Ztuhlá přední část krku

79
3.3.18 09:10

Ztuhlá přední část krku

Ahoj, asi před týdnem mi prochladla krční páteř a úplně ztuhla. Zároveň mi ztuhly i svaly na přední části krku a mám pořád pocit že mě někdo škrtí. Je to hrozně nepříjemné. Vzadu už je ta páteř lepší ale ty boční a přední svaly pořád hrůza. Nemá někdo nejakou radu? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
3.3.18 09:17

Prášky na zánět svalů, promazávat třeba ibuprofenovou mastí, suchý teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.3.18 10:24

Sauna nebo infrasauna a opatrně protáhnout v teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
3.3.18 12:51

Suche teplo, treba hrejivou konskou mast a az bude krk prohraty, tak promasirovat a zkusit protahnout.

• Citovat
  • Upravit
79
5.3.18 10:39

Děkuji za odpovědi. Ještě se chci zeptat jestli ty ztuhlé přední svaly můžou způsobit že se v noci budím protože se nemůžu nadechnout. Nebo jakou příčinu by tohle dušení mohlo mít? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.18 15:57

Dobrý den.Jsem fyzioterapeutka..ano může to tím být způsobeno, doporučuji udělat horké obklady, třeba ručník namočený v horké vodě se sušeným zázvorem, opatrně protahovat buď v sedu - třeba podle tohohle videa: https://www.youtube.com/watch?… a nebo v leže na zádech, chytit pravé ucho přes hlavu a posouvat hlavu pomalu do úklonu vlevo s týlem na zemi, opatrně a ne přes bolest! V jaké poloze se vám to děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
17.3.18 20:32

@Bertolka děkuji za odpověď. Stává se mi to když ležím na zádech. Jinak ani ležet nemůžu protože když si lehnu na bok tak se mi motá hlava. Předpokládám že to je taky od páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.18 20:55

Je ale divný, že to trvá už tak dlouho, ale i tak to může být od páteře…byla jsi někde u doktora, aby se vyloučilo něco jinýho? Určitě to chce ale klid, pozvolna opatrně protahovat, brufen a odbornou pomoc fyzioterapeuta nebo šikovného maséra, tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
17.3.18 21:22

@Bertolka trvá to už několik měsíců teď se to hodně zhoršilo po tom prochladnutí. Doktoři na nic nepřišli, rehabilitace nepomohly, krk mám teď ztuhnuty v podstatě skoro pořád. Je to děs. Už nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.18 21:28

Jestli jsi z Prahy nebo můžeš přijet, můžu ti zkusit pomoci, jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.3.18 08:54

@Bertolka bohužel nejsem z Prahy, ale děkuji za nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.3.18 19:03

Teď jsem natočila video na tvůj problém, tak zkus podle něj cvičit, snad ti to trochu pomůže ;)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
18.3.18 19:51

@Bertolka ahoj super video, nepomohla by jsi mi s dlouholetym problemem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.3.18 20:43

Ráda…co tě trápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
18.3.18 20:51

@Bertolka trapi me bedra, spis prava strana jde mi to do nohy sthno nahore nikdy koleno nart, jde mi to so podbrisku a nekdy i trisla, zesiluje se to v dobe ovulace nebo kdyz na me leze, na hyzdi asi uprostred si najdu bod ktery je bolestivy, byla jsem na gynde urologii vsude vysledek ze to je od zad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí