Zvětšené cavum septum pellucidum

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
25.11.23 21:04

@peclen A jak to prosím bylo u vás? Vy jste měli také zvětšené CSP, popřípadě jak moc? A kdy se začalo zmenšovat a zmizelo tedy do porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.11.23 21:43

@peclen moc děkuji :srdce: na magnetické rezonanci nám do závěru napsali, že máme chybějící CSP a že se zda byt zcela vyvinuto CC (corous callosum) a zrakové nervy. :srdce: Ale je pravda, že mozecek se stále vyvíjí a více budeme vědět kolem 30tt :zed:
Jinak děvčátka našla jsem článek o CSP, pan doktor tam popisoval Váš problém zvětšení CSP, a já jsem mu dneska napsala, ohledně absence CSP a odepsal toto:

absenci CSP bych nepovažoval za problém jestliže máte provedené MR mozku a ostatní struktury mozku jako corpus callosum a optické nervy jsou přítomny. Za mne samotná absence CSP není důvodem přerušení těhotenství, ale nejsem neonatolog a neznám Vaše další souvislosti. Je poměrně běžné, že při operacích vidíme chybějící septum pellucidum a pacientovi to nečiní potíže.

Dost mě to uklidnilo :hug: :srdce:

Odkaz na článek
https://www.csnn.eu/…ositi-121847

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.11.23 21:47

@MichaelaPap. Přesně tento článek jsem si několikrát četla a pochopila jsem z toho, ze případné problémy související se zvětšeným CSP nejsou az tak závazné či do budoucna neřešitelné. Také mě napadlo mu napsat, ale myslela jsem ze neodepíše, tak ale uvidím co nám řeknou v pondělí a připadne bych si nechala říct názor ještě od nej. Moc děkuji za info! 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.11.23 22:24

@mterka taky jsem nevěřila, že odepiše a jsem za to hrozně vděčná :srdce: Ale na to, že je o tom tak málo informací a lékaři o tom moc nevědí, tak jsme tu už 4, které řešíme stejný problém v relativně krátké době, takže to má určitě více miminek a být to něco zásadního a vážného, už by se o tom vědělo a psalo daleko víc :hug:
V pondělí budu čekat na info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.11.23 22:27

@MichaelaPap. Jojo to jsme si také říkali, tak uvidíme 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
26.11.23 07:18

@MichaelaPap. Přesně jak Vám píše lékař, 90% všech těchto nálezů je bez jakýchkoliv souvislostí s vývojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 17:57

Tak jsme dnes byli v Gennetu a nejsem z toho vůbec moudrá, doktoři říkali že nejsou zvyklí aby to CSP bylo takto krátké a široké, že to může a nemusí nic znamenat, ale nedokáží ani přesně říct co by to mohlo znamenat, protože variant je hodně. Zítra jdu na magnetickou rezonanci, protože malá byla špatně natočená a nebylo přehledně vidět CC, které se zdá být v pořádku, ale nejsou si 100% jistí, proto mě posílají na MR. Poté mi budou brát plodovou vodu, ale stejně mi řekli, že přesto je tam ta abnormalita u CSP a tak i s výsledky z plodové vody nebudou moct 100% vyloučit všechny vady. Takže vlastně zkoumají něco u čeho neví co to může přesně znamenat. Mám z toho strašně smíšené pocity, neustále se mě ptali jestli všemu rozumím, ale jak mám rozumět něčemu, čemu ani oni sami pořádně nerozumí co by to mohlo být… :( Budeme doufat že po MR se potvrdí že CC je v pořádku a snad z té plodové vody také dokáží něco vyloučit a zbydou jen nějaké malé otazníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 17:57

Také dnes brali mě i přítelovi krev skrz genetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.11.23 18:03

@mterka a proc vam brali krev? Z toho by meli na neco prijit? Nebo jste si platili ten test za tech 12.000 kc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 18:04

@verundulinek neplatili jsme nic, ale prý aby zjistili jestli nejsme nosiči nějakého špatného genu, nebo nemám například nějakou infekci, která by mohla mít vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.11.23 18:06

@mterka a za jak dlouho budete mit vysledky? To nam nedelali. A u jake jste byli geneticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 18:10

@verundulinek výsledky snad do par pracovních dni a byli jsme u genetika pana Lednického, byl tedy celkem chladný a vyděsil mě ze všech doktoru, se kterými jsme dnes mluvili nejvíce. Nahore u paní doktorky Smetanové přišel ještě pan doktor Šimjak a ten mi přišel hodně pozitivní ze tam to CC je nejspíše cele v pořádku a mysli si ze to bude dobré, tak ten nám dal takovou největší naději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 18:11

Vlastně to vypadalo ze na tu MR nás posílají spíše pro jistotu ať mají 100% potvrzené to CC ze je cele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.11.23 18:13

@mterka my chodime k paní doktorce Raškové a ta naopak nas po prvni kontrole poslala domu ani nam nedoporucila tu plodovou vodu a ta nam zas dodala nejvic optimismu, ale prave na ty testy nas neposlala. Jenom mi udelala test, zda nemam sklony k tromboze. Jdete na MRI na Hurku? Tam jsme byli take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.11.23 18:16

@verundulinek aha, v tu chvíli bych ocenila také spis trochu optimismu, než chladná slova a vlastně nám i řekl, ze s tímhle nálezem pokud si budeme prat muze napsat zadost k ukončení těhotenství, tak to mě rozložilo úplně nejvíce, jako kdyby to byl fakt nějaký vážný problém. Na MR nás posílají do Motole.

Příspěvek upraven 27.11.23 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky