Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mterka tak to jsou super zpravy
Taky čekáme na vysledky genetiky
dneska jsem byla na gynde u své lékařky a malý je v pořádku po odběru plodovky a těch nervech
a poslala mě ještě zítra do thomayerovy nemocnice, zkusit zda na to chybějící CSP nemají nějaký konkrétnější názor a více zkušeností. Ale moc šancí tomu nedávám, spíše chci udělat maximum co jde pro svůj vnitřní pocit.
Mně tu MR hodnotili v Motole a jestli tobě na Bulovce a taky jim ta vada CSP nepřijde jako velká VV, mělo by to být v pohodě.
![]()
@MichaelaPap. Já jdu ke svému gynekologovi za týden, tak uvidím co mi k tomu řekne on. Také i hodnotili MR v Motole, já to predtim spletla. Hlavně se potvrdilo ze CC je cele 🙏🏼 a CSP široké 6-7mm. Zítra by snad mohli být první výsledky z te plodovky a snad nás zase více uklidní 🙏🏼 ❤️
@mterka a máte si volat o výsledky nebo budou oni? Nebo volají jen když je problém?
Jo nám taky spadl kámen ze srdce s tím CC
![]()
@MichaelaPap. Ano na ty první si máme zavolat a pak na ty co trvají déle, si volat nemáme. Prý když bude problém zavolaji a pozvou si nás dřív, když budou v pořádku volat nebudou a povime si vše na te kontrole.
Tak ja dám když tak zítra vědět, jaký je názor v thomayerove nemocnici ![]()
Jak jsem čekala, konzultace na genetice neměla žádný význam, jen jsem ztratila 2h na cestě ![]()
Paní doktorka mi vlastně přečetla to, co mám napsáno v papírech z gennetu, nedokázala mi ani říct, co to vlastně CSP je a k čemu slouží.
Vše zakončila větou, je to na Vás, zda budete odvážná školačka a dítě s vývojovou vadou si necháte ![]()
Tak jsem vstala a odešla ![]()
@MichaelaPap. Tím ze o tom moc nevědí, tak se asi musíme připravit na to, ze nám nikdo nic moc pozitivního neřekne.
Psala jsem dnes také panu doktorovi Krejčímu, který psal článek ohledně CSP a odepsal mi: CSP je normální u nenarozených dětí, nejedná se o jeho extrémně abnormní velikost, podle popisu MR je normálně utvářené corpus callosum a ostatní struktury mozku. Nejsem neonatolog a neznám další Vaše okolnosti, ale za mne není vůbec nutné ukončovat těhotenství.
Tak to beru jako malé plus a pokud vyjdou všechny další výsledky dobře, tak budeme pokračovat a věřit 🙏🏼
Napsal nám to samé a dal nám nadeji
vidíme to stejně po zítřejší genetice, která věřím, že dopadne dobře ![]()
Četla jsem ještě článek zde: https://sancedetem.cz/…h-odpovedich
Dole je pak e-mail, napsala jsem tam také, zda by mi mohli sdělit nějaký jejich názor, tak jsme zvědavá 🙏🏼
Tak holky první výsledky z plodové vody dopadly dobře, hlavní 3 syndromy jsou vyloučené a za 14 dní tedy kontrola. A já začínám opravdu věřit ze byli doktoři jen velmi opatrní a nic to nebude 🙏🏼 ❤️
@mterka moc gratuluji
![]()
A ty zbyle genové vady ještě nevědí? Já jsem dneska od rána jako na trní a čekám na výsledky zbylých vad, úplně mi buší
. Pan genetik říkal, že si mě dá do plánovače a že mi dnes vysledky zavolá, tak od rána koukám na mobil ![]()
@MichaelaPap. Děkuji ❤️ Nene ty budou cca za 10-14 dni a říkali ze pokud budou v pořádku volat nebudou a řeknou mi vše na kontrole, pokud něco bude tak zavolaji a domluví dřívější kontrolu.
@mterka my už právě 9 dní čekáme, a dneska by měly být
tak vydržím, snažím se najít nějaký seriál na netflixu, aby mě to zabavilo.
Celou dobu jsem nebyla nervózní, až dneska to na mě padlo
![]()