Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@verundulinek Děkuji a také moc gratuluji ❤️ Ani nevím o nějakém dražším testu 🤷🏼♀️ Já jdu 17.7. na ten první screening ale to zvětšené CSP mi řekli až na tom druhém screeningu a pak se spustil kolotoč všech vyšetření 🙈
@mterka myslela jsem takovy ten test za tech 10-15 tisic, ktery by mel odhalit vice vad nez jen prvotrimestralni screening. No u me to take bylo v poradku az do druheho screeningu. Ja planuji, ze uz rovnou pujdu na oba do Gennetu, pokud se dostanu do teto faze.
Já ten rozšířený NIPT test za 16000 mám, (nic nenašli) ale stejně se to netýká strukturálních vývojových vad mozku atd.Ten je o geneticki podmíněných vadách.
U tech strukturálních vad je vždy nejlepší MRi.
@verundulinek Ahaa, já jsem si řekla, že se nebudu stresovat, půjdu znovu na screeningy do Ústí a uvidíme. 🙏🏼
@kam339 Držím moc palce, aby MRI dopadla dobře a vše bylo v pořádku. ❤️ Já jsem tenkrát oslovila asi 3 doktory zda by mi mohli sdělit jejich názor ohledně našeho případu, poslala jsem jim i výsledky všech vyšetřeních, jeden mi dokonce zavolal a vše vysvětloval a tenkrát mě to moc uklidnilo.
@mterka děkuju🙏🏻 ☘️
pevně věříme, že bude.
včera nás trošku uklidnil Dr. Vlašín v Brně, který říkal, že oční nervy na uz vidí, nicméně Mri je mnohem průkaznější.
Můžu se prosím zeptat, jaké lékaře jste oslovovala a jaký vám dali komentář?
moc děkuju. ❤️
Mě nejvíc odrovnal doktor v Gennetu na genetice, kde sice konstatoval fakta, ale za mě naprosto nevhodným způsobem, a to tak, že říkal je to tak a tak a s takovým nálezem pokud chcete můžeme ukončit těhotenství… Takže jsem potřebovala slyšet víc názorů.
Pan doktor Tomáš Krejčí z FNO byl stručný, ale říkal, že nevidí jediný důvod ukončovat těhotenství.
Nejvíce mě uklidnil pan doktor Marek Ľubušský, už si přesně nepamatuji co vše mi vysvětloval do telefonu, ale na email jsem mu pak posílala ještě výsledky vyšetření odebírali mi i plodovou vodu + ta MRI a další screeningy a psali jsme si pak ještě, že se udělalo co se dalo za vyšetření, vyloučili co mohli, struktura rozšířená je, ale nevidí tam nic dalšího, takže budou doufat, že to nebude představovat žádné velké riziko.