí. dneska něco ztratím a za pět minut to na 90% nenajdu- buď to nějaká hodná duše zcizí, nebo dá někam kde to hledat nebudu. Určitě bych nekupovala drahé věci, když vím, že mám zapomnětlivé dítě a snažila se vysvětlovat, že věci je potřeba hlídat. Dnes jsou děti zvyklé, že stále něco dostávají, obchody jsou plné k prasknutí, tak si věcí vůbec neváží :-(
Koloběžku bych do školky nedovolila i když jiné děti jezdí- osobně nesouhlasím ani s hračkami z domu ve školkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.4.18 16:37

@kacz @smudlinky co je špatného na tom, že dítě jede do školky na koloběžce? 8o Jenom si pak musí dát rodiče vědět mezi sebou vědět, že tam na ní dítě jelo. My jí tedy poutali zámkem ke stojanu, vydržela tam v pohodě i přes noc, když jsme ji tam zapomněli.

• Citovat
  • Upravit
36556
19.4.18 16:40
@smudlinky píše:
Bohužel dneska je doba jiná než když jsme byli malí. dneska něco ztratím a za pět minut to na 90% nenajdu- buď to nějaká hodná duše zcizí, nebo dá někam kde to hledat nebudu. Určitě bych nekupovala drahé věci, když vím, že mám zapomnětlivé dítě a snažila se vysvětlovat, že věci je potřeba hlídat. Dnes jsou děti zvyklé, že stále něco dostávají, obchody jsou plné k prasknutí, tak si věcí vůbec neváží :-(
Koloběžku bych do školky nedovolila i když jiné děti jezdí- osobně nesouhlasím ani s hračkami z domu ve školkách.

Mně je 40+ a že děti si ničeho neváží a mají všechno, jsem poslouchala jako dítě už já :lol:

Ale děti toho mají mnohem víc než my, to je fakt. Jenže my jsme toho měli mnohem víc než předchozí generace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.4.18 16:44

@Rezii Já mám čtyřapůlletého syna, takže v podobném věku. Z tebou zmíněných věcí bych viděla jako už trochu moc jen tu kšiltovku. Koloběžka - jak jsi psala, manžel ti to měl napsat. Od rána do odpoledne má dítě spoustu vjemů, aktivit… Já pro děti chodím ve 3h odpoledne a málokdy si pamatují, co měli k obědu. I já jsem si například včera večer nemohla vzpomenout, jaké bundy jsem klukům dávala ráno do školky (bundy mi doma chyběly a já si nemohla vzpomenou, jestli je kluci měli ten den ve školce a jestli jsem je tam mohla nechat). Není až tak nepochopitelné, že tvoje dcera zapomněla na koloběžku z rána.
Věci v MHD - naši kluci sice věci nezapomínají, zato jim jak na povel vypadnou z ruky, jakmile řeknu, že budeme vystupovat, takže místo organizovaného vystupování následovalo hektické lovení věcí pod sedadlem. Takže jsme se už docela dávno domluvili, že v MHD, při pohybu na rušných místech, přecházení cest apod. hračky a jiné věci mít u sebe nebudou a už vůbec ne v ruce. Věci jsou po tu dobu u mě, vracím jim je po příchodu na místo nebo tam, kde je klid. Alternativně mají možnost si vzít věc do batůžku, který během cesty nesundáváme. U vás bych to udělala stejně - buď budeš mít věci u sebe, nebo je ona bude mít v batohu, který jí zapneš tak, aby ho nemohla sundat.
Kšiltovka - tu už myslím ztratila zbytečně, svou nepozorností, tím spíš, že jste chvíli předtím první ztrátu zažehnali. Osobně bych volila řešení jí říct, že když si ji ztratila, tak už novou nedostane a bude nosit nějakou obnošenou, levnou apod. Lego bych neprodávala.

Příspěvek upraven 19.04.18 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
19.4.18 16:47

Já jsem ztrácela věci ještě na druhém stupni na základce :nevim: manžel tuhle přišel bez deštníku, nechal ho v autobusu. Děti jsou naše, takže počítáme s tím, že spoustu věcí ztratí. Mě doma trestali a mlátili zato a fakt to nepomohlo. Podle mě je nejlepší řešení nekupovat drahé věci a když to ztratí, tak smůla, nic jiného nedostane (pokud to není nezbytná věc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5181
19.4.18 16:49
@lucenka píše:
@kacz @smudlinky co je špatného na tom, že dítě jede do školky na koloběžce? 8o Jenom si pak musí dát rodiče vědět mezi sebou vědět, že tam na ní dítě jelo. My jí tedy poutali zámkem ke stojanu, vydržela tam v pohodě i přes noc, když jsme ji tam zapomněli.

My ji nosime zpatky domu, a pak ji odpoledne neseme zpatky ke skolce. Kolobezka je prece lehka… Pokud by ten kdo vede jel pak rovnou do prace, tak bez kolobezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.4.18 16:51
@Modesta píše:
Mě doma trestali a mlátili zato a fakt to nepomohlo.

Já si zase pamatuju, že jsem byla v tomhle věku taková stydlína. Naši z toho úplně šíleli. třeba jsem se styděla jít si rozměnit peníze a i když jsem mohla mít hračku, raději jsem ji neměla, než abych šla rozměnit. A naši taky vyšilovali: čeho se jako bojím? A já nedokázala odpovědět.

Prostě dětský mozeček funguje jinak :nevim: Pochopitelně, že dneska vím, že se tomu dítěti nemůže nÏC stát. Ale tehdy jsem se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.4.18 16:53
@Poison Eve píše:
@Rezii Ahoj, muzu poprosit o odkaz, jakou ksiltovku jste meli? Zaujalo me to, mala ma ve vlasech pihy a tohle by se siklo. Na netu je toho hodne,

Mrkni tady https://www.skibi.cz/uv-cepice . Nebo jsou ještě výborné čepice z outlastu od Little Angel, třeba tyhle https://www.littleangel.cz/…irat-outlast– jsem letos kupovala klukům loni, jsou hodně pružné, vydrží na víc než jedno léto. Jsou lehounké, znatelně omezují pocení, UV sice nemají, ale naše „ředitele vápenky“ ochránily dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.4.18 17:00
@hani28 píše:
My ji nosime zpatky domu, a pak ji odpoledne neseme zpatky ke skolce. Kolobezka je prece lehka… Pokud by ten kdo vede jel pak rovnou do prace, tak bez kolobezky.

tak já to beru jako prostředek k přepravě někam, takže jsme ji v klidu nechávali ve školce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML