Zuby v necelých 3 měsících?

92
15.5.10 17:15

Zuby v necelých 3 měsících?

Zdravím všechny maminky :lol:
Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás má podobnou zkušenost. Moje 2 a půl měsíční dcera si strká asi týden ruky do pusy,když ne prsty, tak plinku nebo deku, dost slintá. V poslední době ani už nespí tolik co dříve :-( Myslíte si, že to můžou být zuby? Děkuji všem za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
337
15.5.10 17:22

Ahojda zoubky to být můžou. Viki měla dva prořízlé ještě před koncem 3 měsíce. Zjistila jsem to když jsem malíčkem chtěla zjistit jestli nemá hlad a ouvej, něco mě v pusince škráblo. Dned dva naráz. Dr. taky čučela, ale říkala, že se to občas stává. Jinak zoubky má naprosto v pořádku všechny, takže to není nic porti ničemu. Někomu prostě rostou dřív, někomu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
15.5.10 17:27

muze byt… u nas se tak stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
15.5.10 17:45

Malý to v tomhle věku dělal taky, pořád ruce, hračky v puse a zoubky měl až daleko později. Chodili jsme tehdy preventivně na neurologii a doktorka říkala, že je to běžné, že mimčo prostě zjistí, že má ručeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
15.5.10 18:20

Může to být, ale nemusí… Syn dělá totéž snad od dvou měsíců a zuby stále nikde…
Miminka mají potřebu mít něco v pusince a když objeví svoje ručičky, cpou je tam… to je normální.

Příspěvek upraven 05.04.22 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.5.10 18:23

Může,ale nemusí.Jedna z mých sester měla první zoubek v necelých 3 měsích.
Emička dělala to,co popisuješ taky tak brzy,mysleli jsme si,že to bude stejné jako u sestry,ale nakonec jí první zoubek vyrostl až v 10 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
15.5.10 18:47

Ahojky, zuby to klidně být mohou, ale nenech se zmást…Kubča tohle dělá od 3.měsíce a stále je bezzubec :lol: Spíš je to taková hra nebo to miminkovské „ochutnávání“ nových věcí a poznávání jich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
15.5.10 19:37

Třeba jedný známý holčička se se zoubkem narodila, možný je všechno. Ale taky klidně mohla přijít na to, že má ručičky a jen si hraje. Buď strká do pusy jen ruce a nebo rukama kdeco :wink:
Náš syn taky v tomhle věku slintal, vydrželo mu to asi 2 měsíce a pak už nic, u zubů už neslital :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.5.10 19:52

hmm tak já jsem se prý taky narodila se zoubkem, ale museli mi ho hned vytrnout, protože se prý báli, abych ho nevdechla či co, - to byla dřívější doba. Teď mi chybí, protože mi hned začali růst normální ne mléčný, který pak vytrhli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
15.5.10 19:53

Jo to je přesný, náš malý snad slintal v kuse do roku a jedině když mu rostly zuby tak buď vůbec nebo daleko míň :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.5.10 20:42
misburka píše:
Zdravím všechny maminky :lol:
Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás má podobnou zkušenost. Moje 2 a půl měsíční dcera si strká asi týden ruky do pusy,když ne prsty, tak plinku nebo deku, dost slintá. V poslední době ani už nespí tolik co dříve :-( Myslíte si, že to můžou být zuby? Děkuji všem za radu.

bejt muzou - ovsem rafanek tez zacal slinit, strikat si vse do pusy a odmitat mliko ve 3m - a prvni zub se objevil v 8,5m !!!!!! proste je slinic, vsezuzlac a nema rad mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
15.5.10 21:10

Radeček dělá totéž. Souhlas s ostatními - můžou to být zoubky, ale nemusí. Mezi 2. a 3. měsícem „objeví“ svoje ručičky. Jakmile se naučí něco uchopit, tak šup s tím do papulky, poznávat „svět“. Potřeba spánku se mu o něco snížila těsně po 2. měsíci a teď poslední 2 týdny taky nějak víc slintá. Myslím ale, že kvůli zoubkům by byl prďous s největší pravděpodobností mrzutý, ukňouraný a protivný. I když taky ne každé mimi. Tak si vyber :-D Dobře si umyj ruku a prstem „prošťourej“ pusinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.5.10 21:35

Jak už holky psaly, můžou a nemusí. Některá miminka se zubatá už narodí. Moje dcera zatím zuby nemá, ale každý den si říkám, jestli už, protože příznaky stoprocentně odpovídají :mrgreen: Věci do pusy strká pořád a slintá taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.7.10 22:55

Mě se dcerka narodila se zoubkem, sice nám ho v porodnici vytrhli, ale teď máme 2 a půl měsíce a klube se nám znova, už je tam pěkně našahat :-) i vidět. Taky slintá, cpe si tam ručičky a je plačtivá, ale už jen kousek a bude venku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.8.10 15:09

no, ja mam stejny problem,malemu byly v nedeli3 mesice a nedela nic jineho, nez ze si strka ruku do pusinky, slinta a vecery probreci :-( ,byla jsem s nim u doktorky a ta rikala, ze ppry mu rostou falesn zuby.pak mu teprve zycnou rust mlecne.hm, jsem fakt zvedava:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.