Zvětšené uzliny na těle

Anonymní
23.1.21 15:13

Zvětšené uzliny na těle

Ahoj holky,

moc Vás prosím o radu. Začalo to v únoru, po velké rýmě se mi zvětšily uzliny vzadu na krku, přetrvávalo to asi měsíc až dva. V létě znovu ( to jsem nebyl nemocná), krevní obraz v pořádku, vyšetření na ORL v pořádku, ultrazvuk v pořádku.

Nějakou dobu byl klid a udělala se mi asi před dvěmi měsíci uzlina v tříslech. Strašně jsem se vylekala, tak mi obvodní teď dělala znovu krevní obraz a vše mám úplně v pořádku - dělala i nějaké testy na leukémii, na zánět a nic nenašla.
Dnes ráno jsem se probudila a něco mně bolelo v podpaží, tak jsem se prohmatala a mám tam uzlinu velikosti hrášku. Teď jsem si sáhla na krk a mám tam obrovskou zdurelou uzlinu vepředu na krku, ale tak je fakt velká. Holky, já už jsem úplně s nervama v háji. Nestalo se vám to některé? Co to může být? Mám dvě malé děti, mám strach…v pondělí jdu k lékařce, ale ptám se, jestli nemáte některá zkušenost.

Moc děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
269
23.1.21 15:30

Nemůže to být mononukleoza? Jinak třeba ti taky po těle putuje nějaký nedoleceny zánět. Ale to by asi krev ukázala :nevim: asi bych víc zatlacila na doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 15:35

Dělala mi testy i na mononukleózu, na štítnou žlázu, na nemoci které přenášejí zvířata a nic. Je pravda, že jsem měla gynekologicky zánět, ale že by to tak takhle jelo po celém těle, to bych spíš věřila těm zvětšeným uzlinam v Třísle, ale na krku a v podpaží? To se mi nestalo. Napadlo mne, jestli třeba nemám celiakií nebo na něco alergii, že by se to takto projevovalo. Já už vymýšlím konspirační teorie. Mám strach hlavně z těch nejhorších nemocí a nejhorší je, že prostě nikdo nic neví a nic ti neřekne…

• Citovat
  • Upravit
35331
23.1.21 15:37

Nebo se jen moc pozoruje. Uzlina velikosti hrasku v podpazi nejspis vubec neni uzlina, protoze jsou vsechny uplne normalne obvykle vetsi a hloubeji ulozene a hrozne velka uzlina na krku je taky hodne zavadejici pojem… Vysetrena je horem spodem nekolikrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
23.1.21 15:38
@Anonymní píše:
Dělala mi testy i na mononukleózu, na štítnou žlázu, na nemoci které přenášejí zvířata a nic. Je pravda, že jsem měla gynekologicky zánět, ale že by to tak takhle jelo po celém těle, to bych spíš věřila těm zvětšeným uzlinam v Třísle, ale na krku a v podpaží? To se mi nestalo. Napadlo mne, jestli třeba nemám celiakií nebo na něco alergii, že by se to takto projevovalo. Já už vymýšlím konspirační teorie. Mám strach hlavně z těch nejhorších nemocí a nejhorší je, že prostě nikdo nic neví a nic ti neřekne…

A co s smirit s tim, ze ti nic neni? A ze kdyz te nekde pichne, neznamena to, ze umiras na nejakou hroznou nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 15:43

Už jsem si říkala, že jsem hypochondr, já ale na nic jiného jinak netrpim. Předtím jsem nebyla u lékaře šest let. Jen když jsem byla těhotná, chodila jsem ke gynekolozce. Ty uzliny se mi prostě pořád objevují po těle, s kým se bavím ten mi říká, že se mu to prostě nikdy nestalo, nemyslím si, že je to standardní situace. Strach samozřejmě mám, kvůli dětem. Zažily jste někdy že vám něco bylo, vy jste to věděly, ale lékaři nevěděli, co to je? Jestli ne, tak prosím nekomentuje, ono to totiž zamrzí.

• Citovat
  • Upravit
35331
23.1.21 15:54
@Anonymní píše:
Už jsem si říkala, že jsem hypochondr, já ale na nic jiného jinak netrpim. Předtím jsem nebyla u lékaře šest let. Jen když jsem byla těhotná, chodila jsem ke gynekolozce. Ty uzliny se mi prostě pořád objevují po těle, s kým se bavím ten mi říká, že se mu to prostě nikdy nestalo, nemyslím si, že je to standardní situace. Strach samozřejmě mám, kvůli dětem. Zažily jste někdy že vám něco bylo, vy jste to věděly, ale lékaři nevěděli, co to je? Jestli ne, tak prosím nekomentuje, ono to totiž zamrzí.

Uzliny se nikde neobjevujou, jsou tam normalne a jen obcas zareaguji zvetsenim na nejakou zmenu v jejich spadu. V podpazi zadne zvetsene uzliny velikosti hrasku byt nemohou, i ty uplne normlani jsou vetsi nez hrasek. Ostatni se nejspis tak nepozorujou, to je cele. Jak vubec prijdes na nejakou zvetsenou uzlinu? V tom je totiz prave asi ten problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 15:58

Prohmatavanim se a když vím, že na místě nebyla a najednou je zvětšená. Mohu se zeptat. Máš nějaké zdravotnické vzdělávání? Já se už neprohmatavam jen tak preventivně, ale jen když cítím, že mně tam něco tlačí, bolí…

• Citovat
  • Upravit
5032
23.1.21 16:29

A na pohlavně přenosné nemoci jsi byla testovaná? Samozřejmě netuším, jaký život žiješ, tak těžko říct. Mohu být úplně mimo, ale zvětšené uzliny bývají příznakem např. HIV infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.1.21 17:01

Byla jsi na utz prsou nebo mamografu? Na vlastní žádost to zkus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
23.1.21 17:02

Předpokládám, že myslíš na rakovinu - konkrétně u uzlin by to byl lymfom. Každopádně říkáš, že se ti to objevuje od únoru, takže to by muselo postupovat šíleně pomalu, abys ještě neměla další příznaky - noční pocení, silná únava, hubnutí, možná svědění. Pokud se ti nic takového neděje, tvé šance na takovou nemoc jsou minimální, možná tě to trochu uklidní. Ale jinak bych si žádala, aby se tomu doktorka věnovala a šla bych na vyšetření i opakovaně. Zase neříkejme hned, jak doktoři nic nezjistí, že pacient je blázen, který si hledá uzliny, pak někde něco snaživě najde a hned to opíše jako fakt veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 17:09
@Yasmina21 píše:
A na pohlavně přenosné nemoci jsi byla testovaná? Samozřejmě netuším, jaký život žiješ, tak těžko říct. Mohu být úplně mimo, ale zvětšené uzliny bývají příznakem např. HIV infekce.

V těhotenství jsem testována byla, negativní. Já mám už deset let stejného partnera, jsem mu věrná a věřím že i on mne za celou dobu jsem neměla jedinou záminku tomu nevěřit. Teď už má skoro rok HO, jsme pořád spolu. Takže této nemoci se opravdu nebojím.

• Citovat
  • Upravit
5032
23.1.21 17:11

Super :hug: To je jedině dobře! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 17:11
@pannda píše:
Byla jsi na utz prsou nebo mamografu? Na vlastní žádost to zkus

Chodím každoročně od 17 let, maminka prodělala ve 30ti rakovinu prsu a z její strany máme špatnou anamnézu. Ale na genetice ji vyšlo vše negativní, takže to měla „stresového původu“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.21 17:13
@Trashpanda píše:
Předpokládám, že myslíš na rakovinu - konkrétně u uzlin by to byl lymfom. Každopádně říkáš, že se ti to objevuje od únoru, takže to by muselo postupovat šíleně pomalu, abys ještě neměla další příznaky - noční pocení, silná únava, hubnutí, možná svědění. Pokud se ti nic takového neděje, tvé šance na takovou nemoc jsou minimální, možná tě to trochu uklidní. Ale jinak bych si žádala, aby se tomu doktorka věnovala a šla bych na vyšetření i opakovaně. Zase neříkejme hned, jak doktoři nic nezjistí, že pacient je blázen, který si hledá uzliny, pak někde něco snaživě najde a hned to opíše jako fakt veliké.

Nic takového nemám, mám spíš opačný problém, až moc mi chutná, vždy jsem byla hodně hubená, max 55 kg a najednou po druhém dítěti přibrala několik kilo…Děkuji, zkusím ještě MUDr. poprosit, jestli by se nedalo něco dělat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex