Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj děvčata
Chtěla jsem se zeptat, zda je tu nějaká mamina, která jako každá nemá moc pěkné bříško po porodu a chodí na zumbu už delší dobu. Pomohlo vám to drobek zpevnit bříško?
Ahoj,na zumbu jsem vloni chodila,ale břicho se mi teda nezpevnilo,jinak na kondičku supr.Na posílení a zpevnění bříška bych Ti spíš doporučila nějaký bodystyling nebo prostě cvičení,kde se spec. posiluje břicho. ![]()
Ahoj,
já chodím, ale jde to pomalu.
Rozhodně nečekej, že to půjde rychle.
Ale je to zábava ![]()
pavučina píše:
Ahoj,na zumbu jsem vloni chodila,ale břicho se mi teda nezpevnilo,jinak na kondičku supr.Na posílení a zpevnění bříška bych Ti spíš doporučila nějaký bodystyling nebo prostě cvičení,kde se spec. posiluje břicho.
pavučina píše:
Ahoj,na zumbu jsem vloni chodila,ale břicho se mi teda nezpevnilo,jinak na kondičku supr.Na posílení a zpevnění bříška bych Ti spíš doporučila nějaký bodystyling nebo prostě cvičení,kde se spec. posiluje břicho.
Souhlasím.Bosu,balanční cvičení.Nejdřív zahřát,pak posilovat.Zumba je více méně jen tanec.
ahojík..
hele moje ségra se do toho celkově dala.. a já jí pořád tvrdila, že bříško po porodu musí srovnat zásadně cvičením a posilováním bříška! začla chodit do posilky.. už od podzima..a ten její trenér řekl posilovat! a hlavně dieta! což mě překvapilo.. nejíst sladké,… omezit cukry a tuky… tak se fakt snaží.. je hubená jen to bříško trošku má! no mít její postavu jsem nadšená! ![]()
takže nevím zda zumba je ten správný pohyb přímo na břicho.. ![]()
všem díky za rady. Tak se na zumbu asi vykašlu a najdu si knížku s pilates.
Ale nohy a zadek určitě dostanou při zumbě zabrat
Hlavní je, že tě to musí bavit. Ať je to jakékoliv cvičení-tančení. ![]()
No, naše instruktorka na zumbu teda na pevné břicho dbá
Takže já fakt cítím nejen nohy a zadek, ale i břicho…
Já na zumbu chodím pravidelně už přes 2 měs.a změny cítím.Ptala jsem se naší cvičitelky,jestli zumba zpevnuje a posiluje břicho a ta mi řekla,že ano,že působí hlavně od pasu nahoru,protože se na zumbě neustále točíte,vlníte apod.
Já přes břicho schodilo skoro 15 cm od doby,co chodím na zumbu ![]()
rhiannon píše:
No, naše instruktorka na zumbu teda na pevné břicho dbáTakže já fakt cítím nejen nohy a zadek, ale i břicho…
No jasně, svaly nohou a hýžďové svaly jsou při zumbě stále v permanenci,ale břišní svaly zabíráš jen izometricky,což na posílení a zatáhnutí bříška nestačí ,ale může to být cítit.
no když budeš pořádně kroutit zadkem tak na břicho to vliv mít bude
. Si zkus doma kroutit, a uvidiš že břišní svaly budeš cítit
.
mě zaujala informace v pořadu „jste to co jíte“ ?? Koukala jsem na to ve čtvrtek …paní s dcerou a synem cvičili zumbu a měřili jim při tom tep. Všichni 3 ho měly hoodně vysoký, a ta paní přes dietu a tak říkala, že je to špatně.Že při tak vysokém tepu udržuješ a získáváš kondičku, ale spaluješ jen cukry. Takže tukové polštáře kol pasu a tak zůstávají.Na to aby se spaloval tuk je třeba menší zátěže než je zumba.Dokonce tam je výpočet 220-věk*0,7=počet tepů při kterém dochází ke spalovní tuků.
Taky jsem na to koukala,ale zase na druhou stranu-paní se divý,že chodí na zumbu a nehubne,samozřejmně,když tomu nepřizpůsobila jídelníček a dál se cpe sladkým,tučným,zapíjí to kolou atd.Kdyby k tý zumbě ještě i zdravě jedla,tak se výsledky určitě dostaví.Já si tepovou frekvenci neměřím,na zumbu chodím tak 3× týdně a zhubla jsem,jak na kila,tak na centimetry.Ale jak říkám,upravila jsem i jídelníček!