Zvládáte vařit? Šetření.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucie_Sx píše:
@Cimada
Babovku mam fakt rychlovku, jednou jsem si to pro zajimavost stopla a cca 14 minut. Plus peceni 40 min.
A kde máme recept? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím i v týdnu a to se někdy vracím až v půl sedmé večer. Mám zdravotní omezení a v restauracích není výběr, navíc jim nevěřím, protože jsem se už několikrát setkala s tím, že uvádí to, co není pravda. O víkendu je větší vaření a v týdnu rychlovky. Když si uvařím vím co jsem do toho dala, že maso bylo čerstvé a žádné polotovary. Ušetřené finance jsou u mě bonus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
A co delas na svaciny? Mne trva svacina 3 minuty. Ano, je to rohlik s necim
Mně zhruba 20…
3 bagety, jedna strana namazaná něčím, druhá něčím jiným, na jednu tvrdý sýr, na další jiný sýr, na každou jiná zelenina, na jednu šunku, na druhou salám, na třetí třeba slaninu. Někdy k namazání ušlehám nějakou pomazánku. Zabere to čas, ne že ne, ale já se neumím crcat s jednoduchostmi. Kdyby to ml být jen rohlík s paštikou a třeba nakrájeným okurkem, nedělala bych to vůbec.
Příspěvek upraven 15.10.22 v 23:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jako já bych tohle nedělala vůbec, teda ráno, večer také něco rychlého uvařím a dám si do krabičky, když mi nejede oběd v práci,
každý večer ale také nevařím, to v žádném případě
Ja teda když chystám sebe i děti, tak bych se i bála takhle něco dát do trouby.. Jednou nějak nebylo pečivo na svačinu, tak si rikam rozpecu mu ráno bagetky, ale jako bála jsem se, že prostě se budu připravovat plus děti, jedno maly skolkovy, druhy první třída, 6 hodin ráno.. Ze proste zapomenu, ze to v ty troubě mám.. Když se chystám sama a děti jsou později s muzem, tak jim klidne připravím teplý tousty. Ale vim, že tam je po mě ještě někdo
uz takhle před odchodem kontroluju několikrát žehličku na vlasy, jestli je vypla
a ještě kdybych mela myslet na troubu, nebo takovej nějakej spotřebič.. Nějak tohle víc resim, kdyz vim, ze odcházím poslední z domu.. Bych pak v práci celej den myslela na to, jestli jsem vypla sporák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jako já bych tohle nedělala vůbec, teda ráno, večer také něco rychlého uvařím a dám si do krabičky, když mi nejede oběd v práci,
každý večer ale také nevařím, to v žádném případě
Já nejsem ráno schopna ničeho.
Nezbytné hygienické úkony, správně navlíct halenku výstřihem dopředu a ne na záda, zkontrolovat, jestli tu sukni nebo kalhoty na sobě fakt mám, a ještě polomrtvá odcházím z domu.
Měla jsem kolegyni, která ve 4 ráno gruntovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak píše:
Nechápu ten údiv, hodně žen končí večer, pak nákupy, pochůzky, vyřizování…domácí povinnosti…a nezvládají stát do noci u plotny
Nebo i nechtěji. A rozumím tomu. Mám převažující HO, s kratším úvazkem. Takže z velké části sedím doma, i mám víc času, proto hodně vařím a těší mě to. Kdybych chodila do práce nebo ještě navíc daleko dojížděla, tak bych tolik nevařila. A mám to vyzkoušeno z minulých let. Když jsem měla klasický úvazek s přesčasy a ještě dost dojížděla, tak jsem přece jen vařila míň, i když v podobném režimu jako teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím a dost. Naučila jsem se využívat pomalý a multifunkční hrnec. Přes noc tam táhnu vývary, omáčky, peču maso.atd. Jsme oba na HO, syn v první třídě, takže vařím full servis, krom synovo obědů a případně našich výletů nebo když jdu já do kanceláře. To si ten oběd užiju. Jinak rychlovaření, plátek masa plus rýže, zelenina, těstoviny s rajčatovkovou. A mrazím si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
To jo, to se urcite da. Vzdyt to se jen zamichaji suroviny, ktere se odmeruji na hrnky. Zjistila sem taky, ze neni rozdil ve vysledku, kdyz dam cely vejce nebo zloutky a pak z bilku snih, takze snih uz nedelam.
Taky davam cela vejce a mam figl, vysleham to hooodne hned na zacatku - do peny, postupne vse zaslehavam, snih netreba
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cimada píše:
A kde máme recept?
Dve vejce, kopicka trtinoveho cukru a slehat fakt do peny (to je nejdelsi cast).
Pridat cca 3 cm z flasky oleje, jednu cerstvou slehacku a rum. Zase zaslehat.
Pak si v hrnku „pullitraku“ smicham spaldovou mouku a cely prasek do peciva. Vmixuju a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka-com píše:
@Agusaguss
Není proto se ptám. Když končím v práci ve 4. V 5 jsme doma s dcerkou - někdy sem opravdu vyřízena. Čili mělo by se to v pohodě zvládat i takhle večer?Neumím si představit ještě trávit každý večer u plotny, proto se ptám, jak to řeší ostatní, oba pracující:)
Nemas cely uvazek a koncis ve čtyři? Od kolika děláš? Neslo by treba neco uvařit ráno?
Jinak ja sem si jedno jidlo uvarila v nedeli vecer, kdyz bylo ditko s tatou, i neco složitějšího, byly pak teple vecere na po+utery. Streda jen nejaka rychlovka studena a ve ctvrtek treba neco zapečeného. Hodit do trouby maso na (treba i jen mražené)zelenině a k tomu tri pytliky ryze je čistá prace na deset minut, pak uz se to peče a vari samo. A zase bylo na dva dny ![]()
Taky sem dělala polivky. Vecer kdyz uz prcek spal sem naplnila hrnec a behem treba reklam ve filmu to očíhla, dokorenila, zahustila. A byl kotel vyvaru, hutné zelňačky nebo třeba fazolové polevky na druhy den. Obcas sem si teda ridila budika kdybych klimbla, ale dalo se to…
![]()
Taky milujeme hustou cockovou polevku, ta se z cervene čočky dela asi 20 minut a s chlebem zasytí jak bejk.
A buřtguláš nebo lečo je taky hned.
Ja treba vlastne vubec nevarim jidla, jejichž čistá příprava trvá víc nez čtvrthodinu. Nehodlam trávit život u plotny.
A kynutej knedlik klidně koupím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka-com píše:
@Agusaguss
Není proto se ptám. Když končím v práci ve 4. V 5 jsme doma s dcerkou - někdy sem opravdu vyřízena. Čili mělo by se to v pohodě zvládat i takhle večer?Neumím si představit ještě trávit každý večer u plotny, proto se ptám, jak to řeší ostatní, oba pracující:)
Já tě chápu že nestíhás vařit, když se chceš věnovat po práci diteti a nechces ho nechat sedět napr u tv když ty budes varit. Casu je malo a chces ho travit s dítětem. Ta poznámka o „vtipu“je podle mě mimo.
Jinak jak někdo radil, podle mě jediné řešení je vařit na vic dní najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vaříme si teplé večeře, které zaberou maximálně kolem hodiny času i s vařením a minimální stání u plotny. I přesto, že všichni máme ve škole a v práci teplý dotovaný oběd. Starší sportující děti to vyžadují, dle klubových výživových poradců je to zdravější a pro nás ve výsledku i levnější.
Pokud mají starší děti čas, zapojuji i je(mladší automaticky, pokud je to činnost, kterou mohou udělat). Ale nejde to vždy. Kromě tréninků, ze kterých se vrací pozdě, mají i náročné školy.
Vaříme každý den čerstvé, ohřívaného jídla jsem si užila, když byly nejstarší děti malé a nesnědlo se u nás tolik, už mi to nechutná. Co se uvaří, to se většinou sní. Sem tam něco zamrazím, ale hned po uvaření a vychladnutí.
Co se týče rána, deti si dělají vejce na všechny způsoby, tousty i do školy, plněné tortily, někdy i palačinky. Pořád něco zapékají, nemáme rádi ani den staré pečivo
Toustovač a topinkovač je pořád k dispozici na lince, už to neschovávám. Obsedantní strach ze zapnutých přístrojů fakt nemám. Výhodu mám, že odcházím později. Ale ne vždy. Děti upozorním a jsou naučeny, že musí projít celý byt, jestli neteče voda, nesvítí světla nebo někde něco nezůstalo v zásuvce. Dnešní moderní přístroje maximálně vyrazí pojistky, než že by způsobily větší katastrofu, aspoň v bytových domech je to tak uzpůsobeno i podle elektrikáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevařím. Nebo jen třeba 1-2× týdne. Jak to vyjde. Mám střídavě směny a když odpoledne dojdu z práce, jsem ko. Do toho učení se třemi dětmi. Já mám jídlo v práci za 25 Kč, děti oběd ve škole. Manžel střídavě, jak si to zařídí. O víkendu si vyvařujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cimada píše:
Mně zhruba 20…
3 bagety, jedna strana namazaná něčím, druhá něčím jiným, na jednu tvrdý sýr, na další jiný sýr, na každou jiná zelenina, na jednu šunku, na druhou salám, na třetí třeba slaninu. Někdy k namazání ušlehám nějakou pomazánku. Zabere to čas, ne že ne, ale já se neumím crcat s jednoduchostmi. Kdyby to ml být jen rohlík s paštikou a třeba nakrájeným okurkem, nedělala bych to vůbec.
Edit - omyl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cimada doporucuji ti knizky od Jamieho Olivera: 15 min v kuchyni, 30 min v kuchyni. Tam je inspirace na kratke vareni az az. Opravdu neni nutne stravit v kuchyni kazdy den more casu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit