Zubní péče u dětí

401
14.12.21 11:19

Zubní péče u dětí

Ahoj, chtěla bych se jen zeptat jestli máte někdo zkušenost za co se u dětskeho zubaře platí. Syn 10 let má jeden druhý zub a má s ním problém. Zubař mu ho neustále vrtá, čistí kanálek a zavírá. Tohle už proběhlo 5× s tím, že pokaždé chce 2500,– prý musí vyndat kus nástroje co se mu tam zalomil. Ale mě to přijde absurdní. Nejprve jsem nechápala proč mám za dítě platit ale samozřejmě jsem platila. Teď už se mi to ale přestává líbit. Platíte také za své děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
14.12.21 11:31
@zdenik1988 píše:
Ahoj, chtěla bych se jen zeptat jestli máte někdo zkušenost za co se u dětskeho zubaře platí. Syn 10 let má jeden druhý zub a má s ním problém. Zubař mu ho neustále vrtá, čistí kanálek a zavírá. Tohle už proběhlo 5× s tím, že pokaždé chce 2500,– prý musí vyndat kus nástroje co se mu tam zalomil. Ale mě to přijde absurdní. Nejprve jsem nechápala proč mám za dítě platit ale samozřejmě jsem platila. Teď už se mi to ale přestává líbit. Platíte také za své děti?

Endodoncie je drahá, ale v momentě, kdy je hotová, je zub mrtvý a už se do něj nerejpá.. Já platím litr za jeden kanálek (čištění, výplň), takže na stoličkách 3000,– Vždycky když kanálek zaplní, zkontroluje na rentgenu a pokud by se jí to nezdálo, rovnou to předělává. Praxe vašeho zubaře je hoooodně divná a pokud už jste v jednom zubu za 12500,–, tak bych se rychle poohlédla jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
14.12.21 11:38

To jako fakt jeden zub petkrat zaplnoval? Odesla bych jinam. Ja mam dve korunkyn a u kazdejo zubu mi to cistila jen jednou, nechala otevrene (zub zavrela, ale kanalky hned nezaplnila) a az mela jistotu, ze je kanalek v poradku a dorostla kost, tak mi je teprve zaplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
14.12.21 11:38

Zalomeny nastroj je normalni, ted zalezi v jakem stadiu ho tam zalomil, jestli kanaly byly již ošetřené. No endo je drahe jako krava. Kluk je mladej.. pokud je to stálý zub..objednala bych ho k nějakýmu fachmsnovi ns mikroendodoncii.. Nejlepší je určite v Praze Dr. Škrdlant Samozřejmě bych tak volila pouze pokud jde o stálý zub pokud jde od zub dočasný tak bych asi zub nechala zakonzervovat a kdyby dělal potíže tak se musí zub extrahovat. Čištění kanálku je záležitost individuální nikdo na to nedá žádnou záruku je tam minutová sazba stojí to hrozně moc peněz ale pokud se vydaří tak je možnost záchrany zubů a to vždy stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
14.12.21 11:39

Ještě chci k tomu podotknout že opakované čištění kanálku je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
14.12.21 13:03
@Královna Kosmíru píše:
Zalomeny nastroj je normalni, ted zalezi v jakem stadiu ho tam zalomil, jestli kanaly byly již ošetřené. No endo je drahe jako krava. Kluk je mladej.. pokud je to stálý zub..objednala bych ho k nějakýmu fachmsnovi ns mikroendodoncii.. Nejlepší je určite v Praze Dr. Škrdlant Samozřejmě bych tak volila pouze pokud jde o stálý zub pokud jde od zub dočasný tak bych asi zub nechala zakonzervovat a kdyby dělal potíže tak se musí zub extrahovat. Čištění kanálku je záležitost individuální nikdo na to nedá žádnou záruku je tam minutová sazba stojí to hrozně moc peněz ale pokud se vydaří tak je možnost záchrany zubů a to vždy stojí za to

Souhlasím. Byla jsem u něj a fakt nelituju. Výhoda je, že při té mikroskopické endodoncii to udělá celé najednou… žádné dočasné hojící vložky nebo tak něco. Dělal mi šestku (včetně dostavby zubu) a proběhlo to zcela bezbolestně a v takové pohodě, že jsem u toho málem usnula. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.