Zvládáte vařit? Šetření.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terka-com píše:
@Russet souhlas. A co manžel říkal, maso např. je mensi a mensi. Zeleninová příloha nikde. Nevadí mi jist jidlo 2 dny, určitě nastuduji rychle rychle recepty a zařídím se podle toho.
Tak musí pan manžel mrknout do jídelního lístku na gramáž masa. A pak případně, pokud je v reatauraci, toto jídlo reklamovat. K šizuňkům nechodit a nebo si od nich jídlo nebrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cimada píše:
No tak jí přece poraď.
To mám vyjmenovávat všechny polévky? Nebo třeba že nakrájím maso, šoupnu ho pod pokličku a jdu věšet prádlo? Nebo zkontrolovat synovi úkol? Tuhle dělal úkol s babi, já přišla po denní, zkontrolovala jsem úkoly, připravila věci na další den, nakrájela si chleba a dala do krabičky segedín na druhý den do práce. A bylo hotovo. Kuře se obere a hodí do trouby. Jen občas podlít. Z kuřete je dobrá polévka ze skeletu. Stehna se upečou a z prs je řízek. Hned tři jídla. Polévka se vaří sama, zeleninu na ni mám v mrazáku v šikovných pytlíčkách oloupanou a nakrájenou. Vždy koupím od všecho víc, rozkrájím, zamíchám a dám zamrazit. Brambory oloupu a dám vařit. Připravím si mleté a udělám karbanátky, dávám do nich v sezóně cuketu, kapustu. To je do půl hodiny hotové…Lečo, květákový mozeček, rizoto všeho druhu, kuskus je super rychlá příloha.
Příspěvek upraven 16.10.22 v 08:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Já to neresila v dobe, kdy jsem se u kanclu najedla za 80 (čočka) - 150 (steak) Kč. Teď seženu za 150 leda ten smažák nebo smažený květák, jídlo typu maso + priloha/omáčka je tak 180-200. A prostě tyhle prachy odmítám za průměrné obedove jídlo běžné dát. Valorizace stravenek jak u mě tak u muže 3 roky nula, navíc zaměstnavatel hradí jen 50% (tedy reálné 40-60 Kč).
Takže to raději koupím kuře nebo lososa v akci, hodím to do trouby s loupnu k tomu pár brambor.
Jo to chapu, my to mame jeste mene nez za tech vasich 80..samozrejme chutove nic moc hitparada ale najime se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Ano vařím. Většinou dělám rychlovka, anebo něco do trouby / hrnce co se vaří samo, dle toho jak dorazíme domů
Ty joo oběd mají ale denně za to oba utratí 300kc… za měsíc to jest 6000 za obědy…mě by těch peněz bylo líto tedy
Jee pardon to bylo odpoved k jinému prispevku…
![]()
Příspěvek upraven 16.10.22 v 08:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jsem si děcka rozmazlila v tomhle. Ale mi studenou večeři nechtějí. Raději si dají včera vařenou polévku. Než pečivo a něco. A je jedno, že oběd byl ve škole.
Stejně bych si vařila pro sebe na oběd do práce. Mám nárok na dotovaný oběd. Ale krom špaget ho nikdy nejím. Když je doma muž, tak ho nechávám mu. Na večeři vyslíme něco. Teda většinou najdu u Břicháče Toma. To je rychlé a to mi teda zůstane i na oběd.
Studené večeře u nás moc neletí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako s jedním školkovým dítětem a doma v pět, to je pohoda. Tak uvař na dva dny, to ještě jde. Nás je doma pět, dva puberťáci a ti jedí jak regiment, takže omáčka na dva dny by musela být z kila masa a to většinou nedělám. Takže vařím prostě denně, no. Často v 8 večer vařím nebo pracuju na notebooku, nedá se svítit. Školkové dítě ti může pomáhat nebo si chvíli hrát. Tam myslím, že prostoru máš k vaření dost. A pokud jste v nájmu, tak to bych taky šetřila a vařila.
- Citovat
- Upravit
Nechápu, co je za problém vařit večer, když más 3/4 úvazek? To vyvařuješ svíčkovou nebo co tak jako vaříte? Snad je normální, že oba chodí do práce a že se vaří. Vůbec ten tvůj dotaz nechápu…
- Citovat
- Upravit
@Agusaguss píše:
To je vtip…nestíháš vařit? já stíhám a koho znám tak taky
A co jako? Ja jsem na RD s jednim ditetem a taky to moc nestiham. Proste pri praci na HO, udrzbe baraku a aktivnim sportovani uz nebyva na vareni extra prostor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já uvařím na dva dny a muž uvaří poté na další dva. To je hodina vaření přes týden. O moc víc bych ochotná obětovat nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka-com píše:
Ahoj maminky,Dotaz: mám skolkove dítko, nastoupila jsem do práce na 3/4 úvazek do práce, manžel OSVC chodí do práce většinou od rána do večera.
