Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mterka, @MichaelaPap. No kdyz se na to prislo tak me mohli jeste poslat na potrat, ale bez vysledku plodove vody. Muj gynekolog me utesoval tim, ze kdyby si mysleli, ze nejaka vada opravdu hrozi, takze by me na ten potrat tak jako tak poslali.
Ja jsem ted jiz ve 30. Tydnu anporad pracuji. Jsem sice spise na home office, ale planuju pracovat az do porodu, protoze si myslim, ze kdybych nepracovala a byla jsem doma, ze o vsem vic premyslim. Takhle clovek vetsinu casu zabije v praci a nemusi o tom tolik premyslet. Taky musim rict, ze jinak mam tehotenstvi normalni. Zacinam byt vic unavena, zadychana ale to k tomu tretimu trimestru uz patri. Ja jdu na kontrolu 4.12 do Gennetu. Tak si ted budu uzivat cas do te doby, protoze pak mam vzdy spatny pocit, kdyz tam rikaji, ze nevedi co to muze byt a tak ![]()
@mterka přesně jak píšeš, ja se na každou kontrolu těšila, že uvidim prďolku a teď mám strach tam jít a desim se toho. ![]()
Ale musíme si říkat, že jsme za půlkou
ja si říkala, jak mi to od půlky začne utikat ![]()
Holky a kde budete chtít rodit? ![]()
@MichaelaPap. Nez jsme se dozvedeli o tomhle nalezu tak jsem kazdy den pocitala dny do porodu a rikala jsem partnerovi kolik dni mame jen pro sebe. Na to si jeste uzit nez tu bude maly s nami. Od te doby uz jsem to nikdy nerekla.
@MichaelaPap. Ja porad cekam, zda treba nedoporuci v Gennetu, abych sla rodit nekde v Praze. Jinak jsem planovala mensi nemocnici v blizkosti Prahy a porad premyslim o Motole, protoze tam maji podle me tu nejlepsi JIP pro novorozence.
@verundulinek ja mam taky možnost HO tak si nechám do konce týdne neschopenku a pak se vrátím do práce
ty HO jsou super věc pro tehule! ![]()
Ja mam v gennetu kontrolu 6.12. Ale paní doktorka říkala, že uvidime podle genetických testů, že bych když tak došla dříve. Jsem ji chtěla poprosit taky o pondělí
ne že by se mi tam chtělo pro další nálož informací, spíše at to mam dříve za sebou ![]()
A 30tt je super
to už jsi daleko, když už je tam ta 3 na začátku
tam budu až za 2 mesice
![]()
@verundulinek ja myslím, že Motol Apolinař a Podolí jsou top, co se komplikaci týče. Tak bych určitě volila Motol pokud ho nemáš extra daleko. Já jsem si vybrala Apolinaře, autem je to cca 15-20min
@mterka ja jsem se nechtela registrovat uz v nejakem tom 14. Tydnu, protoze u nas bylo tehotenstvi neplanovane a porad jsem tomu nemohla uverit a nevedela jsem, co kdyby nahodou se neco stalo. Tak to na me bylo prilis brzy.
@verundulinek ja myslím ze od 1.1.2024 většina porodnic registrace zrušila, apolinař, tomayerka určitě a slyšela jsem že i Motol. Takže určitě bys tam rodit mohla ![]()
@verundulinek @MichaelaPap. Já už teď raději nechci nic plánovat, uvidíme podle výsledku a podle toho se budeme rozhodovat dal 🙈 Jinak Pražské porodnice máme všechny přes hodinu dojezd a to se bojím u prvního porodu, nejblíže máme Most, za poslední roky se tam hodně zvedli a jsou nejvybavenejsi porodnici v Ústeckém kraji a pokud se narodí miminko předčasně většinou všechny posílají do Mostu, takže já bych asi rodila případně tam.
@mterka ja myslela, že jsme všechny pražandy
tak to mate celkem zajizdku do gennetu.
I když teda ja pocházím z vesnice pobliz města Frýdek-Místek.
Počkáme na výsledky a budeme si držet palce
snad nám to do čtvrtka uteče ![]()
@MichaelaPap. Právě čekám 3. mimčo. Každé těhotenství nějaká anomálie 😃, ale nikdy z toho zatím nic nebylo. Beru všechny nálezy, které nemají, funkčí vadu na významných orgánech s rezervou, ale nepodceňuji význam dalších vyšetření. Svhválně se jukňete na na MRI v prenatalním období podle týdnů, ten mozek se neuvěřitelně rychle mění a bylo by s podivem kdyby zrovna takovéto dutinky měly všechny miminka stejné.
@peclen tak to je nádhera
a v kterem jsi týdnu? ![]()
A taky z Prahy?
Jsem zvědavá, jestli se k nám ještě nějaké maminky přidají.
Mně paní doktorka řekla, že se mi tam CSP už nevytvoří, že to už by tam bylo. Ale jak psal pan neurolog z Ostravy, že běžně operuje lidi bez CSP a neměli žádné vývojové vady.
Tak jsem dnes všechno podstoupila, po cestě dobu hned dorazily mailem výsledky z MRI které dopadlo dobře 🙏🏼 takže se jedna jen o to zvětšené CSP, zítra snad budou první výsledky z plodové vody a také budou snad negativní 🙏🏼 Dnes nás trochu pani doktorka Smetanova uklidnila, když jsme se bavili o tom ukončení, tak rikala ze pokud všechny výsledky budou v pořádku, tak za ni to není k ukončení těhotenství. 🙏🏼
@mterka verila bych spis pani doktorce. Tak to je super zprava ![]()
@verundulinek 13.12. jdeme na kontrolu a prý pokud nebudou volat tak je vse v pořádku, tak teď nezbývá nic nez čekat 🙏🏼