Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
porad nevim jake brusle koupit ,, vim jak vybirat ale i tak bych chtela par typu na jake znacky se mohu s lehkosti spolehnout :-0) ? prosim poradte
j.pampeliska píše:
K2
K2
mam je uz 10 let, jezdim hodne (i po meste) a nedam na ne dopustit!!!
Salomon, K2 jsou velmi dobré brusle. A jinak je důležité v první řadě, aby ti botička seděla a nebyla těžká, tzn nazout brusle v obchodě a minimálně 20minut v nich pobýt. Z čeho jsou nože je celkem podřadné (nepředpokládám, že jsi profík) a kolečka a ložiska se dají koupit samostatně. Ložiska doporučuju na začátek ABEC 5, po rozježdění ABEC 7, ale kvalitní značkové!
Mám Salomony s titanovými noži cca 6 rok + mají rychlozapínání (žádné příšerné tkaničky) a jsem max spokojená. Jezdila jsem i jiné brusle a nenadchly mě.
Příspěvek upraven 16.03.11 v 21:03
ja si to tak nejak myslela,,
ja mam doma jeste z 97 roku kupovane tenkrat skoro 4000 bauery ,, ale dnes to nejede a je to silene tezke ,,, dnes se to dela vse odlehcene vetraci atd,,, a tak se ptam,, at nekoupim neco s cim bych pak nebyla spokojena .. protoze takove mam doma,, tenkrat super ale dnes? no uznej tak stare brusle to je ostuda hehehe
jezisi loziska ? to se taky resi ? a kolecka? dobre budu se sklanet k tem K2 kdyz nikdo neda jinaci fajn dobre brusle tip ![]()
ja jsem takovy bruslar ze jsem drive jezdila porad,, ted to chci jako na ciklo stezky do parku ,, proste jak se rika fitness ,,
jaky vliv maji ty loziska? trosku priblizte? kolecka mam koupit jake? je toho fakt fuura
Jestli ti botička sedí a není nijak těžká, kup si jen silikonová kolečka s ložisky a máš to. Bota Bauer ze staré kolekce by měla být kvalitní.
anomisisi píše:
ja si to tak nejak myslela,,ja mam doma jeste z 97 roku kupovane tenkrat skoro 4000 bauery ,, ale dnes to nejede a je to silene tezke ,,, dnes se to dela vse odlehcene vetraci atd,,, a tak se ptam,, at nekoupim neco s cim bych pak nebyla spokojena .. protoze takove mam doma,, tenkrat super ale dnes? no uznej tak stare brusle to je ostuda hehehe
kvalitni asi jsou ale myslim ze je to tezke ne?? a na kolik vyjdou takove kolecka a loziska celkem? aby se me to vubec vyplatilo,, a kolik vam tak bota s kolecky a lozisky a tim vsim vazi? at to mohu porovnat:-))
Taky doporučuji K2…jsem s nimi ohromně spokojená a další, které si budu kupovat budou zase K2 ![]()
holky a jake mate? a kdyz si je poridim a budu jezdit abych napr i zhubla,, snad mate nekdo i v tomto zkusenost ,, jak dlouho by se na tom denne melo jezdit aby to bylo jako napr to cviceni ? pulhodka denne? nebo hodka? nebo jezdite na kilometry? drive jsme na tom jezdili jen tak na parkaci atd,, jako za mlada ale dnes to chci jako z duvodu neco se sebou delat,, kolo porad nebavi ,, zumba tez neni na porad a krom to v peknem pocasi je super byt venku no ne?
Ložiska mají vliv na to, jak se ti jede. Čím kvalitnější, tím snadněji a rychleji jedeš, brusle je ovladatelnější. Pokud už jsi jezdila a hodně, 5 by ti byly brzy pomalé, tak jdi rovnou do ložisek ABEC 7 značkových nebo adekvátní (někteří výrobci je nemají značené jako ABEC, ale musí být schopni ti říct, co tomu odpovídá.) Pokud koupíš brusle Salomon, mají ložiska profi a nemusíš nic shánět. K2 jak které, je potřeba znát konkrétní model. Jinak sada ložisek stojí kolem 1200,–Kč (mám loni měněná, bo jezdim fakt hodně)
anomisisi píše:To je označení ložisek, má například Salomon. ILQ 7 znamená, že kvalita odpovídá ABEC 7.
jezisi loziska ? to se taky resi ? a kolecka? dobre budu se sklanet k tem K2 kdyz nikdo neda jinaci fajn dobre brusle tip
ja jsem takovy bruslar ze jsem drive jezdila porad,, ted to chci jako na ciklo stezky do parku ,, proste jak se rika fitness ,,jaky vliv maji ty loziska? trosku priblizte? kolecka mam koupit jake? je toho fakt fuura
co to znamena lozisko ILQ 7 ??
Nesmíš makat na plné pecky, musíš jezdit na optimální tepovce (220-věk a z toho cca 70%) a dlouho, tzn po 40min začneš spalovat kalorie a tvarovat dlouhé štíhlé svaly (viz štíhlí maratonci.) Když budeš makat a jezdit jen třeba půl hoďky, svaly půjdou do objemu (viz namakaní sprinteři.)
anomisisi píše:
holky a jake mate? a kdyz si je poridim a budu jezdit abych napr i zhubla,, snad mate nekdo i v tomto zkusenost ,, jak dlouho by se na tom denne melo jezdit aby to bylo jako napr to cviceni ? pulhodka denne? nebo hodka? nebo jezdite na kilometry? drive jsme na tom jezdili jen tak na parkaci atd,, jako za mlada ale dnes to chci jako z duvodu neco se sebou delat,, kolo porad nebavi ,, zumba tez neni na porad a krom to v peknem pocasi je super byt venku no ne?
ahojky HATO
jsi skvela fakt se vyznas a dekuji zacina mi to vse rachovat a zacinam chapat
no a kdyz tak jezdis ,, co se tyce hubnuti atd,, jak dlouho bych mela denne jezdit aby to melo krasny odraz na me telo?
promin uz to ctu o tom hubnuti,, jj dobre takze spozvolna jezdit v tempu proste hodku denne,, chci dat dolu 5 kg ktere se fakt nedari pac mam rada jist no co ti budu povidat,, no ale ne na ty svaly / mohutnost , takze diky za typ,,, mimochodem hledam K2 salomon a nic mi nevyjizdi ,, zadne brusle ![]()