Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, hlásím že na kontrole v Gennetu vypadalo vše pořád stejně, na nic nového se nepřišlo. CSP je pořád stejné, hlavička se samozřejmě zvětšila, ale CSP zůstává stejné. Paní doktorka říkala, že za ní není po porodu zapotřebí žádné vyšetření, holčička odpovídá velikostí aktuálnímu týdnu, tak se mi ulevilo i skrz tu cukrovku, že neroste moc rychle, tak snad se mi to tou dietou podaří udržet a nebude to na ní mít žádný vliv.
Už budu docházet jen ke svému doktorovi, žádnou další kontrolu mi nenabídli.
@mterka to jsou krásné zprávy
já jim sladke celý život hlavně čokolády a sladké pečivo, ale cukrovku nemam
takže jim pořád jako čunik, měla jsem hodnotu 3,4.
Malý je o 5dni napřed, ale to asi není nic neobvyklého ![]()
věřím, že se nám všem narodí zdravá, krásná miminka
![]()
@mterka tak to mam radost
achjo to bylo stresu a nakonec bude vse v poradku
@verundulinek nad tím stresem jsem taky teď přemýšlela, bylo to šílené období a dost mi to pocit z těhotenství ovlivnilo. Hlavně ty doporučení na ukončení těhotenství.
Ale hlavně že je to v pořádku ![]()
Snad to vše dobře dopadne i při tom vývoji, ale věřím že ano
Už mě ty kontroly nestresují, protože to beru tak, že oni prostě neví… Také nám to hodně ovlivnilo pohled na celé těhotenství, na druhou stranu jsem se dozvěděla spoustu informací co vše se může stát, jaké mnohem šílenější komplikace řeší ostatní maminky
Takže pokud se rozhodneme jednou pro další miminko, tak už na to celé budu nahlížet úplně jinak.
@mterka @MichaelaPap.
Holky tak maly se uz narodil a je uplne v poradku. Dokonce v porodnici nam rikali, ze je na svuj vek extremne vnimavy, a ze je chytrejsi nez vetsina miminek 😊 tak Vam moc drzim palce at mate brzo taky svoje miminka uz doma ♥️ je to krasny pocit!
@verundulinek Jeeee moc gratuluji k chlapečkovi
To jsou skvělé zprávy!!! Přeji ať vám dělá jen samou radost ![]()
@verundulinek tak to je krásná zpráva
moc moc gratuluji! A děkujeme, že sis na nás tady vzpomněla a dala vědět, že je vše v pořádku
věřím, že za chvíli budeme mít doma všechny zdravá miminka
přeju krásné a pohodové šestinedělí
![]()
@verundulinek @mterka jdu se taky pochlubit
už 2 týdny mám doma krásného, zdravého chlapečka
tak ať nám miminka krásně rostou
a snad tato diskuze budoucím maminkám s touto vadou u miminek pomůže ![]()
@MichaelaPap. @verundulinek Gratuluji, tak jsme to všechny zvládly
My máme doma také zdravou krásnou týdenní holčičku
V nemocnici nám při propouštění udělali pro jistotu se sonem ledvin rychle i sono hlavičky a pan doktor říkal ze tam nic nevidí, ze je vše v pořádku ![]()
@mterka moc gratuluji k holčičce
děkuji za podporu
mějte se krásně děvčátka
a hlavně hodně zdraví
![]()
Dobrý den milé ženy, s dovolením bych znovu otevřela tady vaši debatu. Jsem ve 21 tt, s nálezem absence Cavum septi pellucidi na UZ a čekám ted na termín Mri. Jak se vám s odstupem času daří?
Synovi je 2 a ctvrt roku a nikdy jsme nemeli zadny vyvojovy problem. Sedel v pul roce a chodil pred prvnim rokem. Ted uz i povida a prospiva jako kazde jine dite. Chodime na hodne krouzku, takze mam srovnani. U nas byl problem zvetsene CSP.
Posilam hodne sily. Byly to hrozne nervy a nejistota. Doufam, ze alespon tahle diskuze Vam castecne pomuze a ozvou se i ostatni maminky ![]()
@kam339 Dobrý den, dceři budou 2 roky a 3 měsíce a také nikdy neměla ve vývoji žádný problém. Je ve všem moc šikovná a to jsem si vyslechla plno věcí co se může a nemusí stát. 🙈 Řešili jsme ale tedy zvětšené CSP. Nyní jsem těhotná podruhé mám před sebou první screening. Tak držím moc palce ať vše dopadne také v pořádku jako u nás všech. ![]()
@mterka jsem rada, ze se holcicce dobre dari. Gratuluji i k druhemu miminku. Ja jsem ted take zjistila, ze jsem tehotna. Zatim jsem na uplnem zacatku, ale uvazuji, ze si necham rovnou udelat ten drazsi test, abych si zas nemusela prochazet necim podobnym, i kdyz asi ani ten test nic nezaruci. Preji Ti klidnejsi tehotenstvi ![]()