Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
A taky u zumby je několik druhů-latinsko americká,aerobní atd.Navíc každá lektorka cvičí jinak.Já chodím na tu latinsko americkou,tam jsou docela těžký kroky a ze začátku mi to vůbec nešlo.A hodně se při ní kroutí zadečkem,bokama a pánví.
Na tu co je v ní hodně aerobních prvků chodím taky a je to teda rozdíl,je lehčí a myslím že víc posiluje nohy a zadeček
andela píše:
no když budeš pořádně kroutit zadkem tak na břicho to vliv mít bude. Si zkus doma kroutit, a uvidiš že břišní svaly budeš cítit
.mě zaujala informace v pořadu „jste to co jíte“ ?? Koukala jsem na to ve čtvrtek …paní s dcerou a synem cvičili zumbu a měřili jim při tom tep. Všichni 3 ho měly hoodně vysoký, a ta paní přes dietu a tak říkala, že je to špatně.Že při tak vysokém tepu udržuješ a získáváš kondičku, ale spaluješ jen cukry. Takže tukové polštáře kol pasu a tak zůstávají.Na to aby se spaloval tuk je třeba menší zátěže než je zumba.Dokonce tam je výpočet 220-věk*0,7=počet tepů při kterém dochází ke spalovní tuků.
Tělo nejdříve spaluje cukry, a když žádné po ruce nemá, sáhne do zasob tuku a znich si vytváří energet. zásobu (glykogen si rozloží)…teď bych musela hooodně pátrat v paměti.
Ono „na každém šprochu, pravdy trochu“ ![]()
mahdalko - jasný, chápu tě
jen že mě to zaujalo … tak taky vidím že u nás na zumbu nechodí jen takový „vychrtliny“ jako já, ale i silnější ženský který tam nejsou jistě pro zábavu jako já.
no jestli jsem slyšela dobře tak paní za těch 10 týdnů zhubla 18 kg … to je fakt bomba a stačilo jen nežrat, ale jíst zdravě
stejně jako je zajímavý u mladý že nejedla maso a tak jí to hubnutí tolik nešlo
. Jsou to věci …
Já nevim na kterou zumbu chodím, začla jsem s kamarádkou, a mám z toho fakt zábavu. Ale nějaký zpevnění cítím taky, u latiny kroutím co to dá ![]()
Kdo chce hubnout, tak je logické, že musí zvýšit energet. výdej a snížit příjem. Zumbu si zatím zkouším kroky doma, mám to stažené z netu. Pořád malou kojím a větší zátěž, míň mlíka. Už to mám odzkoušené. Ale každému to tak nedělá. Zumba se u nás ve městě taky rozmohla, tak už se těším, až s holkama na nějakou začnu chodit. Doma mě to baví, ale mám strach, že na kurzu nebudu stíhat ![]()
Holky uz tady pisete - kroutit zadkem a bokama… mam dobrou zkusenost s obruci (hulahop) - cvicis doma, nikam nemusis - coz je ale i nevyhoda, protoze dostat se k tomu…
jakkoli píše:
Holky uz tady pisete - kroutit zadkem a bokama… mam dobrou zkusenost s obruci (hulahop) - cvicis doma, nikam nemusis - coz je ale i nevyhoda, protoze dostat se k tomu…
palošek píše:
Kdo chce hubnout, tak je logické, že musí zvýšit energet. výdej a snížit příjem. Zumbu si zatím zkouším kroky doma, mám to stažené z netu. Pořád malou kojím a větší zátěž, míň mlíka. Už to mám odzkoušené. Ale každému to tak nedělá. Zumba se u nás ve městě taky rozmohla, tak už se těším, až s holkama na nějakou začnu chodit. Doma mě to baví, ale mám strach, že na kurzu nebudu stíhat
A kde jsi to stáhla. Taky by jsem se koukla. Hledala jsem, ale nenašla.
bertík28 píše:palošek píše:A kde jsi to stáhla. Taky by jsem se koukla. Hledala jsem, ale nenašla.
Kdo chce hubnout, tak je logické, že musí zvýšit energet. výdej a snížit příjem. Zumbu si zatím zkouším kroky doma, mám to stažené z netu. Pořád malou kojím a větší zátěž, míň mlíka. Už to mám odzkoušené. Ale každému to tak nedělá. Zumba se u nás ve městě taky rozmohla, tak už se těším, až s holkama na nějakou začnu chodit. Doma mě to baví, ale mám strach, že na kurzu nebudu stíhat
Bacha, Zumba je docela záhul na kolena ! Kdo dýl necvičil, chtělo by to napřed posílit stehenní svaly.
Bertíku:
http://www.uloz.to/hledej/?…
Je tam toho více, můžeš si vybrat
a hurá ![]()
andela píše:
no když budeš pořádně kroutit zadkem tak na břicho to vliv mít bude. Si zkus doma kroutit, a uvidiš že břišní svaly budeš cítit
.mě zaujala informace v pořadu „jste to co jíte“ ?? Koukala jsem na to ve čtvrtek …paní s dcerou a synem cvičili zumbu a měřili jim při tom tep. Všichni 3 ho měly hoodně vysoký, a ta paní přes dietu a tak říkala, že je to špatně.Že při tak vysokém tepu udržuješ a získáváš kondičku, ale spaluješ jen cukry. Takže tukové polštáře kol pasu a tak zůstávají.Na to aby se spaloval tuk je třeba menší zátěže než je zumba.Dokonce tam je výpočet 220-věk*0,7=počet tepů při kterém dochází ke spalovní tuků.
Tohle o hubnutí je pravda !!! Ženy např. ve věku 30-40 by na cvičení měly mít tepovou frekvenci 105-130. Jedině takhle to účinkuje. Když máš tepovku vyšší, spalujou se bohužel sacharidy.
Andelko ja taky jen na jednu, z toho si nic nedelej
… kazdopadne po prvnim porodu sem sice na kila zhubla, ale dotvarovat postavu mi neslo - tak sem koupila obruc a za nejakou dobu se to ukazalo - ted, se dvema detma a e-mimi na to uz bohuzel tolik casu nemam
![]()
Takže bych běžela pro obruč?Já teda s váhou problém nemám,spíš mi jde o vytvarování postavy,hlavně břicha
A to jsem ještě nerodila ![]()
Děvčata, Zumba je také o tom, že mírně pokrčíte kolena a nebudete je natahovat, aby jste si nezničili kolenní vazy a o zatahnutí bříška dovnitř a nahoru. Jakmile budete mít stažený podsazený zadeček a stažené břiško tak Vám Zumba pomůže rychleji zpevnit i břicho. Mnoho lektorek toto vůbec na svych hodinách neříkají. A pak jak už se tady psalo, čím více budete kroutit boky, tím více zapojíte šikmé břišní svalstvo a udělaté si krásný pas. Pokud se někdo bojí, že klasickou fitness hodinu nezvládne najde si hodiny Zumba Gold. Je to stejná zábava ale není to tolik namáhavé a složité. A můžete chodit těhotně nebo po porodu. ![]()
Ahoj hele břicho se ti rozhodně zpevní … ale důležitý je aby si to jenom neodtancovala … ty co řikaji že ne tak to nedělaji pořádně. Prostě hlavně musíš celou dobu držet zatáhlý břicho a pořád se na to soustředit … jinak je ti zumba k ničemu když to neděláš pořádně
)
Na zumbě se skvěle vyřádíš
já tedy měla hooodně zpevněné nohy, zadek a boky… ale panděro se mě stále drží
tak nevím, ale asi je lepší zkusit něco jiného, pokud ti jde hlavně o bříško ![]()