Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny maminky ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás má podobnou zkušenost. Moje 2 a půl měsíční dcera si strká asi týden ruky do pusy,když ne prsty, tak plinku nebo deku, dost slintá. V poslední době ani už nespí tolik co dříve
Myslíte si, že to můžou být zuby? Děkuji všem za radu.
Ahojda zoubky to být můžou. Viki měla dva prořízlé ještě před koncem 3 měsíce. Zjistila jsem to když jsem malíčkem chtěla zjistit jestli nemá hlad a ouvej, něco mě v pusince škráblo. Dned dva naráz. Dr. taky čučela, ale říkala, že se to občas stává. Jinak zoubky má naprosto v pořádku všechny, takže to není nic porti ničemu. Někomu prostě rostou dřív, někomu později.
Malý to v tomhle věku dělal taky, pořád ruce, hračky v puse a zoubky měl až daleko později. Chodili jsme tehdy preventivně na neurologii a doktorka říkala, že je to běžné, že mimčo prostě zjistí, že má ručeny.
Může to být, ale nemusí… Syn dělá totéž snad od dvou měsíců a zuby stále nikde…
Miminka mají potřebu mít něco v pusince a když objeví svoje ručičky, cpou je tam… to je normální.
Příspěvek upraven 05.04.22 v 20:00
Může,ale nemusí.Jedna z mých sester měla první zoubek v necelých 3 měsích.
Emička dělala to,co popisuješ taky tak brzy,mysleli jsme si,že to bude stejné jako u sestry,ale nakonec jí první zoubek vyrostl až v 10 měsících
Ahojky, zuby to klidně být mohou, ale nenech se zmást…Kubča tohle dělá od 3.měsíce a stále je bezzubec
Spíš je to taková hra nebo to miminkovské „ochutnávání“ nových věcí a poznávání jich ![]()
Třeba jedný známý holčička se se zoubkem narodila, možný je všechno. Ale taky klidně mohla přijít na to, že má ručičky a jen si hraje. Buď strká do pusy jen ruce a nebo rukama kdeco ![]()
Náš syn taky v tomhle věku slintal, vydrželo mu to asi 2 měsíce a pak už nic, u zubů už neslital ![]()
hmm tak já jsem se prý taky narodila se zoubkem, ale museli mi ho hned vytrnout, protože se prý báli, abych ho nevdechla či co, - to byla dřívější doba. Teď mi chybí, protože mi hned začali růst normální ne mléčný, který pak vytrhli
Jo to je přesný, náš malý snad slintal v kuse do roku a jedině když mu rostly zuby tak buď vůbec nebo daleko míň
.
misburka píše:
Zdravím všechny maminky
Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás má podobnou zkušenost. Moje 2 a půl měsíční dcera si strká asi týden ruky do pusy,když ne prsty, tak plinku nebo deku, dost slintá. V poslední době ani už nespí tolik co dříveMyslíte si, že to můžou být zuby? Děkuji všem za radu.
bejt muzou - ovsem rafanek tez zacal slinit, strikat si vse do pusy a odmitat mliko ve 3m - a prvni zub se objevil v 8,5m !!!!!! proste je slinic, vsezuzlac a nema rad mliko.
Radeček dělá totéž. Souhlas s ostatními - můžou to být zoubky, ale nemusí. Mezi 2. a 3. měsícem „objeví“ svoje ručičky. Jakmile se naučí něco uchopit, tak šup s tím do papulky, poznávat „svět“. Potřeba spánku se mu o něco snížila těsně po 2. měsíci a teď poslední 2 týdny taky nějak víc slintá. Myslím ale, že kvůli zoubkům by byl prďous s největší pravděpodobností mrzutý, ukňouraný a protivný. I když taky ne každé mimi. Tak si vyber
Dobře si umyj ruku a prstem „prošťourej“ pusinku ![]()
Jak už holky psaly, můžou a nemusí. Některá miminka se zubatá už narodí. Moje dcera zatím zuby nemá, ale každý den si říkám, jestli už, protože příznaky stoprocentně odpovídají
Věci do pusy strká pořád a slintá taky ![]()
Mě se dcerka narodila se zoubkem, sice nám ho v porodnici vytrhli, ale teď máme 2 a půl měsíce a klube se nám znova, už je tam pěkně našahat
i vidět. Taky slintá, cpe si tam ručičky a je plačtivá, ale už jen kousek a bude venku ![]()
no, ja mam stejny problem,malemu byly v nedeli3 mesice a nedela nic jineho, nez ze si strka ruku do pusinky, slinta a vecery probreci
,byla jsem s nim u doktorky a ta rikala, ze ppry mu rostou falesn zuby.pak mu teprve zycnou rust mlecne.hm, jsem fakt zvedava:-/