Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neznamená to, že se bude plazit…prostě to tak má, neboj, vše ostatní bude postupně vyvojove následovat
@Peetulina Uvidíš. Hlavně neřeš, co dítě musí a nemusí. Každé je jiné. Dej jí čas a prostor. Naší je 4,5 měsíce a přetáčí se teprve týden. Zvládá na jednu stranu sama. A na druhou zvládá na bok, ale zatím jí ještě kousek chybí aby se přetočila.
@P4ja Jo já to nějak neřeším, spíš mě zajímalo, zda se může plazit, když se neotáčí. Ale doktorka říkala, že je hodně pohyblivá, takže jsem úplně v pohodě ![]()
@Peetulina Tak pokud to zvládne, pak asi ano. Pokud ji nepostrkuješ a dělá to sama
Je taky možné, že tohle bude dělat ještě dlouho, a že se začne otáčet a teprve potom plazit, uvidíš ![]()
Ono vše je tedy vše možné , jako diskuze, kdy pisatelka psala, že jim 4,5 měs dítě sedí a chodí. A pak z ní vylezlo, že ho posazují a přidržují aby se nekymácelo ![]()
@P4ja Nee všechno dělá sama, do ničeho ji nenutím, pěkně ať si na vše přijde sama, času má dost
to postrkování nemám ráda i chodítka a podobné vynálezy ![]()
@Peetulina naše to taky dělala, taky jsem si říkala, že asi začne brzo lézt, ale nakonec to trvalo (plazení vynechala uplně)… A to už se i pretacela na bříško. Tak uvidíš. Ale myslím, že se nemusíš bát a stihne to přetáčení dřív. ![]()