Zvládáte po práci ještě vařit? Jak to oba pracující řešíte? Jasně když jsem doma s nemocnym ditkem ze skolky na homeoffice, tak uvařím, to platí i pro víkendy. Jenže během prác. dnů nestíhám a manžel těší obědy menu (140kc cca místní restaurace), já dovazka jidlo do práce (cca 2× tydne, sem tam salát atd.) A stíhám uvařit tak 1× týdne a přijde mi to zoufale málo.Pokud vaříte, znáte nějaké typy na rychlovareni? Nevím totiž kde brát čas po práci kdy se věnují ditku (manžel většinou v praci do vecera) brát ještě a vaření- a to mám jen jedno dítko.
Zároveň mě k tomu tlačí finance - měsíční rozpocet na útratu mám 20000. Společně příjmy máme cca 70000, sporime 15000, ráda bych více - auto máme starsi, bydlíme v nájmu, usporeno ‚pouze‘ 225tis - vidina vlastního bydlení v nedohlednu.
Děkuji za názory![]()
Musíš vařit večer, v osm, devět ti dítko usne, sejdete se s manželem v obývák kuchyni, olupes brambory, nějaký maso na pánev a v 9-10 je hotovo a mělo by toho být na dva dny, tak třeba úterý a čtvrtek a ve středu třeba strčit kuřecí prsa do trouby a ohřát k tomu noky. To stihneš mezi hranim. Toasty k večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
To mám vyjmenovávat všechny polévky? Nebo třeba že nakrájím maso, šoupnu ho pod pokličku a jdu věšet prádlo? Nebo zkontrolovat synovi úkol? Tuhle dělal úkol s babi, já přišla po denní, zkontrolovala jsem úkoly, připravila věci na další den, nakrájela si chleba a dala do krabičky segedín na druhý den do práce. A bylo hotovo. Kuře se obere a hodí do trouby. Jen občas podlít. Z kuřete je dobrá polévka ze skeletu. Stehna se upečou a z prs je řízek. Hned tři jídla. Polévka se vaří sama, zeleninu na ni mám v mrazáku v šikovných pytlíčkách oloupanou a nakrájenou. Vždy koupím od všecho víc, rozkrájím, zamíchám a dám zamrazit. Brambory oloupu a dám vařit. Připravím si mleté a udělám karbanátky, dávám do nich v sezóně cuketu, kapustu. To je do půl hodiny hotové…Lečo, květákový mozeček, rizoto všeho druhu, kuskus je super rychlá příloha.Příspěvek upraven 16.10.22 v 08:06
Ano to je skvele… chvastani se jak vse stihnu a pak vyleze babi
. Vareni mi nevadi a stiham i kdyz jsem sama= odvedeni skola vyzvednuti, to same krouzky, servis auto, vse okolo domacnosti a rodiny… jen ja…, spis jsou problem nakupy…O vikendu uvarim vic dam do mrazaku… a podobne urychlovaci procesy… ale co okolo sebe znam malokdo ma teole vecere, 90% lidi ma studene… takze me prekvapuje jak tady vsuchni najednou vari
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím si představit, že bych vařila každý den po práci. Vařím o víkendu, většinou nám zůstane jídlo ještě na jeden, někdy i dva večery. Někdy udělám nějakou hustou polévku, zelňačku, bramboračku, gulášovku, čočkovku. Občas něco rychlého, chili con carne, prsa na přírodno s hranolkem, těstoviny, jinak to jistí chleba se šunkou, sýrem, vajíčkem, tousty.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Musíš vařit večer, v osm, devět ti dítko usne, sejdete se s manželem v obývák kuchyni, olupes brambory, nějaký maso na pánev a v 9-10 je hotovo a mělo by toho být na dva dny, tak třeba úterý a čtvrtek a ve středu třeba strčit kuřecí prsa do trouby a ohřát k tomu noky. To stihneš mezi hranim. Toasty k večeři.
A co kdyz dite usina v 10:) a mas jeste praci, protoze pres den zajistujes skolu a krouzky…Se mi vzdy libi ty rady spocitem, ze vsichni maji deti co vyhravaji olympiadu ve spani, manzela co se pretrhne a babicku za zadeli… a ne ja teple vecere delam… jde obecne o podstatu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Asi jsem si děcka rozmazlila v tomhle. Ale mi studenou večeři nechtějí. Raději si dají včera vařenou polévku. Než pečivo a něco. A je jedno, že oběd byl ve škole.
Stejně bych si vařila pro sebe na oběd do práce. Mám nárok na dotovaný oběd. Ale krom špaget ho nikdy nejím. Když je doma muž, tak ho nechávám mu. Na večeři vyslíme něco. Teda většinou najdu u Břicháče Toma. To je rychlé a to mi teda zůstane i na oběd.
Studené večeře u nás moc neletí.
Jojonu nas je to stejne, musi to byt aspon parek v rohliku:) nebo tousty…chleba s necim neee
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka-com píše:
@Agusaguss
Není proto se ptám. Když končím v práci ve 4. V 5 jsme doma s dcerkou - někdy sem opravdu vyřízena. Čili mělo by se to v pohodě zvládat i takhle večer?Neumím si představit ještě trávit každý večer u plotny, proto se ptám, jak to řeší ostatní, oba pracující:)
Píšeš, že mám kratší úvazek, tudíž neměla bys čas uvařit poránu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit