Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jsem pul roku po porodu a od ledna sem začala chodit na zumbu.Chodim tam tak jednou týdně,chodim tam za cílem že trochu spevnim bříško ale naopak sem pěkně zpěvnila stehna až moc
každej mi říká že sem zmohutněla ale to sem nechtěla.nechci přestat chodit na zumbu,protože mě moc baví a je to zábava.Chtěla sem zhubnout ale spíš ze mě bude rambo
poradíte co dělat abych spalovala tuky a né aby se mi tvořila svalová hmota? ![]()
Hele, 1× týdně a že by se ti tak zpevnila stehna?
Já chodím taky jednou týdně, ještě déle, ale moc zpevnění nepozoruju, chtělo by to dle mého víckrát. Tak nevím ![]()
Svalovou hmotu bys přibírala třeba v posilce, kdybys měla velkou zátěž, ale takhle ![]()
Tohle funguje i u aerobicu, spinningu, bruslení… někomu holt rostou svaly víc…
Takže by měl volit jiný druh sportu. Zumba není takový zázrak na hubnutí. Ty pravděpodobně hubneš ze sacharidů, místo tuků. Máš moc vysokou tepovou frekvenci. Aby se ti zeštíhlila stehna, musela bys volit jiný sport, což nechceš.
Ještě dodám, že ke zhubnutí je důležité omezit stravu, respektive začít jíst pravidelně a zdravě 5-6×denně, pít min. 2,5l tekutin,…atd. Cvičení 1×týdně nestačí. To je spíš taková „udržovačka“.
ja som mala velke stehna z behania a skokov, ale ja som behavala kratke trate… ono na schudnutie, zmensenie objemu treba nejake cvicenie menej namahave a robit ho dlho… take bicyklovanie je fajn, ale s malou zatazou.. alebo rychla dlha prechadzka.. a vela ovocia, zeleniny, no, lahko sa to hovori, tazko robi ![]()
hm, taky pochybuju že jednou týdně zumba nebo jakýkoli jiný cvičení má účinek na růst svalový hmoty nebo hubnutí…je to samozřejmě lepší než nedělat vůbec nic, ale myslet si, že to bude vidět je naivní
navíc zumba není žádnej zázrak, je to prostě moderní novinka a pokud jí děláš 3×-4× týdně, tak to určitě účinky začne mít ![]()
Ahoj.Já chodím na zumbu dvakát,někdy třikrát,týdně.Každou hodinu cvičí jiná lektorka.A můžu ti říct,že u dvou si jen zacvičím,ale u třetí mám také naběhlá stehna.Břicho zpevněné rozhodně necítím,jako třeba u aerobiku ,a navíc vždycky,jakmile začnu cvičit,tak naberu 2 kila.
Ale jinak to je fakt super.Hodně se hubne na centimetry.
Ale já tam chodím hlavně pro dobou náladu.
![]()
Ahoj,tak předně bych chtěla říct,že pokud chodíš na zumbu 1× týdně,tak se to snad ani nemůže nikde projevit-ani na zvětšení svalů,a ani na úbytku hmotnosti.Aby ti zmohutněla stehna,musela bys mít velkou zátěž,a to dost dlouhodobě.Např. při spinningu nastavená vysoká zátěž.Jinak zumba je hlavně tanec,i když s výskoky,nejsou tam žádné výpady,dřepy.Břicho zpevníš také důsledným tůrováním,a to hlavně na bosu,a klasickým posilováním břicha.
A abys spalovala tuky,musíš mít správnou tepovou frekveci,vypočítávání sice neustále někde slyším,ale nepamatuji si.Zkus dohledat na hubnoucích stránkách,třeba www.stob.cz
Jinak na zhubnutí bys měla mít pohyb min. 3× týdně.
Zkus se podívat na některý z dílů Jste to, co jíte. Tam se o zumbě bavili. Že je to dneska velká móda, ale není to vhodné pro každého.
Pokud jsem to dobře pochopila, tak tam jde o to, že máš při zumbě velký počet tepů za minutu a tudíž spaluješ pouze cukry, ne tuky. Tudíž nehubneš.
No já nevím, chodím na zumbu také jen jednou týdně, neříkám, že jsem zhubla, na kila určitě ne, ale mám plošší břicho, vyrýsovanější pas a znatelně svalnatější stehna. Ne na objem, ale jsou tvrdší. A mám míň špeku na břiše i na stehnech.
Asi je fakt každý jiný. Mně kdyby zabíralo cvičení až poté, co bych ho dělala 3× týdně, tak bych byla pořád knedla. Stíhám max. 1× týdně, ale i tak to určitě efekt na postavu má.
Nechceš to kombinovat s pilates? 1× zumba, 1× pilates? Pilates tvaruje dlouhé a štíhlé svaly.
lumáťa píše:
Ještě dodám, že ke zhubnutí je důležité omezit stravu, respektive začít jíst pravidelně a zdravě 5-6×denně, pít min. 2,5l tekutin,…atd. Cvičení 1×týdně nestačí. To je spíš taková „udržovačka“.
muzes mi prosim napsat, kolikrat tydne je potreba chodit na zumbu, aby to melo vetsi/ryhlejsi ucinek.
Diky moc.