Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Lalelale píše:
@Temik a nemůžeš mít nějaký zánět? Nikdy jsem to neměla a doufám, že mít nebudu, ale hodně lidí takhle popisuje bolesti při zánětu trojklanného nervu. Prý neskutečná bolest.
To by měl zjistit z rentgenu ne?
Tak studené mi nevadi, teplo silenost. Boli mě jakoby okraj zubu. Mezi plombou a zubem. Ale střílí to do celého zubu..
to vypadá, že ti některý zub odumírá a takto reaguje, na rentgenu to právě ted v akutní fázi poznat nejde, takze proto doktor může zvolit vylucovací způsob který zub to urcite není a nebo naopak který to pravdepodobne bude, říkala jsi, že na 5 jsi mela vetsí plombu, tak je logické, že to mohlo být od něj, pokud už ti tam nerv vytáhl, tak už na tepelné podměty reagovat nebude, tak to bude nejspíš nějaký zub nedle, kde je velká plomba či kaz ..pokud jsou treba 3 zuby u ssebe s vetsima plombama, je to fakt temer nemozne nekdy zjistit, ktery zub to dela i kdyby doktor byl nejvetsi kapacita,…dr. možná vyčkává, až se bolest přesněji lokalizuje, ze zkusenosti vím, že lidi někdy 2 dny bolí půl pusy a 3 den se to lokalizuje do 1 konkrétního zubu a je docela vyhráno, pak už Dr. ví co dělat … neboj, určitě i u tebe sa to brzy vyřeší
Tak dneska mi opět nasvicoval tou “lampou” zuby, nějak to hřalo. Prý se mu nezdá ze by to nylo od 5, a ze jestli mi to ještě bude bolet tak otevře 6tku. Ale já jsem si jista ze mě boli 5 ![]()
Hlavně by mi konečně mohl dat nějaké antibiotika, i když nemám nic otekle a na rentgenu nebylo nic vidět. Třeba tam ten zánět je, jen není videt ![]()
pokud to pořád reaguje na teplé a studené tak to nemůže být od zubu kde už nejsou nervy, tak proto se mu to od te 5 nezda - tam jsi rikala, ze ti čistil kanalky že. Asi mu opravdu nezbude nic jine nez otevrit dalsi zub ktery ma taky velkou plombu. Ale ATB ti na toto rozhodne nepomohou