Zubař a vrtání na začátku těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
10.7.10 21:21

Já se při vrtání klepu - neječím, nekoušu, nevyvádím, jen se klepu :) Po injekci mám tu psychickou berličku, že to bolet nebude a jsem v klidu. Zubařka mi pokaždé vše umrtvuje - i v těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
11.7.10 06:32

Tak,já už jsem si zažila se zubama svy,v puberte jsem mela jeden zanet za druhym-proste jsem na to dlabala-ted se biju do hlavy jak jsem byla nezodpovedna a vubec jsem nemusela zazivat ty bolesti a pri zanetu zub vubec neopichavaji,takze pekne vrtaji a vrtaji a jeste pri tom vytahuji nerv-proste super,takze ja mam ze zubaru panickou hruzu!A jinak injekce,taky zalezi od dr,jestli se snazi ti ji pichnout klidne!Me injekce teda ani pri nejmensim nevadi,to je hodne slabej odvar,od vrtani!Ja pokazdy,kdyz jdu k zubarovi,tak chci injekci a bez problemu,jen tednevim,kdyz jsem tehotna mi ji pichne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.7.10 07:16

Jitino, já jsem měla taky v zubu zánět. Asi třikrát se mi to vrátilo. Byla jsem asi půl roku v zubařském křesle snad každý týden. A tedy když mi zubař tahal nervy, čistil kanálky a vrtal, vždycky jsem dostala injekci. Při jendom zákroku minimálně dvě, z každé strany jednu. A při přvním tahání nervů jsem musela dostat dokonce čtyři, pořád jsem to cítila. A potom když to bylo umrtvené, tak to stejně nebyl žádný med. Měla jsem co dělat, abych na tom křesle vydržela.
Pro mě je bolest od zubů strašbě nesnesitelná. To porod jsem opravdu zvládala lépe. Takže si neumím představit, že ti to dělali zaživa. To tě prostě upřímně lituji a obdivuji, žes vydržela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
11.7.10 17:33
Bayuska píše:
Jitino, já jsem měla taky v zubu zánět. Asi třikrát se mi to vrátilo. Byla jsem asi půl roku v zubařském křesle snad každý týden. A tedy když mi zubař tahal nervy, čistil kanálky a vrtal, vždycky jsem dostala injekci. Při jendom zákroku minimálně dvě, z každé strany jednu. A při přvním tahání nervů jsem musela dostat dokonce čtyři, pořád jsem to cítila. A potom když to bylo umrtvené, tak to stejně nebyl žádný med. Měla jsem co dělat, abych na tom křesle vydržela.
Pro mě je bolest od zubů strašbě nesnesitelná. To porod jsem opravdu zvládala lépe. Takže si neumím představit, že ti to dělali zaživa. To tě prostě upřímně lituji a obdivuji, žes vydržela!

tak ja jsem injekci chtela,ale doktor mi rekl,ze by to stejne nezabralo,tak mi ji nedal,to bylo asi,kdyz mi bylo 16-17 let,ale tak nevzpominam na to rada,taky jsem byla denne na luzku,kazdy den mi cistil kanalky,hubajznu jsem mela nateklou a bolest nesnesitelna a asi az po 14 dnech bolesti mi dal penicilin-coz krasne pomohlo!A od te doby,co mi tohle delal,jsem nebyla u zubare do svych 21 let,proste jsem se bala sebemensi prohlidky!Tak ja pri kazde blbosti si nechavam pichat injekci,nesnesu tu bolest!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.7.10 19:31

Jitu, úplně s tebou soucítím, taky jsem děsně trpěla. Jo a antibiotika mi na to dal taky, a bylo to lepší. Já jsem pak naopak radši chodila k zubaři preventivně, protože jsem se bála, aby se něco podobnýho neopakovalo. A musím zaťukat - od té doby ani jeden kaz. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
25.7.10 12:16

Chystám se po neděli k zubařce, a když to tu tak čtu, mám z toho hrůzu. A ještě když vím, že mi bude určitě vrtat. Myslíte, že si mám nechat dát injekci, když jsem těhotná? Nerada bych tím nějak ublížila mimču, ale nesnesu tu bolest při vrtání :cry: A s jednou stoličkou mám takovej problém, že se tam asi vyvrátím. Vím, moje chyba, neměla jsem to odkládat, ale zubař je asi jedinej doktor, z kterýho mám fakt panickou hrůzu. Několik let jsem u zubařky nebyla a z bolavýho zubu se to zašlo tak daleko, že tam mám díru, až do dásně, to mi přece nemůže vrtat? :roll: Co mi s tím udělá? Nevíte někdo? Mám z toho noční můry. Ale snad mi s tím něco udělá. :nevim: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
25.7.10 12:56

Tak, ja už bych pro změnu nešla do umrtvování.. Celé dětství jsem měla doktorku,ktera neumrtvovala.. Sice to bolelo jak potvora, ale pak jsem mela klid..Hlavne, kdyz neni zub umrtvenej, dava si doktor pozor a pracuje rychle.. Kdezto,kdyz jsem presla k doktorovi, ktery umrtvuje, tak pak na nic nehledi a vrta si dle radosti, ale po skonceni umrtveni mam pocit, ze umru skoro celej den..Taky uz jsem tam par let nebyla a ani se tam nechystam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
11.5.12 19:34

ahojte holky chtela bych se vas tady zeptat .....ja mam ten nejvetsiiii a neuveritelny stach ze zubare …tetka jsem si nasla nejakeho u ktereho to pry moc neboli…asi jsem tam 3 roky nebyla a mam asi 4 mensi kazy a jeden velky mam strach tam jit kvuli toho jestli od tech nervu a toho strachu na zacatku tehu nemuzu potratit......dekuji napiste pokud muzete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petra2234
29.11.12 22:12

Ja nevim proc mi nechce umrtvit zub jsem 17 tydnu snad me ho umrtvi

• Citovat
  • Upravit
petra2234
29.11.12 22:13

Ja nevim proc mi nechce umrtvit zub jsem 17 tydnu snad me ho umrtvi

• Citovat
  • Upravit
4
5.3.14 12:01

Ahojky chci se zeptat. mam jit na operaci zubu v nake urcite anestezii doktorka mi to nedoporucuje.zub neboli ale mam ho otevrený co mam delat??, nechat to byt nebo nak to resit???,dekuji. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.